تراپیست کیست؟ معرفی انواع روش های تراپی

4 10,576

احتمالا شما هم با واژه تراپیست برخورد داشته اید. تراپیست یا درمانگر یک اصطلاح گسترده برای طیف وسیعی از از متخصصان به کار می رود. این متخصصان انواع مختلف درمان و توانبخشی را برای افراد ارائه می دهند.

وظیفه تراپیست ها این است که به بیماران کمک کنند تصمیمات بهتری بگیرند و احساسات خود را برای حل مشکل تشخیص دهند. برای آشنایی کامل با انواع تراپی و وظایف آن ها، فواید استفاده از تراپیست و یافتن یک تراپیست خوب، با نیک داد همراه باشید.

تعریف کامل و جامع از تراپیست

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

تراپیست گروه وسیعی از روانشناسان، مشاوران ازدواج، مددکاران اجتماعی یا مربیان و … است که علاوه بر داشتن صلاحیت های لازم، توانایی ارائه درمان و کمک به مراجعه کننده را نیز دارند. به طور کلی، تراپیست ها راهنمایی و مشاوره ارائه می دهند و در ساختار کلی مشاوره، به بیمار یا مراجعه کننده کمک می کنند تا تصمیمات موثرتری اتخاذ کند.

همانطور که مشاهده می کنید، روند کار تراپیست ها کمی شبیه روانشناسان است، به همین دلیل ممکن است برخی از افراد در انتخاب روش مناسب اشتباه کنند یا دچار اشتباه شوند. در زیر برخی از ویژگی های هر یک برای مقایسه ذکر شده است:

ویژگی های یک روانشناس در مقایسه با تراپیست

ویژگی های روانشناس

  • دارای مدرک روانشناسی
  • انجام کارهای تحقیقاتی یا درمانی
  • تشخیص اختلالات یا مشکلات بالینی در بیماران
  • ارائه درمان های مناسب بر اساس شناسایی و مشاهدات بالینی
  • همکاری با روانپزشک برای تجویز دارو
  • کمک به مراجعین برای شناخت بهتر خود و درک احساسات
  • ارائه راهنمایی و مشاوره در زمینه های مرتبط
  • مدارک روانشناسی نیز در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری است. – روانشناس برای تشخیص مشکل و ارائه راه حلی برای بهبود بیمار تلاش می کند.

ویژگی های تراپیست

  • تراپیست ها شامل روانشناس، روانپزشک، مشاور ازدواج، مربی زندگی یا مددکار اجتماعی و … هستند.
  • تحصیلات آنها در زمینه ها و سطوح مختلف کارشناسی ارشد، دکتری یا دکتری تخصصی و همچنین گواهینامه هایی مانند مددکاری اجتماعی، روانشناسی بالینی، مشاوره خانواده یا سوء مصرف مواد است.
  • به مراجعین کمک میکنند تا در شرایط بحرانی تصمیمات موثرتری بگیرند.

حال که تفاوت بین روانشناس و تراپیست را متوجه شدید، در ادامه با ما همراه باشید تا انواع تراپی را با هم بررسی کنیم.

معرفی انواع تراپی

روان درمانی یکی از روش های تراپی است

1. روان درمانی یا روان درمانی

روان درمانی Psychotherapy مجموعه ای از فرایندهای درمانی است که برای حل مشکلات و درمان اختلالات روانی، کاهش رفتارهای ناراحت کننده، بهبود روابط بین فردی و مهارت های اجتماعی یا سلامت روان مورد استفاده قرار می گیرد. سایکوتراپی بهترین راه برای درمان این مشکلات است و داروها فقط برای کنترل بیماری تجویز می شوند و بدون روان درمانی امکان درمان بیمار وجود ندارد.

بیشتر بخوانید : سکس تراپی چیست؟

استفاده از ماساژ درمانی

2. ماساژ درمانی

این روش استفاده از ماساژ برای کاهش تنش عضلانی و بهبود جراحات نامیده می شود. به افرادی که سعی می کنند برخی از مشکلات عضلانی، کمردرد و … را با ماساژ درمان کنند، ماساژ تراپیست یا Massage Therapist می گویند. جالب است بدانید که آنها می توانند مسائل و مشکلات بیشتری را در رابطه با شما شناسایی کنند. مثلا:

  • سفتی و انقباض ماهیچه های پایین تنه (باسن و ساق) و اینکه یک باسن از دیگری بالاتر است در کنار ضعف ماهیچه های کمر، نشانه نشستن زیاد پشت میز است!
  • خم شدن شانه ها به جلو می تواند ناشی از عادت خم شدن به جلو در هنگام رانندگی باشد.
  • در صورت آسیب شدید، گرما و التهاب ناشی از آن احساس می شود. صدمات مزمن به صورت ماهیچه های منقبض و خشک در می آیند که احساس سفتی می کنند.
بیشتر بخوانید : وسواس همسر در رابطه جنسی

3. زیبایی درمانی (بیوتی تراپی)

بیوتی تراپیست انواع خدمات مانند پاکسازی تخصصی پوست، آبرسانی عمیق پوست (هیدرودرمی)، ماساژ صورت، رفع چین و چروک، کلاژن درمانی، از بین بردن لکه ها و کما و غیره را ارائه می دهند.

مزیت های استفاده از تراپیست خوب

مزایای مراجعه به تراپیست

مشاوره گرفتن از یک متخصص و صحبت با آنها مزایای بیشتری نسبت به صحبت با دوستان یا خانواده دارد. تا کنون، به دلیل مدل های پزشکی و بیمه نامه های شرکت بیمه، سلامت روان در اولویت دوم یا سوم قرار دارد و به عنوان یک روش پیشگیری استفاده نمی شود. اما پیشگیری این روزها بسیار مهم است.مهمترین مزایای مراجعه به تراپیست عبارتند از:

1. روان درمانگر شما را قضاوت نمی کند

یکی از مشکلاتی که بسیاری از مردم با آن روبرو هستند قضاوت است. حال، وقتی این قضاوت توسط افراد نزدیک و خانواده انجام می شود، باعث آزار بیشتر می شود. همچنین، توصیه ها و راه حل هایی که آنها به شما ارائه می دهند به دلیل علاقه آنها به حفظ و ادامه رابطه یا محافظت از شما، بیشتر مغرضانه و محدودتر است. این در حالی است که یک تراپیست شما را قضاوت نمی کند و از شما به صورت صد درصدی حمایت میکند. شما به راحتی می توانید با درمانگر تماس بگیرید، مشاوره بگیرید و بدون سانسور یا شرمندگی به دنبال بهبود باشید!

2. تراپیست منفعت خود را در نظر نمی گیرد

در بسیاری از موارد، وقتی با افراد مشورت می کنید، آنها نیز منافع خود را در نظر می گیرند و در مواردی اهمیت بیشتری به آن می دهند. به عنوان مثال، آنها ممکن است یک پیشنهاد شغلی عالی در شهر دیگری را رد کنند فقط به این دلیل که به رشد شما اهمیت می دهند. البته امروزه با وجود گسترش روش های مختلف درمانی نظیر مشاوره تلفنی و آنلاین این مسائل کمتر اهمیت پیدا میکند.

در مراجعه به تراپیست شما جهت وقت و مشاوره‌ای که در اختیارتان قرار می‌گیرد هزینه پرداخت می‌کنید و تراپیست تنها برای کمک به شما در حضور دارد. همچنین شما با کمک روان درمان‌گر می‌توانید نزدیکان خود را بهتر شناخته و موارد مناسب برای حرف زدن را نیز مشخص کنید!‌

3. تراپیست ها رازدار شما هستند!

اگر شما شخصی غیر مطمئن را به عنوان محرم اسرار انتخاب کنید،‌ یا با دوست خود در رابطه با شخصی حرف بزنید که او نیز می‌شناسد و… هردوی خود را در شرایط سختی قرار داده‌اید. اما مراجعه به تراپیست به دلیل سیاست کاری وی بسیار ایمن است و می توانید با خیال راحت صحبت کنید و مطمئن شوید آنچه در مورد دیگران می گویید به غیبت تبدیل نشود و نتایج بهتری بگیرید.

سایر مزایای مراجعه به تراپیست عبارتند از:

  1. یک تراپیست سالها آموزش دیده است تا به شما در یافتن راه حل مناسب کمک کند.
  2. هنگام مراجعه به تراپیست و روان درمانگری نیازی به احساس گناه نیست، زیرا فایده این گفتگو که به صورت دوطرفه است کامل روشن است!
  3. تراپیست ها مشکلات شما را دست کم نمی گیرند و همیشه در حل آنها از شما حمایت خواهند کرد.
  4. در صورت مشورت یا صحبت با افراد اشتباه نتایج منفی به دست می آید.
  5. 5. روان درمانی به رشد شخصی شما کمک زیادی می کند.

یک تراپیست خوب پیدا کنید

برای پیدا کردن یک تراپیست خود میتوانید از روش های زیر کمک بگیرید:

  • اگر با اطرافیان خود راحت هستید سوال بپرسید. همچنین می توانید از پزشک خود راهنمایی بخواهید.
  • در اینترنت جستجو کنید، به عنوان مثال، می توانید لیست مراکز مشاوره و روانشناسی طرف قرارداد بیمه خود را جستجو کرده و …. سپس آنها را بررسی کنید.
  • • شماره تلفن مراکز و نام پزشک را بیابید و سوابق آنها را مطالعه کنید. همچنین اگر شبکه های اجتماعی دارید، خواندن نظرات دیگران اطلاعات خوبی به شما می دهد.
  • بسیاری از تراپیست ها برای اولین بار 15 دقیقه مشاوره تلفنی رایگان ارائه می دهند، از آنها استفاده می کنند و خود تراپیست رضایت شما را از مکالمه می سنجند.
  • همچنین توجه داشته باشید که برخی از درمانگران تخفیف ها و روش های پرداخت متفاوتی را برای بیماران خود ارائه می دهند تا افرادی که توانایی مالی کمتری دارند نیز بتوانند از مزایای تراپی بهره مند شوند.

جمع بندی و کلام آخر

تراپیست یک اصطلاح جامع برای افرادی است که برای کمک به شما کار می کنند و دارای تحصیلات مرتبط هستند. مراجعه به درمانگر فواید زیادی دارد و می تواند تأثیر بسزایی در رشد شخصی شما داشته باشد. به همین دلیل انتخاب یک تراپیست خوب بسیار مهم است و باید زمان زیادی را صرف آن کنید.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات
رویا بهرامی

سلام در مورد پسرم میخواستم صحبت کنم ی پسر بیست ساله دارم در ۵ سالگی پدرش رو از دست داده الان دیپلم داره مکانیک هست ولی همیشه یا ناراحت هست با بداخلاق یا بی حوصله نگرانش هستم

فاطمه شایسته

من نیاز به مشاور تحصیلی دارم