بررسی 7 عامل تاثیر گذار در آمادگی برای ازدواج

0 93

برای ازدواج آمادگی دارم؟ چه زمانی بهتر است که برای ازدواج اقدام کنم؟ این ها برخی از سوالاتی است که افراد قبل از ازدواج باید از خودشان بپرسند. سوالاتی که میتواند آینده زندگی آن ها را به مسیر درست تری هدایت کند. روانشناسان خانواده معتقدند که عواملی روی آمادگی برای ازدواج افراد تاثیر گذار است. برخی از این عوامل نظیر سن و استقلال شغلی جزء مواردی هستند که احتمالا همه ما از آن ها آگاه هستیم. اما در این این موارد مهم ترین نیز وجود دارد که اطلاع از آن ها دست کم می تواند نگاه ما را به موضوع ازدواج کمی تغییر دهد. در ادامه با ما همراه باشید تا این 7 عامل تاثیر گذار را بررسی کنیم.

1. سن

به گفته مشاور قبل از ازدواج، سن یکی از مهمترین عوامل آمادگی برای ازدواج است. افراد باید آنقدر بزرگ شده باشند که از نظر جسمی و روحی برای زندگی مشترک آماده باشند. از سوی دیگر، اختلاف سن زیاد می تواند در ازدواج مضر باشد. بنابراین رسیدن به سن مناسب ازدواج برای مردان و زنان و همچنین فاصله سنی مناسب بین آنها می تواند نقش مثبتی در ازدواج آنها داشته باشد.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

عامل تاثیر گذار سن در آمادگی برای ازدواج

2. تجربه اجتماعی برای ازدواج

تعداد دوستان می تواند نقش مهمی در یک ازدواج موفق داشته باشد. افرادی که صمیمیت محدودی دارند یا از نظر اجتماعی منزوی هستند، کمتر احتمال دارد ازدواج خوشبختی داشته باشند. مدت زمان قرارهای عاشقانه به این معنا است که جوانان با موقعیت اجتماعی و اقتصادی پایین تر، هرچه تعداد دختران و پسران در سنین پایین تر ملاقات عاشقانه داشته باشند، احتمال ازدواج زودهنگام و شانس ازدواج موفق کمتر است. مورد دیگر مشارکت اجتماعی است که در آن چنین افرادی در فعالیتهای زیادی شرکت می کنند و سازگاری زناشویی مطلوب تری دارند. مشارکت اجتماعی به فرد کمک می کند تا با افراد جدید ملاقات کند و توانایی سازگاری با دیگران را دارد.

بیشتر بخوانید : راهکارهای ازدواج موفق از زبان روانشناس

3. انگیزه و پختگی در ازدواج

به گفته مشاور خانواده خوب، تمایل به ازدواج و انگیزه برای یک ازدواج موفق، ازدواج موفق را ممکن می سازد. پذیرش ازدواج به دلیل اجبار دیگران و … موفقیت را دشوارتر می کند. گاهی اوقات یک شخص تصمیم آگاهانه ای در مورد ازدواج نمی گیرد و تنها به این دلیل تصمیم می گیرد که ازدواج کند. مورد دیگر تمایل به مسئولیت پذیری است. انعقاد قرارداد برای رفع نیازهای همسر بهترین است، از جمله مواردی که باعث افزایش ترس از ازدواج، ترس از دست دادن هویت، از دست دادن کنترل، ترس اقتصادی و ترس از پذیرش مسئولیت می شود. یکی دیگر از موارد رابطه جنسی این است که مردان و زنان باید آمادگی لازم را داشته باشند.

4. استقلال هیجانی در ازدواج

یکی دیگر از مواردی که بسیار اهمیت دارد، جدایی هیجانی از والدین است. افرادی که هنوز بدنبال رضایت عاطفی والدین خود هستند آمادگی ابراز محبت به همسر خود را ندارند و در نتیجه ازدواج آنها با شکست مواجه می شود.

بیشتر بخوانید : مواردی که باید در مشاوره قبل از ازدواج مطرح شود

5. آمادگی تحصیلی و شغلی برای ازدواج

افراد باید آمادگی پذیرش مسئولیت های ازدواج، به ویژه مسئولیت های اقتصادی، از نظر تحصیلات و اشتغال را داشته باشند، به همین دلیل استقلال مردان و داشتن شغل خوب، به ویژه در جامعه ما، بسیار مهم است.

آمادگی برای ازدواج

6.خصوصیات شخصیتی در ازدواج

ویژگی های شخصیتی و تفاوت های زوجین در این زمینه می تواند بر زندگی مشترک این زوج تأثیر بگذارد. تمایلات شخصیتی، مانند روان آزرده گرایی، آسیب پذیری دائمی ایجاد می کند که بر نحوه برخورد زوجین با تجربیات استرس زا تأثیر می گذارد و این سازگاری بر رضایت زوجین تأثیر می گذارد. برون گرایی، توافق، وظیفه شناسی، روان پریشی و باز بودن در تجربه نشان می دهد که افراد موفق در ازدواج نکردن با طرف مقابل چقدر موفق هستند.

بیشتر بخوانید : 7 نشانه مهم که باید به مشاور خانواده مراجعه کرد

7. تاثیر خانواده اصلی

به گفته مشاوران مراکز مشاوره روانشناسی، علاوه بر آمادگی جوانان، خانواده های آنها نیز باید بتوانند تغییر و ازدواج فرزند خود را بپذیرند و همچنین در ازدواج، دختر و پسر هر کدام خانواده خاص خود را دارند که در شکل گیری و توسعه ویژگی ها ویژگی های شخصیتی و الگوهای رفتاری افراد بسیار مهم است. تعاملات صحیح بین والدین و فرزندان و عملکرد خانواده با ویژگیهای مثبت و کارآمد خانواده و سلامت روانی آنها همراه است و فقدان این ویژگیها می تواند نشان دهنده تعاملات ناسالم و عملکرد ناکارآمد خانواده باشد.

انسان احساسات و حالات عاطفی خود را از خانواده خود به دست می آورد و به همین دلیل، خانواده سیستم احساسی است و رنج ها، شادی ها، خشم و کینه ها، عشق و نفرت را درونی می کند و خانواده برای اعضای خود فداکاری می کند. کودکان آهسته و آهسته در بیشتر خانواده ها سرمایه خانواده هستند و در نظر گرفته می شوند و در بسیاری از خانواده ها مورد غفلت، تبعیض و سوء استفاده قرار می گیرند و به طور کلی می توان گفت که والدین الگو، توصیف کننده و شکل دهنده کودکان هستند حتی برای بازی نقش همسر در زندگی زناشویی.

کلام آخر

در این مطلب از مجله خانواده نیک داد، به موضوع عوامل تاثیر گذار در آمادگی برای ازدواج پرداختیم. برخی از این عوامل ساده هستند که همه ما به آن ها واقف هستیم. اما برخی از عوامل دیگر نظیر استقلال هیجانی، تجربه اجتماعی، انگیزه و پختگی، تاثیر خانواده جزء عواملی هستند که باید بیشتر از آن ها اطلاعات کسب کنیم و یا آن مهارت را بدست آوردیم. شما میتوانید برای بررسی وضعیت خودتان جهت آمادگی برای ازدواج، از مشاوره ازدواج به صورت تلفنی یا حضوری در مرکز مشاوره نیک داد استفاده کنید.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات