مشاوره روان درمانی

4 274

روان درمانی یک اصطلاح کلی است که برای توصیف روند درمان اختلالات روانی و پریشانی روانی با استفاده از تکنیک های کلامی و روانشناختی به کار می رود. در طول این فرآیند، یک روان درمانگر آموزش دیده به مراجع کمک می کند تا با مشکلات خاص یا عمومی مانند یک بیماری روانی خاص یا منبع استرس و اضطراب مقابله کند.

بسته به رویکرد مورد استفاده توسط درمانگر، می توان از طیف وسیعی از تکنیک ها و استراتژی ها استفاده کرد. تقریباً همه انواع روان درمانی شامل ایجاد یک رابطه درمانی، برقراری ارتباط و ایجاد گفتگو و تلاش برای غلبه بر افکار یا رفتارهای مشکل ساز است.

روان درمانی به طور فزاینده ای به عنوان یک حرفه متمایز به خودی خود تلقی می شود، اما انواع مختلفی از متخصصان آن را ارائه می دهند، از جمله روانشناسان بالینی، روانپزشکان، مشاوران، درمانگران ازدواج و خانواده، مددکاران اجتماعی ، مشاوران سلامت روان، و پرستاران روانپزشکی.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

این مقاله انواع مختلف روان درمانی موجود و مزایای بالقوه روان درمانی را مورد بحث قرار می دهد. همچنین شرایط مختلفی را که می تواند درمان کند و اثربخشی آن برای انواع اختلالات را پوشش می دهد. تا انتهای این مطلب با نیک داد همراه باشید!

انواع روان درمانی

روان درمانی بسته به سبک درمانگر و نیازهای بیمار می تواند قالب های مختلفی داشته باشد. چند روش متداول که احتمالا با آن ها برخورد داشته اید عبارتند از:

انواع روان درمانی

روان درمانی بسته به سبک درمانگر و نیازهای بیمار می تواند قالب های مختلفی داشته باشد. چند روش متداول که احتمالا با آن ها برخورد داشته اید عبارتند از:

  • درمان فردی، که شامل کار انفرادی با روان درمانگر است.
  • زوج درمانی، که شامل کار با یک درمانگر به عنوان یک زوج برای بهبود عملکرد شما در رابطه است.
  • خانواده درمانی، که بر بهبود پویایی درون خانواده متمرکز است و می تواند افراد متعددی را در یک واحد خانواده شامل شود.
  • گروه درمانی که شامل گروه کوچکی از افراد است که هدف مشترکی دارند. (این رویکرد به اعضای گروه اجازه می دهد تا از دیگران حمایت کنند و همچنین رفتارهای جدیدی را در یک گروه تمرین کنند.)

تکنیک های روان درمانی

وقتی افراد کلمه «روان درمانی» را می شنوند، بسیاری تصور می کنند تصویر کلیشه ای از یک بیمار دراز کشیده روی مبل در حال صحبت کردن در حالی که یک درمانگر روی صندلی نزدیکی نشسته و افکار خود را روی یک دفترچه یادداشت می کند. واقعیت این است که تکنیک ها و شیوه های مختلفی در روان درمانی استفاده می شود.

روش دقیق مورد استفاده در هر موقعیت می تواند بر اساس عوامل مختلفی از جمله آموزش و پیشینه درمانگر، ترجیحات مراجع و ماهیت دقیق مشکل فعلی مراجع متفاوت باشد. در اینجا مروری کوتاه بر انواع تکنیک های روان درمانی ارائه شده است.

1. رفتار درمانی

هنگامی که رفتارگرایی در اوایل قرن بیستم به یک مکتب فکری برجسته‌تر تبدیل شد، تکنیک‌های شرطی‌سازی نقش مهمی در روان‌درمانی ایفا کردند.

در حالی که رفتارگرایی ممکن است مانند گذشته غالب نباشد، بسیاری از روش های آن هنوز هم امروزه بسیار محبوب هستند. رفتار درمانی اغلب از شرطی سازی کلاسیک، شرطی سازی عامل و یادگیری اجتماعی برای کمک به مراجعان برای تغییر رفتارهای مشکل ساز استفاده می کند.

2. درمان شناختی رفتاری

رویکردی که به عنوان درمان شناختی رفتاری (CBT) شناخته می شود، یک نوع روان درمانی است که به بیماران کمک می کند افکار و احساساتی را که بر رفتارها تأثیر می گذارد درک کنند. CBT برای درمان طیف وسیعی از شرایط از جمله فوبیا ، اعتیاد، افسردگی و اضطراب استفاده می شود.

CBT شامل تکنیک های شناختی و رفتاری برای تغییر افکار منفی و رفتارهای ناسازگار است. این رویکرد به افراد کمک می کند تا افکار اساسی را که به پریشانی کمک می کند تغییر دهند و رفتارهای مشکل ساز ناشی از این افکار را اصلاح کنند.

3. درمان شناختی

انقلاب شناختی دهه 1960 نیز تأثیر عمده‌ای بر عملکرد روان‌درمانی داشت، زیرا روانشناسان به طور فزاینده‌ای بر چگونگی تأثیر فرآیندهای فکری انسان بر رفتار و عملکرد تمرکز کردند.

برای مثال، اگر تمایل دارید جنبه های منفی هر موقعیتی را ببینید، احتمالاً دیدگاه بدبینانه تری خواهید داشت و روحیه کلی تیره تری خواهید داشت.

هدف شناخت درمانی، شناسایی تحریف های شناختی است که منجر به این نوع تفکر می شود و آنها را با موارد واقعی تر و مثبت جایگزین می کند. با انجام این کار، افراد می توانند خلق و خوی خود و رفاه کلی خود را بهبود بخشند.

شناخت درمانی بر این ایده متمرکز است که افکار ما تأثیر قدرتمندی بر بهزیستی ذهنی ما دارند.

در این نوع درمان باورهای افراد در رابطه با خود، دنیای شخصی نظیر افراد مهم زندگی فرد و نیز آینده او مورد توجه بسیاری قرار می گیرد چرا که تجربه ناراحتی های هیجانی افراد غالباً به تعبیر و تفسیرهای سو گیرانه و مشکل ساز آن ها در رابطه با سه گانه شناختی خود، دنیا و آینده ها برمی گردد.

این روش درمانی دارای دوره درمانی کوتاه و ساختار یافته است که در آن برای دستیابی به هدف مورد نظر که در واقع درمان مشکلات حاصل از بیماری فرد است، فرد و درمانگر با یکدیگر تلاش می کنند.

از این نوع درمان به منظور درمان افسردگی، پانیک، وسواس، اختلال شخصیت استفاده می شود. شناخت درمانی تاثیر مستقیمی بر روی حالت های عاطفی و الگوی رفتاری فرد به جای گذاشته و به فرد این امکان را خواهد داد تا شناخت خود را در رابطه با تحریف های شناختی خود افزایش داده و در صدد اصلاح الگوهای ناکارآمد و معیوب برآید.

4. درمان انسان گرایانه

از دهه 1950، مکتب فکری معروف به روانشناسی انسانگرا شروع به تأثیرگذاری بر روان درمانی کرد. کارل راجرز، روان‌شناس انسان‌گرا ، رویکردی به نام درمان مشتری‌محور را توسعه داد که بر درمانگر توجه مثبت بی‌قید و شرط به مراجع تمرکز داشت.

امروزه، جنبه های این رویکرد همچنان به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. رویکرد انسان‌گرایانه روان‌درمانی در کمک به افراد برای به حداکثر رساندن پتانسیل‌های خود تمرکز دارد و بر اهمیت خودکاوی، اراده آزاد و خودشکوفایی تأکید می‌کند .

5. درمان روانکاوی

در حالی که در زمان یونانیان باستان روان درمانی به اشکال مختلف انجام می شد، زمانی که زیگموند فروید شروع به استفاده از گفتار درمانی برای کار با بیماران کرد، روانکاوی شروع رسمی خود را آغاز کرد. تکنیک‌هایی که معمولاً توسط فروید استفاده می‌شد شامل تحلیل انتقال، تعبیر خواب و تداعی آزاد بود.

این رویکرد روانکاوانه شامل کاوش در افکار و تجربیات گذشته فرد برای جستجوی افکار، احساسات و خاطرات ناخودآگاه است که ممکن است بر رفتار تأثیر بگذارد.

در جلسات مشاوره روان درمانی؛ روانکاوی با اهداف سخت و جدی صورت می گیرد و در واقع می توان گفت که به کمک روانکاوی می توان تغییراتی بنیادین در الگوهای رشدی قدیمی مبتنی بر عواطف اول زندگی و دفاع های ریشه ای بر علیه آن ها ایجاد نمود. به طور معمول بیشترین استفاده از روانکاوی جهت درمان اختلال های اضطرابی، تفکر وسواسی، رفتار وسواسی، کژ کاری های جنسی، اختلالات شخصیت و … است.
مشاور روان درمانی و استفاده از روش روان درمان حمایتی

5. روان درمانی حمایتی

در صورتی که فرد بیمار از ضعف و نارسایی رنج می برد از روان درمانی حمایتی به منظور پشتیبانی موقتی و ایجاد رابطه ای درمانی برای او استفاده می شود. در این روش درمانی سعی می شود با به کارگیری حمایت های هیجانی و ایجاد جوی با ثبات و همراه با دلسوزی اثر تسکین دهنده ای را در بیمار به وجود آورد.

به گفته ی مشاور روانشناسی روان درمانی این روش درمانی زمانی به کار برده می شود که فرد درگیر یک بحران حاد یا حالت آشفتگی موقتی شده باشد و به واسطه شرایط زندگی غیرقابل تحمل، دچار اضطرابی شدید و یا آشوبی ناگهانی شده باشد. به عنوان مثال افرادی که به واکنش های سوگ، طلاق، بیماری یا بیکاری دچار شده و یا این که در اعمال جنایی، بلایای طبیعی یا تصادف و سوء رفتارها به عنوان یک قربانی قرار گرفته اند نیاز به روان درمانی حمایتی دارند.

روش درمانی حمایتی به فرد کمک می کند تا بهتر با مشکل خود کنار آمده و بتواند با وجود آسیب های روانی، زندگی راحت تری را تجربه کند.
علاوه بر آن با استفاده از روان درمانی حمایتی می توان دوباره، بیماری که سخت آشفته و شکننده شده است را تقریبا به حالت تعادل برگرداند و پس از آن که فرد به یک آرامش نسبی دست پیدا کرد، تلاش برای کنترل و تثبیت علائم آغاز می شود.

روش روان درمان گروهی

6. روان درمانی گروهی

مشاور متخصص با انتخاب افراد یک تیم یا گروه ایجاد کرده و ضمن سازماندهی این گروه به افراد کمک می کند تا راحت تر به اهداف مورد نظر دست پیدا کنند. همچنین می توان درد روانی افراد را با استفاده از حمایت متقابل تسکین داد و افراد همتراز را به صورت جمعی مورد حمایت گرفت. در این محیط ها می توان در رابطه با یک اختلال مشترک اطلاعات صحیحی را تبادل کرد. به طور معمول این روش درمانی جهت درمان سوء مصرف مواد و اختلال های روانی شدید نظیر اختلال های عاطفی به کار برده می شود.

کاربرد های روان درمانی

روان درمانی انواع مختلفی دارد، و همه آنها برای کمک به افراد برای غلبه بر چالش ها، توسعه مهارت های مقابله و داشتن زندگی شادتر و سالم تر طراحی شده اند.

اگر علائم یک اختلال روانی را تجربه می کنید، پیشنهاد میکنیم که توسط یک روان درمانگر آموزش دیده و با تجربه که واجد شرایط ارزیابی، تشخیص و درمان شرایط بهره مند شوید.

روان درمانی برای درمان طیف وسیعی از اختلالات و مسائل روانی استفاده می شود، از جمله:

  • اعتیادهایی مانند اعتیاد به الکل، وابستگی به مواد مخدر یا قمار اجباری
  • اختلالات اضطرابی
  • اختلال هراس یا پانیک
  • اختلالات خلقی، مانند افسردگی یا اختلال دوقطبی
  • اختلال دو قطبی
  • اختلالات شخصیت، مانند اختلال شخصیت مرزی یا اختلال شخصیت وابسته
  • افسردگی
  • اختلالات خوردن، مانند بی اشتهایی یا پرخوری عصبی
  • اختلال وسواس فکری عملی (OCD)
  • فوبیاها
  • اختلال اضطراب پس از سانحه (PTSD)
  • اختلال مصرف مواد
  • اسکیزوفرنی یا سایر اختلالاتی که باعث جدا شدن از واقعیت می شود (اختلالات روان پریشی)

همه کسانی که از روان درمانی سود می برند به بیماری روانی مبتلا نیستند. روان‌درمانی می‌تواند به تعدادی از استرس‌ها و درگیری‌های زندگی که می‌تواند بر هر کسی تأثیر بگذارد کمک کند. روان درمانی به افراد کمک می کند تا با موارد زیر کنار بیایند:

  • درد مزمن یا بیماری های جدی
  • طلاق و جدایی
  • غم یا از دست دادن
  • بیخوابی
  • عزت نفس پایین
  • مشکلات رابطه
  • فشار

در برخی موارد، روان درمانی می تواند به اندازه قدرت داروها مانند داروهای ضد افسردگی موثر باشد. با این حال، بسته به موقعیت خاص شما، روان درمانی به تنهایی ممکن است برای کاهش علائم یک وضعیت سلامت روان کافی نباشد. همچنین ممکن است به داروها یا درمان های دیگر نیاز داشته باشید.

چگونه از روان درمانی بیشترین بهره را ببریم

اثربخشی درمان بسته به طیف وسیعی از عوامل می تواند متفاوت باشد. ماهیت و شدت مشکل شما در این امر نقش دارد، اما کارهایی نیز وجود دارد که می‌توانید انجام دهید تا بیشترین بهره را از جلسات خود ببرید، از جمله:

با درمانگر خود صادق باشید:

سعی نکنید مشکلات یا احساسات را پنهان کنید. هدف شما این است که خود واقعی تان را نشان دهید بدون اینکه سعی کنید جنبه هایی از شخصیت خود را پنهان کنید که ممکن است از افشای آنها هراس داشته باشید.

احساس احساسات خود:

سعی نکنید احساسات منفی یا ناراحت کننده مانند غم، خشم، ترس یا حسادت را پنهان کنید. صحبت کردن در مورد این احساسات در چارچوب درمان می تواند به شما در درک بهتر آنها کمک کند.

باز بودن در برابر فرآیند:

روی ایجاد یک اتحاد درمانی باز و واقعی با درمانگر خود کار کنید. برخی تحقیقات نشان می‌دهند که درمان زمانی مؤثرتر است که با متخصص سلامت روانی که شما را درمان می‌کند، ارتباط برقرار کنید.

شرکت در جلسات:

ممکن است در طول روز سرتان شلوغ شود، اما سعی کنید به بهترین شکل ممکن به برنامه درمانی و قرار ملاقات های برنامه ریزی شده خود پایبند باشید.

انجام کار:

اگر درمانگر شما تکالیفی را برای کار در خارج از جلسات شما تعیین می کند، سعی کنید آن را قبل از جلسه بعدی تمام کنید.

فواید روان درمانی

روان درمانی اغلب مقرون به صرفه تر از سایر انواع درمان است و یک گزینه مناسب برای کسانی است که به دارو درمانی نیاز ندارند. شما می توانید از مزایای احتمالی روان درمانی بهره مند شوید حتی اگر فقط احساس کنید که چیزی در زندگی شما “خاموش” است که ممکن است با مشورت با یک متخصص بالینی بهبود یابد.

مزایای قابل توجه روان درمانی عبارتند از:

  • مهارت های ارتباطی بهبود می یابد
  • الگوهای فکری سالم تر و آگاهی بیشتر از افکار منفی
  • بینش بیشتر در مورد زندگی شما
  • توانایی انتخاب های سالم تر
  • استراتژی های مقابله ای بهتر برای مدیریت پریشانی
  • پیوندهای خانوادگی قوی تر

اثربخشی

یکی از انتقادات عمده ای که بر روان درمانی وارد می شود، زیر سوال بردن اثربخشی آن است. در یک مطالعه اولیه و مکرر، روان‌شناسی به نام هانس آیزنک دریافت که دو سوم شرکت‌کنندگان بدون توجه به اینکه آیا روان‌درمانی دریافت کرده‌اند یا خیر، طی دو سال بهبود یافته یا خودبه‌خود بهبود یافته‌اند.

با این حال، در بسیاری از مطالعات بعدی، محققان دریافتند که روان درمانی می تواند بهزیستی مراجعان را افزایش دهد.

بروس وامپلد، آمارشناس و روانشناس، در کتاب خود «بحث بزرگ روان درمانی» گزارش داد که عواملی مانند شخصیت درمانگر و همچنین اعتقاد آنها به اثربخشی درمان در نتیجه روان درمانی نقش دارد.

با کمال تعجب، Wampold پیشنهاد کرد که نوع درمان و مبنای نظری درمان تاثیری بر نتیجه ندارد. این اختلاف نظر محققان را برانگیخت تا به بررسی و مطالعه اثربخشی روان درمانی ادامه دهند.

تحقیقات جدیدتر نشان داده است که روان درمانی شکل موثری از درمان برای برخی از اختلالات اضطرابی، اختلالات خلقی و اختلالات خوردن و همچنین غم و اندوه و ضربه است. که میتوانید بسیار مفید باشد.

مواردی که باید در نظر بگیرید

تعدادی از مسائل یا نگرانی ها برای درمانگران و مراجعین وجود دارد. هنگام ارائه خدمات به مراجعان، روان درمانگران باید مواردی مانند رضایت آگاهانه، رازداری بیمار و وظیفه هشدار را در نظر بگیرند.

رضایت آگاهانه شامل آگاه کردن مراجع از تمام خطرات و مزایای بالقوه مرتبط با درمان است. که شامل توضیح ماهیت دقیق درمان، هرگونه خطر احتمالی، هزینه ها و جایگزین های موجود است.

از آنجایی که مراجعان مکرراً در مورد موضوعاتی بحث می کنند که ماهیت بسیار شخصی و حساس دارند، روان درمانگران نیز تعهد قانونی دارند که از حق بیمار برای رازداری محافظت کنند.

چه طور باید شروع کرد

روان درمانی می تواند یک انتخاب درمانی موثر برای طیف وسیعی از مسائل روانی باشد. لازم نیست منتظر بمانید تا زندگی شما آنقدر طاقت فرسا شود که نتوانید از پس درخواست کمک برآیید. هر چه زودتر دست کار شوید، زودتر می توانید کمک لازم برای داشتن یک زندگی سالم تر و شادتر را از مشاور دریافت کنید.

اگر احساس می کنید که شما یا کسی که دوستش دارید ممکن است از این شکل درمانی بهره مند شود، مراحل زیر را در نظر بگیرید:

با پزشک اصلی خود مشورت کنید:

پزشک شما ممکن است با رد کردن هر گونه بیماری فیزیکی که می تواند باعث علائم شما شود یا به آنها کمک کند، شروع کند. اگر علت فیزیکی خاصی پیدا نشد، پزشک می تواند شما را به یک متخصص روان درمانی که واجد شرایط تشخیص و درمان بیماری روانی است ارجاع دهد.

به دنبال یک فرد واجد شرایط باشید:

افرادی که روان درمانی می کنند می توانند عناوین یا مدرک های مختلفی را داشته باشند. عناوینی مانند “روانشناس” یا “روانپزشک” که دارای الزامات آموزشی و مجوز خاصی هستند . برخی از افرادی که واجد شرایط ارائه روان درمانی هستند عبارتند از روانپزشکان، روانشناسان، مشاوران دارای مجوز، مددکاران اجتماعی دارای مجوز، و پرستاران روانپزشکی پیشرفته.

درمانگر مناسب را انتخاب کنید:

هنگام انتخاب یک درمانگر، در نظر بگیرید که آیا از افشای اطلاعات شخصی خود برای درمانگر احساس راحتی می کنید یا خیر. شما همچنین باید صلاحیت های درمانگر، از جمله نوع مدرک و سال ها تجربه را ارزیابی کنید. ارجاعات دوستان و اعضای خانواده گاهی اوقات می تواند مسیر خوبی برای ارتباط با یک درمانگر باشد که می تواند به شما کمک کند.

در نظر بگیرید که آیا به دارو نیاز دارید یا خیر :

علائم شما باید در درمان و روش درمانی که انتخاب می کنید نقش داشته باشد. به عنوان مثال، اگر بهترین درمان برای شما نیاز به داروهای تجویزی و روان درمانی دارد، مراجعه به روانپزشک ممکن است مفید باشد. اگر از نوعی صحبت درمانی بدون افزودن داروهای تجویزی بیشترین بهره را می برید، ممکن است به یک روانشناس یا مشاور بالینی ارجاع داده شوید.

برای پر کردن مدارک آماده باشید:

هنگام شروع درمان، درمانگر شما احتمالاً تاریخچه سلامتی و همچنین اطلاعات تماس شخصی شما را جمع آوری می کند. همچنین احتمالاً باید برخی از فرم های رضایت را امضا کنید.

از امتحان درمانگران مختلف نترسید:

روان درمانی هم هنر است و هم علم. اگر جلسات شما مفید نیست یا به نظر نمی رسد با درمانگر فعلی خود راحت باشید، اشکالی ندارد که درمان را با شخص دیگری امتحان کنید. به جستجو ادامه دهید تا زمانی که شخصی را پیدا کنید که با آن احساس راحتی کنید.

هنگام ارزیابی یک روان درمانگر، موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • آیا درمانگر حرفه ای و واجد شرایط به نظر می رسد؟
  • به نظر می رسد آنها احساس شما را درک می کنند؟
  • آیا احساس راحتی می کنید که احساسات و تجربیات خود را به اشتراک بگذارید؟
  • آنها چه نوع اهدافی برای درمان شما دارند؟
  • آیا سبک گفتگوی درمانگر را دوست دارید؟
  • رویکرد آنها برای درمان چیست؟
  • آیا از میزان تعامل خود با درمانگر راضی هستید؟

اولین جلسه درمانی شما

در اولین جلسه روان درمانی، درمانگر معمولاً اطلاعاتی در مورد شما و نیازهای شما جمع آوری می کند. ممکن است از شما خواسته شود که فرم هایی را در مورد سلامت فیزیکی و عاطفی فعلی و گذشته خود پر کنید. ممکن است چند جلسه طول بکشد تا درمانگر شما شرایط و نگرانی های شما را به طور کامل درک کند و بهترین رویکرد یا مسیر عمل را تعیین کند.

اولین جلسه همچنین فرصتی برای شماست تا با درمانگر خود صحیت کنید تا ببینید آیا رویکرد و شخصیت او برای شما مفید است یا خیر. مطمئن شوید که متوجه شده اید:

  • چه نوع درمانی استفاده خواهد شد
  • اهداف درمان شما
  • طول هر جلسه
  • چند جلسه درمانی ممکن است نیاز داشته باشید

در هر زمان در طول قرار خود از پرسیدن سوال دریغ نکنید. اگر با اولین روان درمانی که می بینید احساس راحتی نمی کنید، شخص دیگری را امتحان کنید. داشتن تناسب خوب با درمانگر برای مؤثر بودن روان درمانی بسیار مهم است.

مدت زمان دوره روان درمانی

تعداد جلسات روان درمانی مورد نیاز – و همچنین دفعات ملاقات با درمانگر خود – به عواملی مانند:

  • بیماری یا موقعیت روانی خاص شما
  • شدت علائم شما
  • مدت زمانی است که علائم داشته اید یا با وضعیت خود دست و پنجه نرم می کنید
  • چقدر سریع پیشرفت میکنی
  • چقدر استرس دارید
  • نگرانی‌های سلامت روان شما چقدر در زندگی روزمره تداخل دارد
  • چقدر از اعضای خانواده و دیگران حمایت می کنید
  • محدودیت های هزینه و بیمه

ممکن است فقط هفته ها طول بکشد تا به شما کمک کند تا با یک موقعیت کوتاه مدت کنار بیایید. یا اگر شما یک بیماری روانی طولانی مدت یا سایر نگرانی های طولانی مدت دارید، درمان ممکن است یک سال یا بیشتر طول بکشد.

چگونه بفهمیم که آیا به روان درمانی احتیاج داریم؟

ممکن است متوجه شوید که روان درمانی می تواند به مشکلات زندگی کمک کند، اما هنوز هم کمک گرفتن یا حتی تشخیص زمان صحبت با یک متخصص می تواند دشوار باشد.

برخی از نشانه‌های کلیدی که نشان می‌دهند زمان مراجعه به روان‌درمانگر فرا رسیده است:

این موضوع باعث ناراحتی یا اختلال قابل توجهی در زندگی شما می شود:

اگر احساس می کنید که مشکلی که با آن روبرو هستید تعدادی از بخش های مهم زندگی شما از جمله مدرسه، کار و روابط را مختل می کند، احتمالا وقت آن رسیده باشد که روان درمانی را امتحان کنید.

شما بر مکانیسم های مقابله ای ناسالم یا خطرناک تکیه می کنید:

اگر متوجه می‌شوید که با مشکل خود به روش‌های ناسالم مانند سیگار کشیدن، نوشیدن، پرخوری یا از بین بردن ناراحتی‌های خود با دیگران برخورد می‌کنید، کمک گرفتن می‌تواند به شما در یافتن راهبردهای مقابله سالم‌تر و مفیدتر کمک کند.

دوستان و خانواده نگران سلامتی شما هستند:

اگر به نقطه ای رسیده است که سایر افراد نگران سلامت عاطفی شما هستند، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که ببینید آیا روان درمانی می تواند وضعیت روانی شما را بهبود بخشد یا خیر.

هیچ چیزی که تاکنون امتحان کرده اید کمکی نکرده است:

شما کتاب‌های خودیاری را خوانده‌اید، تکنیک‌هایی را که در مورد آن‌ها به صورت آنلاین خوانده‌اید بررسی کرده‌اید، یا حتی سعی کرده‌اید مشکل را نادیده بگیرید، با این حال به نظر می‌رسد که همه چیز ثابت می‌ماند یا حتی بدتر می‌شود.

یک سوء تفاهم رایج در مورد درمان در بین بیماران این است که شما بلافاصله احساس بهتری خواهید داشت، با این حال، واقعیت این است که این یک فرآیند فردی است که بسته به نوع روان درمانی شما و همچنین شدت علائم شما زمان می برد.

کلام آخر

روان درمانی می تواند برای افرادی که مشکل سلامت روانی را تجربه می کنند مفید باشد، اما همچنین می تواند برای افرادی که علاقه مند به یادگیری راهبردهای مقابله ای جدید یا درک بهتر افکار و تجربیات خود هستند نیز مفید باشد.

در طول روان درمانی، شما در مورد وضعیت و حالات، احساسات، افکار و رفتارهای خود یاد می گیرید. روان درمانی به شما کمک می کند یاد بگیرید چگونه کنترل زندگی خود را در دست بگیرید و با مهارت های مقابله ای سالم به موقعیت های چالش برانگیز پاسخ دهید.

اگر نیاز به مشاوره روان درمانی دارید، میتوانید از طریق دکمه زیر، وقت مشاوره رزرو کنید. کارشناسان نیک داد در اولین زمان با شما تماس حاصل میکنند.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

منبع mayoclinic.org psychiatry.org verywellmind.com
ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات
افسانه

سلام خانم دکتر وقت بخیر
در مورد مردی که به دلیل مشکلات مالی دچار مشکلات روحی روانی میشه زود عصبانی میشه بهانه گیر و ایراد گیر میشه دکتر هم رفته داروی اعصاب داده همسرش رعایت حالشو میکنه حدود ۲ ساله راهکار چیه ؟
نظر شما چیه؟ دارودرمانیش رو ادامه بده. مشکلات ماليش . رو حل کنه

علی

با ذهن آشفته چه کنم. اونقدررررر فکرایی که همزمان تو سرم موج میزنه زیاده که اگر فقط تیتراشو بنویسم دوصفحه میشه.