مشاوره فردی

0 89

مشاوره فردی، مشاوره ای است که بر نگرانی های آنی یا آینده نزدیک فرد متمرکز است. مشاوره فردی ممکن است شامل مشاوره و برنامه ریزی شغلی، غم و اندوه پس از مرگ یکی از عزیزان یا برخورد با مشکلات در یک شغل باشد. مشاوره فردی یک بحث انفرادی بین مشاور و مراجعه کننده است که فرد، متقاضی درمان است. این دو  رابطه یا پیوندی را تشکیل می دهند که اعتماد و رشد شخصی را برای فرد امکان پذیر می کند.

در این مطلب از مجله روانشناسی مرکز مشاوره نیک داد به بررسی موضوع مشاوره فردی می پردازیم. با ما همراه باشید.

انسان ها به طور طبیعی موجوداتی اجتماعی هستند، بنابراین صحبت کردن و برقراری ارتباط با دیگران یکی از روش های اولیه ای است که ما برای غربال کردن افکار خود داریم. متأسفانه، ما همیشه از صحبت با افراد زندگی خود احساس راحتی نمی کنیم. زمانی که احساس غرق شدن می‌کنیم، احساسات، نگرانی‌ها و استرس‌های ما ممکن است بیش از حد به نظر برسند که نمی‌توانیم آن‌ها را در یک دوست یا آشنا تخلیه کنیم.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

اینجاست که مشاور فردی می تواند به شما کمک کند – درمان فردی به شما امکان می دهد با اطمینان با کسی صحبت کنید. یک مشاور حرفه‌ای می‌تواند به نگرانی‌های شما به طور عینی پاسخ دهد، یک کلمه آرامش‌بخش ارائه دهد و توصیه‌های درستی برای کمک به شما برای داشتن زندگی بهتر ارائه دهد.

اهداف جلسات مشاوره فردی

مشاوره فردی فرآیندی برای خودشناسی و رشد است. که می تواند به افزایش اعتماد به نفس، بهبود روابط، حل مشکلات، دستیابی به اهداف آموزشی و تصمیم گیری خوب برای رفاه عاطفی، فکری، جسمی و معنوی کمک کند.

در مشاوره فردی، شما و مشاورتان یک به تنهایی در محیط خصوصی، محرمانه و حرفه ای صحبت می کنید. رابطه مشاوره ای، امن، واقعی، گرم و صمیمی است، جایی که مشاور شما را همانطور که هستید بدون هیچ گونه قضاوتی می پذیرد. مشاور به شما گوش می دهد و سعی می کند موقعیت زندگی شما را درک کند، به شما کمک می کند تا افکار، احساسات و عواطف خود را در مورد موقعیت های زندگی خود کشف کنید.

مشاور به شما کمک می کند تا جنبه هایی از زندگی خود را که دوست دارید تغییر دهید شناسایی کنید، به شناسایی اهداف خود کمک کنید، و شما را قادر می سازد تا چالش های خود را بهتر مدیریت کنید. روی بهبود خودتان روابطتان و پیشرفت در اهدافی که برای خود تعیین کرده اید کار کنید.

شما ممکن است در مورد دیدگاه ها و رویکردهای مختلف به چالش مورد نظر بحث کنید. شما همچنین جنبه های عاطفی موقعیت را کشف و درک می کنید و با آنها برخورد می کنید.

بهترین مشاور فردی کمک می کند تا افراد باورها و افکار و احساسات خود را بیشتر بشناسند

مشاوره فردی چه مزایایی دارد؟

از مزایای مشاوره فردی خوب می توان به تشویق فرد به خود آگاهی، افزایش خود آگاهی، تقویت مهارت های ارتباطی، آموزش استفاده موثر از مهارت های مقابله سالم اشاره نمود. این مزایا باعث ایجاد تغییر در رفتار فرد می گردند.

در جلسات حرفه ای مشاوره فردی، ذهن آگاهی صورت می گیرد. در واقع در طی این جلسات به فرد آموزش داده می شود که چگونه به توانایی حضور خود در زمان حال پی برده و بر افکار و احساسات خود کاملا اشراف داشته باشد. همچنین به کمک مشاوره روانشناسی فردی افراد به این نکته پی خواهند برد که این رفتار آن هاست که نتیجه را سبب می شود و به نوعی لزوما آن چه که در ذهن آن ها جاری است اتفاق نخواهد افتاد. در جلسات مشاوره فردی همچنین افراد باورها و ارزش های خود را بهتر خواهند شناخت.

خیلی از افراد نیز مایلند که در خصوص روابط و مهارت های اجتماعی مشاوره دریافت کنند و این که چگونه بر مبنای بینش در رابطه با نیازها و امیال خود مرزهایی را ایجاد کنند. به کمک مشاوره فردی؛ هوش هیجانی، همدلی، مهارت گوش کردن، اعتماد به نفس و احترام نیز در افراد بهبود پیدا نموده و به نوعی مهارت های ارتباطی آن ها تقویت خواهد شد و در نتیجه فرد در مسیر رشد فردی قرار خواهد گرفت.

مشاور فردی خوب به واسطه آموزش خودآگاهی این را یاد میدهد که افراد، بر روی روحیات تاثیر خود را خواهند گذاشت و تسلطی بر روی حوادث بیرونی ندارند. در واقع افکار منفی، به وجود آورنده احساسات منفی و افکار منفی شده و نتیجه آن چیزی جز حس خشم، گناه، افسردگی، یأس و ناامیدی نخواهد بود. که غالبا نیز غیر واقع بینانه هستند. به کمک مشاور فردی می توان با آگاهی از ارتباط بین افکار و احساسات از روحیه بد فاصله گرفت.

مشاور روانشناسی فردی کمک میکند تا افراد به عزت نفس بالاتری دست یابند

افزایش عزت نفس

وقتی که افراد دارای عزت نفس پایینی باشند درگیر احساساتی منفی چون خشم، احساس گناه، اضطراب و افسردگی می شوند. این در حالی است که وقتی فرد حس خوبی به خود داشته باشد حتی با وجود بدرفتاری از سوی دیگران باز هم با ابراز احساسات برای خود ارزش قائل خواهد بود. احساس حقارت در این شرایط باعث می شود که افراد دچار رنجش شده و حالتی تدافعی به خود بگیرند حال آن که عزت نفس بالا باعث می شود که فرد کمبودهای خود را پذیرفته و مسئولیت اعمال خود را بر عهده گیرد.

مشاوره فردی یا گروهی؛ کدام بهتر است؟

هر روز، میلیون‌ها نفر از درمانگران برای مسائلی از دنیوی گرفته تا شدید کمک می‌گیرند، و مشاوره انفرادی محبوب‌ترین شکل درمان است. استفاده گسترده و محبوبیت این شکل از درمان به این معنی است که درمانگر طیف گسترده ای از روش ها و تکنیک ها را برای کمک به شما در تغییر طرز فکر و احساس بهتر در اختیار دارد.

ملاقات انفرادی با یک مشاور به او اجازه می دهد تا توجه خاصی را به شما ارائه دهد که در یک محیط گروهی امکان پذیر نیست. در حالی که تنظیمات گروهی شایستگی های خود را دارد، به ویژه برای افرادی که به جامعه نیاز دارند در حالی که از نوعی آسیب یا اعتیاد بهبود می یابند، درمان فردی را می توان تقریباً برای هر نیازی بهینه کرد. درمانگر به طور کلی اهداف و اهداف خاصی را تعیین می کند تا شما را در طول درمان راهنمایی کند.

بسته به آنچه به دنبال آن هستید و چرا به دنبال مشاوره هستید، ممکن است یک جلسه داشته باشید (اگرچه اکثر افراد حداقل پنج جلسه دارند)، یا ممکن است در برخی موارد ماه ها یا حتی سال ها در جلسات هفتگی شرکت کنید. این کاملاً به نیازهای شخصی شما، وضعیت شما و اثربخشی درمان بستگی دارد.

چه کسانی می توانند از مشاوره فردی بهره مند شوند؟

مشاوره فردی متناسب با نیازهای خاص فرد است، به این معنی که تقریباً برای هر کسی می تواند مفید باشد. نیازهای فعلی یک فرد برنامه جلسات مشاوره را تعیین می کند. اگرچه می تواند در طول دوره درمان تغییر کند. چه با اندوه یا آسیب روانی کنار بیایید، با افسردگی یا نارضایتی شغلی کنار بیایید، یا صرفاً به دنبال بهبود دیدگاه عمومی خود باشید، مشاوره فردی می تواند پاسخی جهت حل این مشکلات ارائه دهد.

در طول مسیر، مشاور درمانگر الگوهای رفتاری ناسالمی را که ممکن است حتی از آنها آگاه نباشید، شناسایی می‌کند، بنابراین جلسات مشاوره فردی می‌تواند به رشد شما به عنوان یک فرد کمک شایانی کند.

درمان فردی با صحبت با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده متفاوت است. در حالی که عزیزان می توانند توصیه های خوبی ارائه دهند، آنها به ندرت عینی هستند و برای ارزیابی مشکلات روحی آموزش ندیده اند. علاوه بر این، برخلاف دوستان و خانواده، یک مشاور درمانگر به یک توافق نامه محرمانه به عنوان بخشی از حقوق کاری خود پایبند است. این موضوع به شما کمک می کند احساس امنیت کنید، بنابراین می توانید یک رابطه اعتماد با درمانگر خود ایجاد کنید.

در طول این جلسات متوجه می شوید که چه کسی هستید و در زندگی خود چه می خواهید. این جاست که تغییر واقعی اتفاق می افتد. در واقع، اثرات گفتار درمانی مشاور به قدری عمیق است که شواهد نشان می دهد که حتی می تواند بر ساختار مغز نیز تأثیر بگذارد.

از اولین جلسه مشاوره چه انتظاری داشته باشیم؟

در اولین جلسه مشاوره فردی، درمانگر معمولاً اطلاعاتی در مورد شما و نیازهای شما جمع آوری می کند. ممکن است از شما خواسته شود که فرم هایی را در مورد سلامت فیزیکی و عاطفی فعلی و گذشته خود پر کنید. ممکن است چند جلسه طول بکشد تا مشاور شما شرایط و نگرانی های شما را به طور کامل درک کند و بهترین رویکرد یا مسیر را تعیین کند.

اولین جلسه همچنین فرصتی برای شماست تا با مشاور خود صحبت کنید تا ببینید آیا رویکرد و شخصیت او برای شما مفید است یا خیر. حتما در پایان اولین جلسه سوالات زیر را بپرسید:

  • چه نوع درمانی استفاده خواهد شد
  • اهداف درمان شما
  • طول هر جلسه
  • چند جلسه مشاوره ممکن است نیاز داشته باشید

در هر زمان در طول جلسات مشاوره فردی از پرسیدن سوال دریغ نکنید. اگر با اولین مشاور می بینید احساس راحتی نمی کنید، شخص دیگری را امتحان کنید. داشتن تناسب خوب با مشاور برای مؤثر بودن ادامه فرآیند درمانی بسیار مهم است.

مشاور فردی خوب کمک میکند تا افراد نسبت به احساسات خود شناخت پیدا کنند.

در جلسات مشاوره چه میگذرد؟

برای اکثر انواع مشاوره فردی، درمانگر شما را تشویق می کند تا در مورد افکار و احساسات خود و آنچه شما را آزار می دهد صحبت کنید. اگر برایتان سخت است که احساسات خود را باز کنید، نگران نباشید. مشاور می تواند به شما کمک کند تا با گذشت زمان اعتماد به نفس و راحتی بیشتری کسب کنید.

از آنجایی که روان درمانی گاهی شامل بحث های عاطفی شدید است، ممکن است در طول جلسه گریه، ناراحتی یا حتی طغیان عصبانیت داشته باشید. برخی از افراد ممکن است پس از یک جلسه احساس خستگی فیزیکی کنند. مشاور شما آنجاست تا به شما کمک کند تا با چنین احساسات و عواطفی کنار بیایید.

درمانگر ممکن است از شما بخواهد که “تکالیفی” را انجام دهید – فعالیت ها یا تمرین هایی که بر اساس آنچه در طول جلسات درمانی منظم خود می آموزید، ساخته می شوند. با گذشت زمان، بحث درباره نگرانی‌هایتان می‌تواند به بهبود خلق و خوی شما، تغییر طرز فکر و احساس شما در مورد خودتان و بهبود توانایی شما برای رویارویی با مشکلات کمک کند.

طول دوره مشاوره فردی

تعداد جلسات مشاوره مورد نیاز – و همچنین دفعات ملاقات با درمانگر – به عوامل زیر وابسته است:

  • نوع بیماری شما
  • شدت علائم شما
  • مدت زمانی است که علائم داشته اید یا با وضعیت خود دست و پنجه نرم می کنید
  • سرعت پیشرفت شما
  • چقدر استرس دارید
  • نگرانی‌های سلامت روان شما چقدر در زندگی روزمره تداخل دارد
  • چقدر از اعضای خانواده و دیگران حمایت دریافت میکنید

ممکن است فقط هفته ها طول بکشد تا به شما کمک کند تا با یک موقعیت کوتاه مدت کنار بیایید. یا اگر شما یک بیماری روانی طولانی مدت یا سایر نگرانی های طولانی مدت دارید، درمان ممکن است یک سال یا بیشتر طول بکشد.

بیشترین بهره را از جلسات مشاوره ببرید

اقداماتی را انجام دهید تا بیشترین بهره را از جلسات درمانی خود ببرید و به موفقیت خود کمک کنید:
  • مطمئن شوید که با مشاور خود احساس راحتی می کنید. اگر این کار را نمی کنید، به دنبال مشاور درمانگر دیگری باشید که با او احساس آرامش بیشتری داشته باشید.
  • رویکرد درمانی به صورت مشارکتی درمان زمانی موثرتر است که شما یک شرکت کننده فعال باشید و در تصمیم گیری سهیم باشید. اطمینان حاصل کنید که شما و درمانگرتان در مورد مسائل اصلی و نحوه برخورد با آنها توافق دارید. با هم می توانید اهداف تعیین کنید و پیشرفت را در طول زمان اندازه گیری کنید.
  • باز و صادق باشید. موفقیت به تمایل به اشتراک گذاری افکار، احساسات و تجربیات خود و در نظر گرفتن بینش ها، ایده ها و روش های جدید برای انجام کارها بستگی دارد. اگر به دلیل احساسات دردناک، خجالت یا ترس از واکنش درمانگر خود تمایلی به صحبت در مورد مسائل خاصی ندارید، به درمانگر خود اطلاع دهید.
  • به برنامه درمانی خود پایبند باشید. اگر احساس ناراحتی می کنید یا انگیزه ندارید، ممکن است وسوسه انگیز باشد که از جلسات روان درمانی صرف نظر کنید. انجام این کار می تواند پیشرفت شما را مختل کند. سعی کنید در تمام جلسات شرکت کنید و در مورد آنچه می خواهید بحث کنید کمی فکر کنید.
  • انتظار نتایج فوری نداشته باشید. کار بر روی مسائل عاطفی می تواند دردناک باشد و ممکن است به کار سخت نیاز داشته باشد. ممکن است قبل از شروع بهبودی به چندین جلسه نیاز داشته باشید.
  • تکالیف خود را بین جلسات انجام دهید. اگر درمانگر از شما می خواهد که افکار خود را در یک مجله ثبت کنید یا فعالیت های دیگری را خارج از جلسات درمانی خود انجام دهید، این کار را دنبال کنید. این تکالیف می تواند به شما کمک کند آنچه را که در جلسات درمانی آموخته اید در زندگی خود به کار ببرید.
  • اگر روان درمانی کمکی نکرد، با درمانگر خود صحبت کنید. اگر بعد از چندین جلسه احساس نمی کنید که از درمان سود می برید، در مورد آن با درمانگر خود صحبت کنید. شما و درمانگرتان ممکن است تصمیم بگیرید که تغییراتی ایجاد کنید یا رویکرد متفاوتی را امتحان کنید که ممکن است موثرتر باشد.

نتیجه گیری

در طول مشاوره، شما در مورد وضعیت خود و حالات، احساسات، افکار و رفتارهای خود یاد می گیرید. درمان به شما کمک می کند تا یاد بگیرید چگونه کنترل زندگی خود را در دست بگیرید و با مهارت های مقابله ای سالم به موقعیت های چالش برانگیز پاسخ دهید.

مشاوره فردی همچنین در زمینه حل مشکلات ارتباطی با خواهر و برادر، همسر، دیگران و نیز مشکلات مرتبط با بد رفتاری و غفلت و یا حالاتی چون داغ دیدگی، مشکلات دینی و معنوی و مشکلات تحصیلی نیز بسیار مفید و موثر خواهد بود.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

منبع sphert betterhelp
ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات