اضطراب چیست؟ علل، علائم و روش های درمان

0 63

اضطراب یک احساس طبیعی است که همه افراد می توانند در پاسخ به یک تهدید یا موقعیت استرس زا آن را احساس کنند.

دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است ما را مضطرب کند. به عنوان مثال، زمانی که می خواهیم در یک آزمون مهم شرکت کنیم یا زمانی که می خواهیم سخنرانی عمومی داشته باشیم، ممکن است احساس اضطراب کنیم. این موارد به صورت کلی دلیلی بر وجود اختلال نیست. اگر احساس اضطراب شما شدید باشد، بیش از شش ماه طول بکشد و در زندگی شما اختلال ایجاد کند، ممکن است دچار اختلال اضطرابی باشید. که می بایست جهت بررسی های بیشتر به متخصص مراجعه کنید.

در این مطلب از مجله روانشناسی نیک داد به این موضوع که اضطراب چیست، بررسی انواع اضطراب، دلایل بروز اضطراب، علائم و عوارض اضطراب و برخی از راه های درمان اضطراب می پردازیم. با ما همراه باشید.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

اضطراب چیست؟

به گفته متخصصین روانشناسی بالینی، احساس اضطراب در برخی موارد می تواند مفید باشد. به عنوان مثال، اگر قبل از ارائه یک سخنرانی یا قبل از اینکه وارد مسابقه شویم، این احساس را داشته باشیم، هورمون طبیعی به نام آدرنالین در بدن ترشح می شود.
این ترشح آدرنالین باعث ایجاد تغییرات خاصی در بدن ما می شود که می تواند ما را برای شرایط استرس زا آماده کند که باعث اضطراب ما می شود به عبارت دیگر، این حالت می تواند به ما زمانی که در شرایط سخت زندگی قرار داریم، کمک کند. بنابراین، این احساس همیشه چیز بدی نیست و همه انواع آن یک مشکل سلامت روان محسوب نمی شوند.

این احساس تنها زمانی مشکل ساز می شود که:

  • برای مدت طولانی (مثلا چندین هفته یا ماه) طول کشیده است.
  • بسیار افراطی می شود و شروع به ایجاد مشکلات در زندگی شما می کند.
  • حتی پس از پشت سر گذاشتن رویداد یا موقعیت استرس زا با شما می ماند.
  • حتی زمانی که در شرایط تنش نیستید نیز وجود دارد.

اگرچه برای همه ما عادی است که در موقعیت‌های خاص این احساس را داشته باشیم، اما گاهی اوقات برای برخی افراد مقابله با آن شدیدتر یا دشوارتر است.

اختلال اضطرابی چیست؟

همانطور که گفتیم طبیعی است که در مورد نقل مکان به مکان جدید، شروع یک کار جدید یا شرکت در آزمون مضطرب باشید. این نوع اضطراب ناخوشایند است، اما ممکن است انگیزه شما را برای تلاش بیشتر و انجام کار بهتر ایجاد کند. اضطراب معمولی احساسی است که می آید و می رود و در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد نمی کند.

اما در مورد اختلال اضطراب، احساس ترس ممکن است همیشه همراه شما باشد. شدید و گاهی ناتوان کننده باشد.

این نوع اضطراب ممکن است باعث شود شما از انجام کارهایی که دوست دارید دست بکشید. در موارد شدید، ممکن است شما را از ورود به آسانسور، عبور از خیابان یا حتی خروج از خانه باز دارد. اگر درمان نشود، اضطراب بدتر می شود.

اختلالات اضطرابی شایع ترین شکل اختلال عاطفی است و می تواند هر فردی را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. به گفته انجمن روانپزشکی آمریکا، زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به اختلال اضطراب هستند.

در ادامه به بررسی انواع اختلالات اضطراب رایج می پردازیم. با ما همراه باشید.

انواع اختلالات اضطرابی

قبلا در مقاله انواع اضطراب به صورت کامل در خصوص انواع و اقسام اختلالات اضطراب صحبت کردیم. با این این جا خلاصه ای از موارد را ذکر میکنیم. این بیماری می تواند افراد را به طرق مختلف تحت تاثیر قرار دهد. هنگامی که این حالت شدیدا بر شخص تأثیر می گذارد، ممکن است به یک وضعیت سلامت روانی به نام «اختلال اضطراب» مبتلا شود.

انواع مختلفی از اختلالات اضطرابی وجود دارد:

1. آگورافوبیا

آگورافوبیا نوعی اختلال اضطرابی است که در آن از مکان‌ها یا موقعیت‌هایی که ممکن است باعث وحشت شما شود و باعث شود در دام درماندگی یا خجالت افتاده‌اید، بترسید و اجتناب کنید. شما از یک موقعیت واقعی یا پیش بینی شده، مانند استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، قرار گرفتن در فضاهای باز یا بسته، ایستادن در صف یا قرار گرفتن در میان جمعیت می ترسید.

2. اختلال اضطراب بیماری

اختلال اضطراب بیماری، که گاهی هیپوکندریازیس یا اضطراب سلامت نامیده می شود، نگرانی بش از حد در خصوص اینکه بیمار شوم یا بیمار باشم دارید. ممکن است علائم فیزیکی نداشته باشید. یا ممکن است باور داشته باشید که احساسات طبیعی بدن یا علائم جزئی علائم بیماری شدید هستند، حتی اگر یک معاینه پزشکی کامل یک وضعیت پزشکی جدی را نشان ندهد.

3. اختلال اضطراب فراگیر (GAD)

شامل اضطراب و نگرانی مداوم و بیش از حد در مورد فعالیت ها یا رویدادها – حتی مسائل عادی و معمولی است. نگرانی با شرایط واقعی تناسب ندارد، کنترل آن دشوار است و بر احساس فیزیکی شما تأثیر می گذارد. اغلب همراه با سایر اختلالات اضطرابی یا افسردگی رخ می دهد.

4. اختلال پانیک

شامل دوره های مکرر احساس ناگهانی اضطراب و ترس یا وحشت شدید است که در عرض چند دقیقه به اوج خود می رسد (حملات هراس). ممکن است احساس عذاب قریب الوقوع، تنگی نفس، درد قفسه سینه، یا تپش قلب تند داشته باشید. این حملات پانیک ممکن است منجر به نگرانی در مورد تکرار مجدد آنها یا اجتناب از موقعیت هایی شود که در آن رخ داده اند.

5. سکوت انتخابی

عبارت است از ناتوانی مداوم کودکان در صحبت کردن در موقعیت‌های خاص، مانند مدرسه، حتی زمانی که می‌توانند در موقعیت‌های دیگر مانند در خانه با اعضای نزدیک خانواده صحبت کنند. که می تواند در مدرسه، کار و عملکرد اجتماعی اختلال ایجاد کند. این اتفاق در خصوص افراد بزرگسال نیز می افتد. این اختلال ممکن است همراه با خجالت و اضطراب اجتماعی باشد.

6. اختلال اضطراب جدایی

یکی دیگر از انواع اختلالات اضطراب، اضطراب جدایی است. اختلال اضطراب جدایی یک اختلال دوران کودکی است که با اضطرابی بیش از حد برای سطح رشد کودک و مربوط به جدایی از والدین یا دیگرانی که نقش والدینی دارند، مشخص می شود.
اختلال اضطراب اجتماعی (فوبیای اجتماعی) شامل سطوح بالایی از اضطراب، ترس و اجتناب از موقعیت های اجتماعی به دلیل احساس خجالت، خودآگاهی و نگرانی در مورد قضاوت شدن یا نگاه منفی دیگران است.

7. فوبیای خاص

هنگامی که در معرض یک شی یا موقعیت خاص قرار می گیرید و تمایل به اجتناب از آن مشخص می شود. فوبیا در برخی افراد باعث ایجاد حملات پانیک می شود.
اختلال اضطراب ناشی از مواد با علائم اضطراب یا هراس شدید مشخص می شود که نتیجه مستقیم مصرف نادرست داروها، قرار گرفتن در معرض یک ماده سمی یا ترک مواد مخدر است.

8. اختلال اضطراب اجتماعی

در اختلال اضطراب اجتماعی، که به آن فوبیای اجتماعی نیز می گویند، تعاملات روزمره باعث اضطراب، خودآگاهی و خجالت قابل توجهی می شود، زیرا می ترسید مورد بررسی دقیق یا قضاوت منفی دیگران قرار بگیرید.

در اختلال اضطراب اجتماعی، ترس و اضطراب منجر به اجتناب می شود که می تواند زندگی شما را مختل کند. استرس شدید می تواند بر روابط، روال روزانه، کار، مدرسه یا سایر فعالیت های شما تأثیر بگذارد.

9. اختلال وسواس فکری اجباری

اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD) یک بیماری روانی است که باعث ایجاد افکار یا احساسات ناخواسته مکرر (وسواس) یا میل به انجام کاری مکرر (اجبار) می شود. برخی افراد می توانند هم وسواس و هم اجبار داشته باشند. OCD در مورد عاداتی مانند جویدن ناخن یا فکر کردن به افکار منفی نیست.

یک فکر وسواسی ممکن است این باشد که اعداد یا رنگ های خاص “خوب” یا “بد” هستند. یک عادت اجباری ممکن است این باشد که پس از دست زدن به چیزی که ممکن است کثیف باشد، دستان خود را هفت بار بشویید! که قطعا وقتی تعداد این کارها در طول روز زیاد باشد، عملکرد شخص در موقعیت های مختلف زندگی را تحت الشعاع قرار می دهد.

10.اختلال استرس پس از سانحه PTSD

اختلال اضطراب پس از سانحه (PTSD) اختلالی است که در برخی از افرادی که یک رویداد تکان دهنده، ترسناک یا خطرناک را تجربه کرده اند ایجاد می شود.

احساس ترس در حین و پس از یک موقعیت آسیب زا طبیعی است. ترس تغییرات زیادی را در چند ثانیه در بدن ایجاد می کند تا به دفاع در برابر خطر یا اجتناب از آن کمک کند. این پاسخ “جنگ یا گریز” یک واکنش معمولی است که به منظور محافظت از شخص در برابر آسیب است.

تقریباً همه افراد پس از تروما طیف وسیعی از واکنش ها را تجربه خواهند کرد، با این حال بیشتر افراد به طور طبیعی از علائم اولیه بهبود می یابند. کسانی که همچنان مشکلات را تجربه می کنند ممکن است مبتلا به PTSD تشخیص داده شوند. افراد مبتلا به PTSD ممکن است احساس استرس یا ترس کنند، حتی زمانی که در خطر نیستند.

11. سایر اختلالات اضطرابی

اصطلاحاتی برای اضطراب یا فوبیا هستند که معیارهای دقیق هیچ اختلال اضطرابی دیگری را ندارند اما به اندازه کافی مهم هستند که ناراحت کننده و مخرب باشند.

علائم و نشانه های اضطراب
علائم و نشانه های اضطراب

علائم اضطراب چیست؟

احساس اضطراب بسته به فردی که آن را تجربه می کند متفاوت است. احساس اضطراب می توانند از حالت دلشوره تا تپیدن تند تند قلب متغیر باشند. ممکن است احساس کنید که از مغز شما از کنترل خارج شده است، مثل اینکه بین ذهن و بدن شما گسست وجود دارد.

راه‌های دیگری که افراد اضطراب را تجربه می‌کنند عبارتند از کابوس‌های شبانه، حملات پانیک، و افکار یا خاطرات دردناکی که نمی‌توانید آنها را کنترل کنید. ممکن است یک احساس کلی ترس و نگرانی داشته باشید یا از یک مکان یا رویداد خاص بترسید.

علائم اضطراب عمومی عبارتند از:

  • افزایش ضربان قلب
  • تنفس سریع و پی در پی
  • بی قراری
  • مشکل در تمرکز
  • مشکل به خواب رفتن

علائم اضطراب شما ممکن است کاملاً با علائم دیگر افراد متفاوت باشد. به همین دلیل است که دانستن همه راه هایی که اضطراب می تواند خود را نشان دهد مهم است. قبلا در مقاله علائم اضطراب به صورت کامل به این موضوعات پرداخته شده است که میتوانید آن را مطالعه کنید.

حمله اضطرابی چیست؟

حمله اضطرابی یک احساس ترس شدید، نگرانی، پریشانی یا ترس است. برای بسیاری از افراد، حمله اضطراب به کندی ایجاد می شود. ممکن است با نزدیک شدن به یک رویداد استرس زا بدتر شود.

حملات اضطرابی می توانند بسیار متفاوت باشند و علائم ممکن است در بین افراد متفاوت باشد. دلیل آن هم این است که بسیاری از علائم اضطراب برای همه اتفاق نمی افتد و می توانند در طول زمان تغییر کنند.

علائم رایج حمله اضطرابی عبارتند از:

  • احساس ضعف یا سرگیجه
  • تنگی نفس
  • دهان خشک
  • تعریق
  • لرز یا گرگرفتگی
  • دلهره و نگرانی
  • بی قراری
  • پریشانی
  • ترس
  • بی حسی یا سوزن سوزن شدن

یک حمله پانیک و یک حمله اضطراب علائم مشترکی دارند، اما یکسان نیستند. اگر دچار همچین حملاتی شده اید، پیشنهاد میکنیم که مقالات مختلف در خصوص انواع اضطراب را مطالعه کنید تا بتوانید در خصوص نوع اضطراب بهتر تشخیص دهید.

دلایل بروز اختلال اضطراب

محققان از علت دقیق اضطراب مطمئن نیستند. اما، احتمالاً ترکیبی از عوامل نقش دارند. که شامل عوامل ژنتیکی و محیطی و همچنین شیمی مغز است.

علاوه بر این، محققان بر این باورند که مناطقی از مغز که مسئول کنترل ترس هستند ممکن است تحت تأثیر قرار گیرند.

دلایل بروز اختلالات اضطراب می تواند علت های زیادی داشته باشد. موقعیت ‌های مختلف می ‌تواند باعث ایجاد این احساس در افراد مختلف شود. در ادامه برخی از دلایل را با هم مرور میکنیم.

  •  تغییرات هورمونی : برخی از زنان هنگام تخمک گذاری یا زمانی که در شرف پریود شدن هستند دچار این احساس می شوند.
  • مشکلات تیروئید : برخی از افراد ممکن است غده تیروئیدی داشته باشند که هورمون تیروئید بیش از حد تولید می کند. به این حالت پرکاری تیروئید می گویند و یکی از علائم این بیماری اضطراب است  .
  • عدم تعادل شیمیایی : ممکن است عدم تعادل برخی مواد شیمیایی در مغز وجود داشته باشد که بر خلق و خوی شما تأثیر می گذارد (مانند سروتونین و نورآدرنالین)
  • کمبود ویتامین B12 : اگر سطوح پایین ویتامین B12 دارید، می تواند منجر به ایجاد این بیماری و استرس شود.
  • سوء مصرف الکل یا مواد مخدر
  • فشار خون
  • شوکه شدن
  • ژنتیک : اگر والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ شما دچار این مشکل، ممکن است شما نیز به آن مبتلا شوید.
  • شرایط پزشکی : این بیماری ممکن است ناشی از شرایط پزشکی طولانی مدت باشد.

قبلا در مقاله ای در خصوص دلایل اضطراب به طور کامل صحبت کردیم. میتوانید برای کسب اطلاعات دقیق تر آن مقاله را هم مطالعه کنید.

چه کسانی معمولا از اضطراب رنج می برند؟

هر کسی ممکن است از این بیماری رنج ببرد. این به خودی خود یک وضعیت سلامت روان است، اما همچنین نشانه ای از سایر شرایط پزشکی است. اگر از سایر شرایط روانی مانند افسردگی رنج می برید، معمولا احساس اضطراب می کنید.

هم مردان و هم زنان می توانند از این احساس رنج ببرند که می تواند افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار دهد.

آیا آزمایشاتی وجود دارد که اضطراب را تشخیص دهد؟

یک آزمایش نمی تواند اضطراب را تشخیص دهد. درعوض، تشخیص اضطراب نیازمند یک فرآیند طولانی معاینات فیزیکی، ارزیابی سلامت روان و پرسشنامه‌های روان‌شناختی است.

برخی از پزشکان ممکن است یک معاینه فیزیکی، از جمله آزمایش خون یا ادرار برای رد شرایط پزشکی زمینه‌ای که می‌تواند به علائمی که تجربه می‌کنید، انجام دهند.

چندین تست  اضطراب نیز برای کمک به پزشک شما در ارزیابی سطح اضطرابی که تجربه می کنید استفاده می شود.

با این حال پیشنهاد میکنیم که از متخصص روانشناسی بالینی جهت درمان اضطراب کمک بگیرید.

خب تا این جا کار به مباحث مختلفی در خصوص اضطراب پرداختیم. انواع اضطراب را شناختیم و دلایل بروز آن ها را بررسی کردیم. در ادامه به بررسی روش های درمان اضطراب می پردازیم.

انواع روش های درمان اضطراب

هنگامی که اضطراب شما تشخیص داده شد، می توانید گزینه های درمانی را با پزشک خود بررسی کنید. برای برخی افراد، درمان دارویی ضروری نیست. تغییرات سبک زندگی ممکن است برای مقابله با علائم کافی باشد.

با این حال، در موارد متوسط ​​یا شدید، درمان می تواند به شما کمک کند تا بر علائم غلبه کنید و زندگی روزمره قابل کنترل تری داشته باشید.

درمان اضطراب به دو دسته روان درمانی و دارویی تقسیم می شود. ملاقات با یک درمانگر یا روانشناس می تواند به شما در یادگیری ابزارهای استفاده و راهبردهای مقابله با اضطراب در هنگام بروز آن کمک کند.

اگر نیاز به مشاور بالینی جهت روان درمانی دارید، میتوانید از طریق دکمه رزرو وقت مشاوره اضطراب انتهای همین مقاله، درخواست خود را ثبت کنیم. کارشناسان ما با شما تماس میگیرند.

داروهایی که معمولاً برای درمان اضطراب استفاده می شوند شامل داروهای ضد افسردگی و آرام بخش هستند. که برای متعادل کردن مواد شیمیایی مغز، جلوگیری از اپیزودهای اضطراب و دفع شدیدترین علائم این اختلال کار می کنند. برای اطلاع بیشتر میتونید مقاله «معرفی داروهای ضد اضطراب» را مطالعه کنید.

روش های طبیعی درمان اضطراب

تغییر سبک زندگی می تواند راهی موثر برای از بین بردن برخی از علائم اضطرابی باشد که ممکن است هر روز آن ها را تجربه میکنید. بیشتر درمان‌های طبیعی شامل مراقبت از بدن، شرکت در فعالیت‌های سالم و حذف موارد ناسالم است.

که شامل موارد زیر می باشد:

  • به اندازه کافی بخوابید : خواب  کم می تواند باعث افزایش احساس اضطراب در هنگام بیداری شود.
  • فعالیت و ورزش کردن: ورزش باعث ترشح هورمون های “احساس خوب” به نام اندورفین می شود که می تواند به کاهش این احساس کمک کند.
  • رژیم غذایی متعادل داشته باشید: مطمئن شوید که مقدار زیادی میوه و سبزیجات مصرف می کنید، فیبر، غلات کامل و پروتئین می تواند به بهبود علائم شما کمک کند.
  • پشتیبانی پیدا کنید: اگر احساس رضایت دارید، می توانید با خانواده مورد اعتماد یا دوستان نزدیک خود در مورد نگرانی خود صحبت کنید. اگر کمکی نکرد، می‌توانید به یک گروه پشتیبانی بپیوندید و با افرادی که با اضطراب دست و پنجه نرم می‌کنند ملاقات کنید و صحبت کنید.
  • دلیل این احساس خود را بشناسید : درک شرایط خود، محرک های آن و آنچه موثر است و به شما کمک نمی کند آنها را بهتر مدیریت کنید.
  • ذهن آگاهی: این یک تکنیک روانشناختی است که به شما کمک می کند در لحظه حال زندگی کنید، از افکار خود آگاه باشید و نگران گذشته یا آینده نباشید. این می تواند ابزاری قدرتمند برای کمک به مدیریت احساسات و عواطف خود باشد
  • رایحه درمانی : برخی افراد دریافتند که استفاده از روغن های معطر، با یا بدون ماساژ می تواند به آنها کمک کند تا حالت ذهنی آرام تری داشته باشند و در نتیجه به کاهش احساس اضطراب آنها کمک کند.
  • اجتناب از الکل: هم داروها و هم الکل می توانند علائم آن را افزایش دهند.
  • اجتناب از کافئین
  • سیگار را ترک کنید : نیکوتین موجود در سیگار می تواند علائم این بیماری را بدتر کند.
  • تکنیک‌های تمدد اعصاب و مدیریت استرس را امتحان کنید : تکنیک‌هایی مانند مدیتیشن، تمرکز حواس و یوکا می‌توانند به شما در آرامش کمک کنند.

اگر این تغییرات سبک زندگی راهی مثبت برای کمک به شما برای از بین بردن اضطراب ایجاد کرده است، در بخش نظرات انتهای این مقاله برای ما از تجربه خودتان بنویسید.

تغذیه و درمان اضطراب

معمولاً برای درمان اضطراب از دارو درمانی و روان درمانی استفاده می شود. تغییرات سبک زندگی، مانند خواب کافی و ورزش منظم نیز می تواند کمک کننده باشد. علاوه بر این، برخی تحقیقات نشان می دهد که اگر مکرراً اضطراب دارید، غذاهایی که می خورید ممکن است تأثیر مفیدی بر مغز شما داشته باشد.

این غذاها عبارتند از:

  • ماهی سالمون
  • بابونه
  • زردچوبه
  • شکلات تلخ
  • ماست
  • چای سبز

بنابراین از موضوع تغذیه درست در کنار سایر روش های غافل نشوید. اگر تجربه ای در این خصوص دارید، با ما در بخش نظرات به اشتراک بزارید.

اضطراب و افسردگی

اگر اختلال اضطرابی دارید، ممکن است افسرده نیز باشید. در حالی که اضطراب و افسردگی می توانند به طور جداگانه رخ دهند، این غیرعادی نیست که این اختلالات سلامت روان با هم اتفاق بیفتند.

اضطراب می تواند نشانه ای از افسردگی بالینی یا شدید باشد. به همین ترتیب، بدتر شدن علائم افسردگی می تواند توسط یک اختلال اضطرابی ایجاد شود.

علائم هر دو بیماری را می توان با بسیاری از درمان های مشابه مدیریت کرد: روان درمانی (مشاوره)، داروها، و تغییر سبک زندگی.

اختلال اضطراب در کودکان
اختلال اضطراب در کودکان

اختلال اضطراب در کودکان

اضطراب در کودکان امری طبیعی و رایج است. در واقع از هر هشت کودک یک نفر اضطراب را تجربه می کند. همانطور که کودکان بزرگ می شوند و از والدین، دوستان و مراقبان خود یاد می گیرند، معمولاً مهارت هایی را برای آرام کردن خود و کنار آمدن با احساسات اضطراب ایجاد می کنند.

اما، اضطراب در کودکان همچنین می تواند مزمن و پایدار شود و به یک اختلال اضطراب تبدیل شود. اضطراب کنترل نشده ممکن است شروع به تداخل در فعالیت های روزانه کند و کودکان ممکن است از تعامل با همسالان یا اعضای خانواده خود اجتناب کنند.

علائم اختلال اضطراب ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • بی قراری
  • تحریک پذیری
  • بی خوابی
  • احساس ترس
  • شرم
  • احساس انزوا

درمان اضطراب برای کودکان شامل درمان شناختی رفتاری (گفتار درمانی) و دارو درمانی است. در صورتیکه فرزند شما دچار اختلال اضطراب شده است، میتوانید جهت رزرو وقت مشاوره اقدام کنید.

اختلال اضطراب در نوجوانان

نوجوانان ممکن است دلایل زیادی برای اضطراب داشته باشند. آزمون ها امتحانی، بازدید از دانشگاه و اولین قرارها همگی در این سال های مهم زندگی نوجوانان، به یکباره ظاهر می شوند! اما نوجوانانی که احساس اضطراب می کنند یا علائم اضطراب را به طور مکرر تجربه می کنند ممکن است دچار اختلال اضطرابی باشند.

علائم اضطراب در نوجوانان ممکن است شامل عصبی بودن، کمرویی، رفتارهای انزوا طلبانه و اجتناب باشد. به همین ترتیب، اضطراب در نوجوانان ممکن است منجر به رفتارهای غیرعادی شود. آنها ممکن است در مدرسه عملکرد ضعیفی داشته باشند، رویدادهای اجتماعی را نادیده بگیرند و حتی درگیر مصرف مواد یا الکل شوند.

برای برخی از نوجوانان، افسردگی ممکن است همراه با اضطراب باشد. تشخیص هر دو بیماری مهم است تا درمان بتواند مشکلات اساسی را برطرف کند و به تسکین علائم کمک کند.

رایج ترین درمان های اضطراب در نوجوانان، گفتار درمانی و دارو درمانی است. این درمان ها همچنین به رفع علائم افسردگی کمک می کند.

اضطراب و استرس

استرس و اضطراب دو روی یک سکه هستند. استرس نتیجه خواسته های مغز یا بدن شماست. که می تواند ناشی از یک رویداد یا فعالیتی باشد که شما را عصبی یا نگران می کند. اضطراب همان نگرانی، ترس یا ناراحتی است.

همچنین اضطراب می تواند واکنشی به استرس شما باشد، اما می تواند در افرادی که هیچ عامل استرس زا آشکاری ندارند نیز رخ دهد.

از طرفی اضطراب و استرس هر دو باعث علائم جسمی و روانی می شوند. که شامل موارد زیر است:

  • سردرد
  • معده درد
  • ضربان قلب سریع
  • تعریق
  • سرگیجه
  • بی قراری
  • تنش عضلانی
  • تنفس سریع و پی در پی
  • وحشت
  • عصبی بودن
  • مشکل در تمرکز
  • عصبانیت یا عصبانیت غیرمنطقی
  • بی قراری
  • بی خوابی

نه استرس و نه اضطراب همیشه بد نیستند. هر دو در واقع می توانند برای انجام کار یا چالشی که پیش روی شماست، کمی انگیزه برای شما ایجاد کنند. با این حال، اگر آنها مداوم شوند، می توانند در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد کنند. در این صورت، مهم است که به دنبال درمان باشید.

عوارض بلند مدت افسردگی و اضطرابی که درمان نشده باشند میتواند شامل مسائل بیمارهای زمینه ای مانند بیماری قلبی است.

قبلا در خصوص اینکه «استرس چیست» مقاله جامعی نوشتیم که میتوانید آن را مطالعه کنید.

کلام آخر

در این مطلب از مجله روانشناسی نیک داد به این موضوع که اضطراب چیست پرداختیم و علائم اضطراب، عوارض اضطراب، انواع او دلایل بروز آن را مورد بررسی قرار دادیم. و در انتها هم اشاره ای به روش های درمانی اضطراب انداختیم.

اختلالات اضطرابی را می توان با دارو، روان درمانی یا ترکیبی از این دو درمان کرد. برخی از افرادی که دارای یک اختلال اضطرابی خفیف یا ترس از چیزی هستند که به راحتی می توانند از آن اجتناب کنند، تصمیم می گیرند با این بیماری زندگی کنند و به دنبال درمان نباشند. درک این نکته مهم است که اختلالات اضطرابی حتی در موارد شدید قابل درمان هستند.

اگر از اختلال اضطراب رنج میبرید میتوانید از مشاوره آنلاین درمان اضطراب نیک داد استفاده کنید. برای این کار میتوانید از طریق دکمه رزرو وقت مشاوره استفاده کنید.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

منبع healthline mayoclinic
ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات