بررسی عوامل استرس زا رابطه زوجین توسط مشاور خانواده
از گذشته تا به حال، ازدواج باعث شده که زوجین در طول زندگی با هم باشند و در یک خانه مشترک زندگی خود را آغاز کنند؛ بسیاری از زوجین به محض اینکه به این مرحله می رسند که باید زندگی خود را زیر یک سقف با فرد دیگری شروع کنند، دچار استرس و اضطراب می شوند؛ آن ها با خود فکر می کنند که با شروع زندگی، قرار است با چه مشکلاتی مواجه شوند؛ اینکه آیا رابطه ای که بین آن ها برقرار می شود، منجر به چه رفتاری نسبت به یکدیگر می شود، زیرا اغلب زوجین اطلاعات کافی و مورد نیاز از نحوه برخورد و برقراری رابطه با همسر آینده خود را ندارند.
در چنین شرایطی، زوجین دچار سردی روابط می شوند و کم کم از هم فاصله گرفته که خود باعث بروز مشکلات و چالش های زیادی در زندگی می شود؛ زوجین با مراجعه به کلینیک های روانشناسی و استفاده از مشاوره خانواده و شرکت در جلسات آن با استفاده از راه حل های کارشناسان، پی خواهند برد که وقتی دو طرف همدیگر را خوب بشناسند و نسبت به هم درک درستی داشته باشند و با داشتن تجربه های عاشقانه و با تطبیق دادن نوع نگرش و رفتارشان با همسر آینده خود، می توانند بسیاری از این استرس ها و هراس ها را از رابطه خود حذف کنند.
برطرف کردن چالش ها و مشکلات زندگی توسط مشاوره خانواده
نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟
زوجین باید بدانند که ممکن است در تمام مراحل زندگی خود، دچار چالش ها و مشکلاتی شوند که این تاثیر مستقیمی بر روی رابطه ها و زندگی آن ها می گذارد و آن ها را دچار استرس و اضطراب می کند و آن ها باید مهارت رو به رو شدن با مشکلات و حل و فصل آن را داشته باشند.
مشاوران و کارشناسان خانواده به زوجین یاد آور می شوند که زوج ها برای برآورده کردن انتظارات یکدیگر و برطرف کردن نیاز های فردی، باید آگاهی و قدرت داشته باشند.
زمانی که زوجین یاد بگیرند رابطه ای یکپارچه داشته باشند و رابطه رضایت بخشی برقرار کنند و برای حل مسائل و مشکلات زندگی از سرزنش کردن یکدیگر بپرهیزند، می توانند رفتاری سالم در برابر یکدیگر از خود بروز دهند تا بتوانند یک زندگی و رابطه زناشویی موفق را برای خود به وجود آورند.
اما در زندگی از آن جایی که دو فرد با ویژگی های متفاوت باید عمری را در کنار هم سپری کنند، با عوامل استرس زا زیادی مواجه می شوند که اغلب این استرس ها می توانند درونی یا بیرونی باشند. اما کارشناسان و مشاوران خانواده عوامل استرس زا در رابطه زوجین را به چند دسته تقسیم کرده اند.
کارشناسان و روانشناسان معتقدند که برخی از استرس ها در روند طبیعی زندگی و بنا به خواسته های زوجین به وجود می آیند؛ آن ها بر این باورند که افراد باید برای رو به رو شدن و حل کردن آن، حتما از نظر کارشناسان و مشاوران کمک بگیرند.
عوامل استرس زا و مشاوره خانواده خوب
مشاوره خانواده خوب به زوجین می آموزد که در مواقع رو به رو شدن با عوامل استرس زا، رفتار هایی را از خود نشان دهند که با همکاری یکدیگر بتوانند مشکلات را حل کرده و این رفتار ها را جایگزین سرزنش کردن یکدیگر در مواقع به وجود آمدن چالش ها کنند.
دسته اول عوامل استرس زا زوجین:
کارشناسان و مشاوران ازدواج معتقد هستند که برخی از عوامل استرس زا موجود در زندگی زوجین، به زندگی قبل از ازدواج مربوط است؛ زیرا اکثر زوجین، والدینی دارند که خود همیشه دچار استرس و اضطراب بوده اند و این را به فرزندانشان نیز انتقال دادند. حال اگر والدین در همان دوران تلاش می کردند که این استرس و عوامل آن را از فرزندانشان دور کنند، در این مرحله از زندگی مشترک فرزندانشان، به این درد دچار نبودند.
آن ها زمانی که می دیدند کودکانشان هم مثل آن ها دچار استرس هستند، باید حتما فرزندشان را به کلینیک های مشاوره می بردند تا به راحتی می توانستند این مشکل را در همان دوران توسط یک مشاوره اضطراب برطرف کنند؛ اما اغلب اینطور نبوده و زوجین این استرس و اضطراب را از والدین خود گرفته و به زندگی مشترکشان انتقال می دهند و در این جا اگر یکی از زوجین اینگونه باشد، مطمئنا به مرور زمان بر روی طرف مقابل هم تاثیر گذار خواهد بود و پس از گذشت مدت زمانی، همسر او هم مانند خودش، فردی مضطرب و استرسی خواهد بود.
در نتیجه، بهتر است وقتی زوجین با این مشکلات و چالش ها مواجه می شوند، هر چه زودتر به مشاوره خانواده مراجعه نمایند؛ زیرا یک مشاوره و کارشناس خوب می تواند با بررسی عوامل استرس زا این مسئله را برای زوجین باز کرده و به دنبال چاره ای برای رفع این عوامل باشد؛ زیرا همه ما می دانیم که استرس بر روی تمامی روابط زوجین تاثیر مستقیمی دارد. ( حتی در آینده ای نه چندان دور، این مشکلات و چالش ها گریبان گیر نسل آینده نیز خواهد بود )
دسته دوم عوامل استرس زا زوجین
طبق نظر مشاور کودک و نوجوان دسته دیگر عوامل استرس زا در رابطه زوجین در طول زندگی، یعنی سپری شدن یک مرحله از زندگی و وارد شدن به مرحله جدید، به وجود می آید؛ برای مثال، وقتی زوجین تصمیم می گیرند که فرزندی داشته باشند. وقتی به تولد فرزند و مراحل رشد او و البته مشکلاتی را که هر کودکی با خود به دنبال دارد ( از جمله مریضی ها، اختلالات و … ) فکر می کنند، نا خودآگاه دچار استرس می شوند که این یک روند طبیعی است.
البته توجه داشته باشید که از این روند در زندگی، یک سری اتفاقاتی شامل حوادث غیر قابل پیش بینی هم وجود دارند؛ در زمانی که زوجین فرزندی دارند، به بزرگ شدن و ازدواج آینده کودک خود فکر می کنند. دریغ از اینکه حوادثی مانند تصادف، مرگ و میر و یا درگیر شدن فرزندشان با یک بیماری ناعلاج و هزاران مشکلات دیگر نیز به سراغ آن ها خواهد آمد؛ زمانی هم که به این موضوع فکر می کنند، استرس بیشتری به سراغشان خواهد آمد.
اما مشاوران و کارشناسان به اینگونه افراد می گویند که اینگونه عوامل ممکن است برای اغلب افراد پیش بیاید و این نقاط بالا و پایین یک زندگی است.