در جلسه مشاوره ازدواج چه بگوییم؟ +17 سوال مهم

در جلسات مشاوره پیش از ازدواج چه پرسش‌هایی را با مشاور ازدواج مطرح نماییم؟

0 5,169

ازدواج تصمیمی بسیار مهم و اثر‌گذار در زندگی همه افراد است. در اغلب موارد زمانی که دو نفر تصمیم به ازدواج می‌گیرند احساسات کنترل نشده‌ای نسبت به طرف مقابل دارند. عشق و احساس از ارکان مهم یک ازدواج است ولی برای اطمینان از موفقیت یک ازدواج نمی‌توان تنها به احساسات تکیه کرد. خوشبختانه امروزه روانشناسان و مشاوران بسیاری جلسات مشاوره قبل از ازدواج را به زوج‌ها توصیه می‌نمایند.

در جلسات مشاوره پیش از ازدواج ابعاد مختلف شخصیتی هرکدام از مراجعه‌کنندگان توسط متخصصین حوزه روانشناسی بررسی می‌شود. مشاوران با اشاره به تضادها، تفاهم‌ها، نقاط ضعف، نقاط قوت و مسائلی از این قبیل در رابطه، نظرات خود درباره آینده احتمالی ازدواج را با مراجعین خود در میان می‌گذارند. از آنجا که ازدواج موفق دغدغه بزرگی برای تمامی افراد است، پرسش مهمی با ریشه مشترک به مشاور ازدواج چه بگوییم، در ذهن اغلب خوانندگان وجود دارد.

هدف از جمع‌آوری مطالب پیش‌رو نیز پاسخ به همین پرسش است. معمولا سوالات استانداردی وجود دارد که با پرسش آن از مشاور ازدواج یا شریک زندگی احتمالی آینده خود، اطلاعات مفیدی در حوزه ازدواج و همچنین درباره ابعاد مختلف شخصیتی نفر مقابل خود به دست خواهید آورد. این اطلاعات به شما کمک می‌کند درباره ازدواج یا عدم ازدواج تصمیم مناسبی اتخاذ نمایید و در صورت ازدواج کردن از پستی بلندی‌های موجود در ادامه راه خود با خبر باشید.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

سوالات متداول در جلسات مشاوره ازدواج
پرسش‌های رایج در جلسات مشاوره ازدواج

پرسش‌های رایج در جلسات مشاوره ازدواج

اگر برای شما هم سوال است که از مشاور ازدواج چه بپرسیم یا در مشاوره ازدواج چه بگوییم، در ادامه با مطالعه پرسش‌های مطرح شده همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید : مزایای استفاده از مشاوره پیش از ازدواج

1. پرسش درباره بیماری‌های جسمی و روحی

اطلاع از وضعیت سلامتی طرف مقابل از حقوق اولیه و بسیار مهم شما است. از خود شخص و خانواده او در این زمینه پرس و جو کنید. در جلسات مشاوره قبل از ازدواج نیز مشاوران وضعیت سلامت روان مراجعین و میزان صداقت آن‌ها در پاسخ دادن به سوالات را بررسی کرده و نتیجه را به مراجعان اعلام می‌نمایند.

2. بررسی صداقت در بیان ملاک‌ها و عقاید

عقاید هرکدام از داوطلبین ازدواج و ملاک‌هایی که این افراد برای زندگی مشترک در نظر می‌گیرند، بسیار متفاوت از یکدیگر است. بنابراین امکان رسیدن یا نرسیدن به تفاهم در این زمینه‌ها باید در طرفین بررسی شود. یکی از مواردی که لازم است از مشاور ازدواج بپرسیم این است که طبق بررسی‌های او میزان صداقت طرف مقابل در بیان ملاک‌ها و عقاید خود به چه اندازه است.

3. عشق و علاقه، قبل از ازدواج یا بعد از آن

یکی از پاسخ‌هایی که به پرسش در مورد به مشاور ازدواج چه بگوییم مطرح است، این است که نظر مشاور و نظر شریک زندگی احتمالی آینده خود را درباره احساسات و عواطف بین زوجین را جویا شوید. زوجین باید در این زمینه دارای هماهنگی باشند. تصمیم دو نفره ای درباره این موضوع که وابستگی‌های عاطفی و احساسی را به بعد از ازدواج موکول نمایید یا قبلا از ازدواج نیز مانع بروز این احساسات نشوید، اتخاذ نمایید.

4. بیان کردن اهداف و امیال

مسائلی مانند تعداد فرزندان احتمالی، محل زندگی، شیوه کار کردن و مسائلی از این قبیل ممکن است در ابتدا حل شده یا بی‌اهمیت به نظر برسند ولی در نظر داشته باشید که عدم توافق بر سر این مسائل ازدواج شما را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد. صحبت و توافق درباره این مسائل در جلسات پیش از ازدواج کاملا ضروری است.

5. اهمیت تقسیم وظایف

در پاسخ به سوال به مشاور ازدواج چه بگویم، باید اشاره کرد که صحبت و توافق درباره نحوه تقسیم وظایف در زندگی مشترک، یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید بررسی شود. البته پاسخ یکسانی درباره زوج‌های مختلف به سوال درباره تقسیم وظایف وجود ندارد.

6. اهمیت بیان گذشته

این مساله یکی از مهم‌ترین توافقاتی است که باید قبل از ازدواج بین زوج‌ها به وجود بیاید. افراد باید درباره بیان یا عدم بیان گذشته خود با هم به توافق برسند. هر دو طرف باید در ادامه به این توافق پایبند بمانند و در صورت توافق بر بیان گذشته و جزئیات آن، نباید در ادامه مخفی‌کاری از شریک زندگی خود داشته باشند. می‌توان درباره حدود بیان گذشته با مشاور گفت‌و‌گو کرد. به نظر مهم می‌رسد که افراد نکاتی از گذشته زندگی طرف مقابل را که در زندگی آینده آن‌ها تاثبر‌گذار خواهد بود را بدانند.

بیشتر بخوانید : مواردی که باید در مشاوره قبل از ازدواج مطرح شود

7. صحبت درباره روابط خانوادگی

ازدواج روایط خانوادگی را به شدت تحت الشعاع قرار‌می‌دهد. لازم است درباره نحوه برخورد با والدین، میزان رفت‌و‌آمد با خانواده‌ها، انتظارات و خواسته‌ها در این مورد صحبت‌هایی نتیجه بخش بین زوجین وجود داشته باشد. پس اگر هنوز در ذهن خود با این پرسش رو‌به‌رو هستید که از مشاور ازدواج چه بپرسیم، این پرسش را نیز به لیست سوالات ضروری خود از شریک آینده و مباحث نیازمند بررسی توسط مشاور خانواده را اضافه نمایید.

8. نحوه بیان خواسته‌ها

از مشاور خود بپرسید که چه نوعی از نحوه بیان خواسته ها مناسب است؟ آیا بهتر است که خواسته‌های خود را در لفافه و غیر مستقیم بیان کنیم و یا لازم است در بیان خواسته‌های خود صریح و شفاف باشیم. هرکدام از این روش‌های بیان درخواست در زندگی مشترک در شرایط مناسب خود قابل استفاده است. برای بررسی شرایط بیان خواسته‌ها از مشاور خود راهنمایی بگیرید.

موضوعات مالی در جلسه مشاوره ازدواج
موضوعات مالی در جلسه مشاوره ازدواج

9. بحث بر سر مسائل مالی

مسائل مالی با اینکه مهم‌ترین مساله مطرح در ازدواج نیستند ولی یکی از مهم‌ترین فاکتور‌هایی هستند که باید قبل از ازدواج توسط زوجین و مشاور آن‌ها به درستی بررسی شوند. مسائل مالی اهمیت بسیار زیادی دارند و می‌توانند بسیاری از سایر مسائل را تحت تاثیر خود قرار بدهند. صحبت درباره مسائل مالی از مهم‌ترین جواب‌هایی است که برای پرسش به مشاور ازدواج چه بگوییم وجود دارد.

10. نحوه بیان انتقادات

بدیهی است که هرکدام از مراجعین به مشاوران خانواده دارای نقاط ضعف و قوت مخصوص خود هستند. این نقاط ضعف و قوت کیفیت ازدواج را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد. به همین دلیل ضروری است که طرفین نحوه انتقاد از نقاط ضعف بکدیگر را بلد باشند. انتقاد سازنده می‌تواند با حل مشکلات هر کدام از زوجین، باعث پیشرفت فردی آن‌ها و در نهایت پیشرفت خانواده تشکیل داده شده توسط آن‌ها بشود.

11. درونگرایی یا برون گرایی

درونگرا یا برونگرا بودن افراد تاثیر بسزایی در مدل رفتاری آن‌ها دارد. از مسائل مهمی که در جلسات پیش از ازدواج باید بررسی شود، همین نکته شخصیتی در افراد است. مشاوران خانواده با تست‌های شخصیت شناسی استانداردی که از طرفین می‌گیرند، درونگرایی یا برونگرایی هر شخص را مشخص نموده و میزان سازش رفتاری مراجعین در این زمینه را بررسی می‌نمایند.

12. نحوه برخورد با قهر، لجبازی و …

حتی مشاوره پیش از ازدواج نیز نمی‌تواند باعث عدم بروز اختلافات بین یک زوج بشود، اختلافات فرهنگی، عدم تفاهم، قهر، لجبازی و مسائلی از این قبیل همواره ممکن است آرامش جاری در زندگی مشترک را مخدوش بکنند. حال پرسش این است که در این حوزه به مشاور ازدواج چه بگوییم؟ از او بخواهید با توجه به تیپ شخصیتی هرکدام از شما، مشاوره، راهنمایی و آموزش های مناسبی را در اختیار شما قرار دهد تا در طول زندگی مشترک بتوانید به آن‌ها رجوع نموده و از آن‌ها استفاده کنید.

13. تفاهم یا تحقیق؟

ممکن است با این پرسش رو‌به‌رو شوید که در صورت وجود تفاهم بین یک زوج، آیا لازم است که تحقیقات بیشتری نیز درباره افراد به عمل بیاید؟ پاسخ به این سوال مثبت است. با اینکه تفاهم بین یک زوج مساله‌ای کاملا تعیین کننده است ولی نباید از اهمیت تحقیقات پیش از ازدواج غافل بود. احتمال دارد افراد از بیان برخی حقایق درباره خانواده، گذشته و یا شخص خودشان اجتناب کرده‌باشند، در این صورت است که اهمیت تحقیق درباره افراد خود را بیش از پیش نشان خواهد داد.

14. بررسی حدود وابستگی به خانواده

خانواده یکی از مهم‌ترین ارکان زندگی هر فرد است. خانواده دوستی نیز صفت پسندیده‌ای است که نشان دهنده میزان عشق و تعهد طرفین به زندگی خانوادگی است و اثر مستقیمی بر خانواده‌ای که افراد در آینده تشکبل خواهند داد نیز می گذارد ولی در نظر داشته‌ باشید که میزان عشق و علاقه و وابستگی طرفین به خانواده ها باید کنترل شده باشد. به عبارتی عشق و علاقه به خانواده نباید مانع پیشبرد درست زندگی مشترک و انجام وظایف مشخص شده در زندگی مشترک باشد.

سطح توقعات در مشاوره ازدواج
سطح توقعات در مشاوره ازدواج

15. سطح توقعات

مطرح شدن پرسشی مانند به مشاور ازدواج چه بگوییم، این پاسخ را در پی خواهد داشت: سطح توقعات زوجین باید چگونه باشد؟ بدیهی است که هر کدام از طرفین دارای علاقه‌مندی‌های شخصی و انتظاراتی خاص از همسر خود است ولی حد و اندازه این توقعات باید مدیریت شده باشد. پیش از ازدواج باید در نظر گرفت که هر شخص تا چه اندازه‌ای می‌تواند از خواسته های همسر خود حمایت کند و چه میزانی از توقعات او را می‌تواند برآورده نماید؟

مهم است که زوج‌ها منطقی باشند و انتظارات عجیب و خارج از محدوده توانایی شخصی که او را به عنوان همسر خود پذیرفته‌‌اند نداشته باشند. برای اگاهی از سطح توانایی طرف مقابل نیز باید در جلسات پیش از ازدواج به کمک مشاور خانواده آگاهی‌های لازم در این زمینه را کسب نمود.

بیشتر بخوانید : ازدواج های ممنوع از دیدگاه روانشناسی چیست؟

16. تکیه به نکات مثبت کافی است؟

با علم به این مساله که همه افراد دارای نکات مثبت و منفی شخصیتی و رفتاری هستند، نمی‌توان تنها به نکات مثبت موجود در هر فرد تکیه کرد و نکات منفی را به فراموشی سپرد. دیر یا زود در خلال زندگی مشترک مشکلات مربوط به ابعاد منفی شخصیتی طرفین اثرات خود را در زندگی به نمایش می‌گذارد. از مشاور خود در این زمینه سوال کنید و راه‌های مدیریت زندگی مشترک و روابط را در شرایط بحرانی از او بیاموزید.

17. آیا تغییر بعد از ازدواج ممکن است؟

این پرسش احتملا یکی از مهم‌ترین پرسش‌های افرادی است که در شرف ازدواج هستند. در این مورد به مشاور ازدواج چه بگوییم؟ لازم است از مشاور بخواهیم با بررسی عمیق ویژگی‌ها و تیپ شخصیتی هر کدام از طرفین میزان انعطاف موجود برای پذیرش تغییرات شخصیتی و رفتاری در طول زندگی مشترک را بررسی کند. این راه یکی از منطقی‌ترین راه‌های پاسخ به پرسش مطرح شده است.

نتیجه گیری

در این مطلب سعی کردیم 17 مورد از سوالات متداول که باید در جلسه مشاوره ازدواج از مشاور بپرسید را به شما بازگو کنیم. شما میتوانید این لیست را تکمیل تر کنید. اما دانستن همین نکات هم میتوانید در فرآیند ازدواج شما تاثیر بسزایی داشته باشد. اگر موردی هم شما میدانید که در لیست بالا نبود، خوش میشیم که از طریق فرم زیر با ما در میان بگذارید.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

منبع drfekr
ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات