چرا اعضای خانواده ها از هم دور می شوند؟ 11 راه حل

0 4,574

دلایل سرد شدن و دوری اعضای خانواده های امروزی از هم

احتمالا شما هم افرادی را دیده اید که در سنین مختلف زندگی خود تنها هستند و با نزدیک ترین اعضای خانواده خود هم ارتباط صمیمی ندارند. افرادی که در زندگی به گفته روانشناسان استرس زیادی را هم تجربه می کنند که علت اصلی آن هم دور شدن از نزدیک ترین اعضای خانواده خود است. این دور شدن و عدم برقراری ارتباط صمیمی باعث بروز مشکلاتی نظیر افسردگی، خجالت، سردرگمی و سیر احساسات منفی دیگر هم می شود.

در این مطلب از مرکز مشاوره نیک داد با ما همراه باشید تا رایج ترین دلایل دور شدن اعضای خانواده های امروزی را با هم بررسی کنیم و در انتها هم راه حل هایی جهت از بین بردن این مسائل را با شما به اشتراک میگذاریم.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

مطالبی که در ادامه میخوانیم :

1.الگو برداری از والدین

به گفته مشاور خانواده، یکی از شایع ترین دلایل فاصله گرفتن افراد یک خانواده از هم الگو برداری انسان ها از خانواده ی خود در زمان کودکی است. زمانی که کودک سن کمی دارد از پدر یا مادر خود به شدت الگو برداری می کند. از طرفی وقتی پدر و مادر هنگام ناامید شدن، تجربه یک احساس منفی یا ناخوش آیند و عصبانیت از یکدیگر فاصله می گیرند، فرزندان نیز در آن دوران از والدین خود الگو برداری می کنند.

این الگو برداری از پدر و مادر در دوران کودکی باعث می شود که در بزرگسالی در مواجهه با اتفاقات و احساسات مشابه، عمل مشابهی را انجام دهند.

 الگوبرداری از پدر و مادر یکی از دلایل دوری اعضای خانواده از هم

2. کنترل بیش از حد والدین

یکی دیگر از عواملی که باعث ایجاد فاصله بین اعضای خانواده می شود، کنترل و اعمال قدرت بیش از اندازه یکی از اعضای خانواده روی سایر اعضا است. در همه خانواده هایی که یکی از اعضای خانواده که ممکن است پدر یا مادر و یا شخص دیگه ای باشد سعی میکند که روی سایرین قدرت و کنترل بیشتری داشته باشد، این عمل باعث ایجاد فاصله بین اعضا می شود.

3. نپسندیدن رفتار های یکدیگر

عامل شایع بعدی که در ایجاد فاصله بین اعضای خانواده ها تاثیر گذار است، نپذیرفتن رفتارهای یک دیگر است. گاهی در بین اعضای خانواده، شخصی رفتارهای ناپسند و عادت هایی دارد که هیچ کدام از اعضا از این رفتار ها خوششان نمی آید. مخصوصا اگر این شخص سن بالایی داشته باشد که برای تغییر آن دیگر دیر شده باشد. از آن جایی که افراد دیگر امیدی هم به تغییر ندارند، این عادت ها و رفتارهای ناپسند می توانند به سرعت باعث ایجاد فاصله گرفتن اعضا از یکدیگر شود.

4. طلاق و ازدواج جدید

طلاق و ازدواج جدید یکی دیگر از دلایل ایجاد فاصله بین اعضای خانواده است. گاهی اوقات افراد در شرایطی قرار میگیرند که مجبور می شوند بین خانواده ی جدید و فرزند زندگی قبلی خود یکی را انتخاب کنند. و یا اینکه بعد از طلاق پدر و مادر، فرزند مجبور می شود بین این دو یکی را انتخاب کند. در همه این موارد ایجاد فاصله بین اعضای خانواده امکان پذیر است و طبیعتا تجربه دردناکی را برای اعضا ایجاد میکند.

طلاق و ازدواج مجدد یکی از دلایل دوری اعضای خانواده از هم

5. سوء تفاهم بین اعضای خانواده

گاهی اوقات تفاوت های شخصیتی و رفتاری و سوءتفاهم هایی بین اعضای خانواده اتفاق می افتند که اگر به بحث گذاشته نشوند و این مشکلات برطرف نگردند، باعث می شود که اعضای خانواده از یکدیگر دور شوند.

6. مراقبت از پدر و مادر

یکی از مواردی که این روزها شایع شده است مراقبت از پدر و مادر پیر است. وقتی بین اعضای خانواده توافق شده باشد که به صورت دوره ای هر یک از پدر و مادر پیر خود مراقب کنند و اما یکی از اعضا از این برنامه ریزی سرپیچی کند و کار درست را انجام ندهد می تواند باعث ایجاد فاصله و اختلاف بین سایر اعضا شود. این موارد می بایست سریعا به بحث و گفت و گو گذاشته شود.

7. کمبود انعطاف پذیری

بعضی از خانواده ها هیچ انعطاف پذیری ندارند. آن ها نمی توانند بعد از سختی ها دوباره خودشان را ریکاوری کنند و با هر تنشی، اختلاف پیدا می کنند. کمبود انعطاف پذیری و کمبود توانایی برای وفق دادن خود با شرایط مختلف، می تواند عامل دوری و فاصله اعضای خانواده از یکدیگر باشد.

کمبود انعطاف پذیری یکی از دلایل دوری اعضای خانواده از هم

8. مشکلات اقتصادی

شاید یکی از عوامل بسیار مهمی که باعث شده تا خانواده های امروزی از هم فاصله بگیرند، مشکلات اقتصادی است. به خصوص از چند سال پیش تا الان وضعیت اقتصادی کشور به شدت دچار مشکلاتی شده است که نتیجه آن طبیعتاً در زندگی افراد جامعه هم نمایان می شود. پدر و مادری که برای رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی خانواده هر دو کار میکنند، طبیعتا زمان های کمتری را هم در کنار هم هستند و این اگر به درستی مدیریت نشود می تواند باعث ایجاد مشکلات و دور شدن اعضای خانواده شود.

9. عدم توانایی برای ایجاد و برقراری یک روابط مؤثر

از عوامل هم دیگری که مشاوران روانشناسی حوزه خانواده بر آن تاکید دارند، عدم توانایی در برقراری ارتباط موثر بین اعضا می باشد. مهارت های ارتباطی و برقراری ارتباط موثر با یکدیگر جزء جدایی ناپذیر بین اعضای یک خانواده است. که عموما افراد از این مهارت های مهم برخوردار نیستند و این میتواند باعث بروز مشکلات جدی در رابطه بین افراد شود.

10. پیشرفت تکنولوژی

عامل مهم دیگری که باعث افزایش فاصله بین اعضای خانواده شده است، شبکه های اجتماعی و پیشرفت تکنولوژی است. شاید شایع ترین عامل آن اپلیکیشن هایی نظیر اینستاگرام است که افراد عموما به آن اعتیاد پیدا کرده اند و در طول روز بدون هیچ گونه هدفی در آن می چرخند! استفاده بدون هدف از شبکه های اجتماعی و مشخص نکردن زمان استفاده، می تواند باعث بروز مشکلات شدید ارتباطی بین اعضای خانواده شود.

کارشناسان خانواده مرکز مشاوره نیک داد، آماده پاسخگویی به سوالات شما در خصوص مشکلات خانوادگی هستند. تلفن های تماس : 07132318862 – 09389099541

11. فراموش شدن رسم و رسوم

همه ما از قدیم تر ها شنیده ام که افراد خانواده در زمان هایی دور هم جمع می شدند. مخصوصا در زمان صرف غذا. اما امروزه به دلیل فراموش شدن و مهم تلقی نکردن این رسم و رسوم، عموما افراد برای خود وقت می گذرانند و در زمان های خاص در کنار یکدیگر حاضر نمی شوند. این موارد باعث کاهش ارتباط بین اعضای یک خانواده می شود.

12. سرزنش و نصیحت بیش از اندازه

سرزنش کردن بیش از حد که عموما بابت خطای دیگران انجام می شود میتواند باعث ایجاد فاصله و دوری افراد از هم شود. خصوصا اگر این کار ملامت و سرزنش کردن در جمع اتفاق بیافتد! خانواده هایی که در آن والدین بیش از اندازه به سرزنش فرزندان خود میپردازند، قطعا باعث ایجاد دوری فرزند از خانواده می شوند.

13. اعتیاد به مواد مخدر

اعتیاد به مواد مخدر یکی از مشکلات جامعه امروزی ماست، میتواند باعث ایجاد فاصله بین فرد معتاد و سایر اعضای خانواده شود که به مرور اتفاق می افتد.

راه حل های نزدیک کردن اعضای خانواده به یکدیگر

  1. در روزهای تعطیل و سایر روزها دور هم جمع شوید و به دیدن اقوام بروید و دورهمی خانوادگی و فامیلی را به قانون تبدیل کنید.
  2. در جمع خانوادگی برای شخصیت یکدیگر حریم قائل باشند و وارد حریم شخصی یکدیگر نشوند یا با پرخاشگری و توهین به یکدیگر بی احترامی نکنید.
  3. اشخاص خانواده باید یکدیگر را ارزشمند بدانند و برای هم وقت بگذارند و به حرف های یکدیگر گوش داده و با هم همدلی نمایند.
  4. اعضای خانواده نباید یکدیگر را سرزنش کنند و اگر یکدیگر را نقد می کنند این نقد باید همراه با احترام باشد.
  5. افراد خانواده باید از تهدید، مسخره و تحقیر یکدیگر خودداری کنند.
  6. اعضای خانواده باید بتوانند پیام دوست داشتن را در فضای نشست ها منتقل کنند. نشان دادن دوست داشتن موجب ایجاد فضای صمیمی و محبّت آمیز در خانواده می شود.
  7. در دورهمی خانوادگی هرگونه غیبت، بدگویی، گلایه و شکایت را ممنوع کنید.
  8. بین فرزندانتان تفاوت قائل نشوید و به عنوان والدین نقش ارتباط دهنده داشته باشید.
  9. دورهمی خانوادگی را ساده برگزار کنید.
  10. همه افراد خانواده در همه چیز اشتراک ندارند پس اصل انعطاف پذیری در دورهمی خانوادگی بسیار مهم است.
  11. به بهانه های مختلف دور هم جمع شوید.

کلام آخر

اعضای خانواده ابتدا به دلایل اصلی ایجاد فاصله بین اعضا که در این مطلب مورد بررسی قرار گرفته واقف باشند. چون که آگاهی از رفتارها و کارهایی که باعث ایجاد مشکلات ارتباطی می شود، خود بخشی از راه حل است. بعد از شناخت مشکل، میتوانید از راه حل های پیشنهادی روانشناسان استفاده کنید. این 11 راه حلی که گفته شد، همگی از موارد هستند که به صورت کاربردی می توانند مورد استفاده قرار گیرند.

اگر شما هم راه حل یا مشکلات دیگری را در این رابطه میشناسید با ما در بخش کامنت ها به اشتراک بگذارید.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات