مشاوره خانواده درمانی

0 144

آیا خانواده شما با تغییرات بزرگی در زندگی یا چالش های روانی مواجه شده است؟ اگر دوران سختی را پشت سر می گذارید، مشاوره خانواده درمانی می تواند به بازگرداندن رفاه عاطفی خانواده شما کمک کند. جلسات با یک خانواده درمانگر در کشف الگوهای رفتاری غیرمفید نقش دارد و این مشاوره ها همچنین باعث بهبود همکاری بین اعضای خانواده می شود. در طول این جلسات، استراتژی هایی را یاد می گیرید که به شما کمک می کند تا به طور موثرتری با موقعیت های چالش برانگیز کنار بیایید. روش های درمانی خانواده به کمک مشاوره در کوتاه مدت انجام می شود و متمرکز بر راه حل است. به این خاطر است که آن را به گزینه ای محبوب برای خانواده هایی تبدیل می کند. اگر به دنبال یادگیری بیشتر موضوعات پیرامون خانواده درمانی و مشاوره آن هستید، این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

خانواده درمانگر کیست؟

خانواده درمانگر؛ مشاور روانشناسی است که توانایی ارائه خدمات بالینی را نیز دارد. مشاوره خانواده درمانی برای بازگرداندن بهزیستی عاطفی خانواده هایی طراحی شده است که با مشکلات روانی مواجه هستند. اگر یکی از اعضای خانواده با مشکلات سلامت روانی دست و پنجه نرم کند، می تواند کل خانواده را تحت تاثیر قرار دهد.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

خانواده‌درمانگران در تجهیز خانواده‌ها به ابزارهای مورد نیاز برای حمایت از افرادی که با نگرانی‌های سلامت روان دست و پنجه نرم می‌کنند، نقش دارند. این متخصصان همچنین می‌توانند به خانواده شما کمک کنند تا با هر علت زمینه‌ای که با نگرانی‌های مربوط به سلامت روانی که خانواده شما با آن مواجه است مقابله کنند.

این نوع روش درمان می تواند به تنهایی یا به عنوان یک درمان مکمل برای درمان فردی مورد استفاده قرار گیرد. یک خانواده درمانگر به افرادی که رابطه نزدیکی با یکدیگر دارند کمک می کند. این جلسات فضای امنی را برای اعضای خانواده ایجاد می کند تا احساسات و نگرانی های خود را بیان کنند. آنها به اعضای خانواده این امکان را می دهند که به تعارضات از منظرهای مختلف نگاه کنند.

اگر خانواده شما دوران سختی را پشت سر می گذارد، مشاوره خانواه درمانی می تواند در یافتن راهی برای پیشرفت نقش مهمی داشته باشد. خانواده درمانگران نیازهای هر فرد در نظام خانواده را در نظر می گیرند. هدف آنها شناسایی و تقویت نقاط قوت هر یک از اعضای خانواده است. جلسات مشاوره با همکاری درمانگر و خانواده شما انجام میگیرد.

خانواده درمانی کمک میکند تا بنیان خانواده مستحکم تر و پایدارتر گردد

نظریه خانواده درمانی

ریشه های خانواده درمانی را می توان به کارهای ناتان آکرمن در طول دهه 1930 ردیابی کرد. این شکل از درمان بیشتر توسط سایر متخصصان روانشناسی، مانند ویرجینیا ساتیر و جی هیلی توسعه داده شد. خانواده درمانی در طول دهه 1960 توسط روان درمانگران به رسمیت شناخته شد.

مشاوره خانواده درمانی به جای تمرکز بر درمان بر روی یک فرد، درمان را به کل خانواده ارائه می دهد. درمانگر در کشف الگوهای ناموفق خانواده ایفای نقش می کند که به آشکار شدن منبع اختلاف عاطفی در خانواده کمک می کند. یک خانواده درمانگر معمولاً از نظریه سیستم ها در طول جلسات خود استفاده می کند. آنها همچنین ممکن است نظریه روان پویشی و رویکردهای رفتاری شناختی را در بر گیرند.

بر اساس نظریه سیستم های خانواده، منشأ رفتارهای غیر مفید در افراد را می توان در کل سیستم خانواده قرار داد. این رویکرد بر این عقیده است که پویایی بین اعضای خانواده می تواند به الگوهای رفتاری غیر مفید کمک کند.

سه رویکرد اصلی برای سیستم درمانی خانواده وجود دارد.

در طول مشاوره خانواده درمانی ساختاری، متخصص روانشناسی الگوهای رفتاری را که در طول جلسات بین اعضای خانواده آشکار می شود، بررسی می کند. آنها روابطی را که بین افراد در طول جلسه وجود دارد مشاهده می کنند تا در مورد ساختار خانواده نتیجه گیری کنند.

خانواده درمانی استراتژیک؛ الگوهای رفتاری خانواده را که خارج از جلسه اتفاق می افتد، ارزیابی می کند. حوزه های تمرکز این نوع درمان شامل مهارت های حل مسئله و قابلیت های ارتباطی است. تغییر مبتنی بر اجرای راهبردهایی است که به خانواده کمک می کند تا به اهداف درمانی خود دست یابد.

رویکرد سوم، خانواده درمانی بین نسلی است که تأثیری را که نسل های گذشته بر رفتار تک تک اعضا دارند، در نظر می گیرد. در طول این جلسات، درمانگر الگوهای رفتاری را شناسایی می کند که در چندین نسل گسترش می یابد.

مشاوره قبل از ازدواج به فرآیند خانواده درمانی کمک شایانی میکند

چگونه مشاوره خانواده درمانی باعث تغییر می شود؟

خانواده درمانگران با مشاهده نحوه تعامل اعضای خانواده و شناسایی مشکلات موجود در این روابط، تغییر را تسهیل می کنند. آنها به ایجاد راه حل هایی برای مشکلاتی که با هدف بازگرداندن رفاه عاطفی واحد خانواده شناسایی می شوند، کمک می کنند.

مشاوران خانواده درمانگر همچنین می توانند مسائل مربوط به سلامت روان در خانواده را تشخیص داده و برنامه های درمانی را تنظیم کنند. آنها در مواقع چالش برانگیز به خانواده ها راهنمایی می کنند، مانند احساسات دردناکی که با مرگ یا طلاق همراه است. این متخصصان روانشناسی الگوهای رفتاری غیرمفید را شناسایی کرده و به اعضای خانواده کمک می‌کنند تا پاسخ‌های سالمی به موقعیت‌های دشوار ایجاد کنند.

رویکردهای خانواده درمانی پیشنهاد می کنند که مهارت های ارتباطی و حل مسئله می تواند بهزیستی عاطفی خانواده ها را ارتقا دهد. هدف درمان تقویت روابط بین اعضای خانواده و تجهیز آنها به مهارت های مقابله ای مفید است.

ژنوگرام ابزار مفید دیگری است که می تواند برای ایجاد تغییر پیاده سازی شود. ابزار ژنوگرام یک نمایش بصری از روابط خانوادگی ارائه می دهد که می تواند برای شناسایی رویدادهایی که بر رفاه عاطفی خانواده تأثیر می گذارد و همچنین برای مشخص کردن ویژگی های ارثی استفاده شود. ژنوگرام از طریق مصاحبه با اعضای خانواده ایجاد می شود و شامل یک سابقه خانوادگی جامع است که حداقل به سه نسل باز می گردد.

در یک جلسه مشاوره خانواده درمانی چه اتفاقی می افتد؟

جلسات معمولاً هر هفته به مدت 50 دقیقه برگزار می شود. از آنجایی که این درمان بر یافتن راه حل هایی برای مسائلی که خانواده شما با آن روبرو هستند متمرکز است، معمولاً به تعهد کوتاه مدت جهت شرکت در جلسات مشاوره در طی چند ماه نیاز دارد. به طور متوسط ​​می توانید انتظار داشته باشید که بسته به نیاز خانواده خود در 9 تا 12 جلسه شرکت کنید. درمانگر جلسات را با توجه به نیازهای خانواده شما تنظیم می کند. آنها ممکن است مشاوره فردی را برای تکمیل جلسات گروهی در صورت لزوم پیشنهاد کنند.

در طول جلسات می توانید انتظار داشته باشید که درک بهتری از خانواده خود به دست آورید. مشاور درمانگر همچنین به شما کمک می کند تا ابزارهایی را که برای تقویت همکاری بین اعضای خانواده خود با هدف ایجاد یک محیط خانه حمایتی نیاز دارید، ایجاد کنید.

خانواده درمانگر از هر فرد سؤالاتی می پرسد تا بینش عمیق تری نسبت به چالش هایی که خانواده شما با آن مواجه است به دست آورد. این پرس و جو همچنین به درمانگر بینشی در مورد استراتژی های فعلی که خانواده شما برای مقابله با چالش های خود استفاده می کنند، می دهد. هنگامی که آنها درک بهتری از دیدگاه هر فرد در مورد مسائل مورد نظر داشته باشند، یک برنامه درمانی را تدوین خواهند کرد.

آیا خانواده درمانی موثر است؟

مشاوره خانواده درمانی برای زوج ها و خانواده ها مناسب است زیرا این جلسات فواید بی شماری دارند. اگر خانواده شما با شرایط سختی مانند طلاق یا مرگ روبرو هستند، می توانید از این نوع درمان بهره مند شوید. این رویکرد همچنین می تواند برای کاهش فشاری که مشکلات مالی بر روابط خانوادگی وارد می کند استفاده شود. اگر یکی از اعضای خانواده از افسردگی، اختلالات خوردن یا اعتیاد رنج می برد، می تواند کل خانواده شما را تحت تاثیر قرار دهد. در این موارد، حمایت از خانواده درمانگر مفید است.

خانواده درمانی همچنین می تواند در درمان اسکیزوفرنی، دوقطبی، اضطراب و مسائل شخصیتی مورد استفاده قرار گیرد. این رویکرد می تواند در بازگرداندن رفاه روانی خانواده هایی که ارتباط ضعیف و سطح تعارض بالایی دارند، نقش داشته باشد. مشاوره خانواده درمانی می تواند به خانواده شما کمک کند تا با چالش ها به روش های سالم تری کنار بیایند.

تحقیقات نشان می دهد که خانواده درمانی یک درمان موثر برای چالش های روانی و مسائل بهداشت روانی است. خانواده درمانی می تواند بهره وری شما را در محل کار و همچنین تقویت روابط شما با همکارانتان را افزایش دهد. می تواند روابط زناشویی را بهبود بخشد و مشارکت جامعه را ارتقا دهد.
این نوع درمان می تواند تأثیر مثبتی بر سلامت عاطفی و جسمی شما داشته باشد. به ویژه در درمان کودکان و نوجوانانی که مشکلات رفتاری از خود نشان می دهند مفید است. همچنین می تواند به کودکان کمک کند تا مهارت های اجتماعی را که برای ایجاد روابط خوب با همسالان خود به آن نیاز دارند، توسعه دهند. جلسات می تواند در بهبود عملکرد مدرسه نقش داشته باشد.
خانواده درمانگر

نگرانی ها/محدودیت های خانواده درمانی

نگرانی هایی در مورد موضع بی طرفی که خانواده درمانگر در طول جلسات اتخاذ می کند، مطرح شده است. منتقدان استدلال می کنند که این موضع می تواند باعث شود درمانگر از خشونت و سوء استفاده در خانواده چشم پوشی کند. نگرانی این است که فرآیند خانواده درمانی ممکن است آزارگر را از گناهی که باید برای تغییر رفتار خود احساس کند مبرا کند.

انتقاد دیگری که مطرح شده این است که مشاوره خانواده درمانی پویایی قدرت را در نظر نمی گیرد، مانند مواردی که بین بزرگسالان و کودکان وجود دارد.

در برخی موارد، خانواده ها ممکن است از شرکت در درمان خودداری کنند که اجرای این رویکرد را دشوار می کند. اعضای خانواده که مایل به تغییر یا مشارکت در روند درمانی نیستند، اثربخشی این رویکرد را کاهش می دهند.

چگونه یک درمانگر پیدا کنیم

بهترین راه برای یافتن یک مشاور خانواده درمانگر از طریق ارجاع از شخصی است که به او اعتماد دارید. می توانید از پزشک خود بپرسید که آیا می تواند شما را به یک متخصص روانشناسی که در خانواده درمانی تخصص دارد ارجاع دهد. گزینه دیگر این است که از دوستان خود بپرسید که آیا می توانند یک خانواده درمانگر را توصیه کنند.

اما امروزه بهترین و سریع ترین راهی که میتوانید به مشاور خانواده درمانگر به صورت حضوری و غیرحضوری دسترسی داشته باشید استفاده از خدمات آنلاین مرکز مشاوره نیک داد است که با طیفی وسیعی از درمانگران خانواده و روانشناسان بالینی همکاری میکند و شما میتوانید از خدمات این مرکز بهره مند شوید.

در انتخاب مشاور خانواده درمانی چه مواردی را مد نظر قرار دهیم؟

هنگامی که به دنبال یک خانواده درمانگر هستید، مهم است که یک متخصص دارای مجوز را انتخاب کنید. خانواده‌درمانگران معمولاً مدرک لیسانس خود را در روان‌شناسی به پایان می‌رسانند و پس از آن مدرک کارشناسی ارشد مربوطه را دریافت می‌کنند. پس از اتمام تحصیلات خود، درمانگران معمولاً باید دو سال تجربه کاری تحت نظارت را به پایان برسانند. هنگامی که آنها این بخش عملی آموزش خود را به پایان رساندند بعد از اینکه واجد شرایط شدند، می توانند در خانواده درمانی تخصص پیدا کنند.

برخی از سوالاتی که باید مد نظر قرار دهید:

  • چه صلاحیت هایی دارد و چه آموزش هایی دیده است؟
  • آیا در خانواده درمانی تخصص دارد؟
  • آیا تجربه ای در درمان نگرانی های مربوط به سلامت روانی که خانواده من با آن مواجه هستند دارد؟
  • جلسات درمانی در کجا برگزار می شود؟
  • آیا درمان آنلاین را ارائه می دهد؟
  • هزینه یک جلسه چقدر است؟
  • خانواده من به چند جلسه احتیاج دارد؟

این ها برخی از سوالاتی است که به دنبال مشاور میگردید باید مد نظر قرار دهید.

متخصص خانواده درمانی با بررسی ابعاد مختلف زندگی مراجعین، راهکارهای مناسبی جهت جلوگیری از مشکلات خانوادگی را ارائه می دهد

رایج ترین مشکلات افراد هنگام مراجعه به مشاور خانواده درمانگر

در زمینه خانواده درمانی که در بین ابعاد درمانی کاملا موردی تخصصی به شمار می آید شما حتما بایستی از یک روانشناس خانواده باتجربه و حرفه ای کمک بگیرید و برای این کار بهتر است به منظور اطمینان هر چه بیشتر به یک مرکز مشاوره خانواده خوب مراجعه کنید. به عنوان نمونه شما می توانید در خصوص مواردی چون بررسی مشکلات هیجانی و ارتباطی خانواده، نحوه تربیت صحیح به وسیله والدین، ارتباط سالم با اعضای خانواده، افزایش آگاهی در رابطه با نقش ها و مسئولیت اعضای خانواده از راهنمایی های مشاور خانواده درمانی نیک داد بهره بگیرید تا یک زندگی آرام و لذت بخش را تجربه کنید.

همچنین در یک خانواده چنانچه یکی از اعضا دارای اختلال روانی باشد بقیه اعضا نیز در معرض آسیب خواهند بود و از این رو می توان به کمک خانواده درمانی بهتر اتفاقات روزانه پراسترس را مدیریت نمود تا بیماری عود نکرده و آرامش در خانواده حکم فرما باشد.

از بین رایج ترین مشکلات که افراد در زمان مراجعه به مرکز مشاوره خانواده نیک داد مطرح نموده اند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نیاز به بازسازی زندگی ورود کرده به رابطه فرازناشویی
  • عدم رضایت از رابطه جنسی در زندگی مشترک
  • مشکلات شغلی و اجتماعی
  • عدم توانایی کنترل خشم و و مدیریت روابط با همسر و خانواده
  • نداشتن تفاهم و عدم درک شدن از سوی طرف مقابل
  • داشتن اختلاف نظر در رابطه با مشکلات نوجوان و تربیت کودک
  • وجود اختلافات خانوادگی و تعارضات با خانواده طرف مقابل
  • درگیری میان دو خانواده
  • تلاش برای افزایش کیفیت سطح زندگی مشترک رضایت و بالا بردن میزان رضایت
  • رفع مشکلاتی نظیر دروغگویی، عصبانیت و عدم درک دنیای طرف مقابل

مرکز مشاوره خانواده درمانی نیک داد

کلینک نیک داد از مجرب ترین کادر درمانی و بهترین متخصص روانشناس خانواده برخوردار است. روند درمانی تیمی در این مرکز باعث شده است که در صورت نیاز افراد به درمان چندوجهی، احتیاجی به ارجاع به مرکزی دیگر نباشد و امکان استفاده همزمان چند روش درمانی برای افراد جود خواهد داشت.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات