تحلیل تست شخصیت شناسی نئو (NEO PI-R)
NEO PI-R یک تست شخصیت شناسی است که شخصیت افراد را از زوایای مختلف عاطفی، بین فردی، تجربی، نگرشی و انگیزشی ارزیابی می کند. اگرچه در اصل فقط برای بزرگسالان مناسب بود، تغییراتی که در سال 2010 انجام شد، امکان استفاده از این تست را برای کودکان زیر 12 سال هم فراهم کرد. نتایج پرسشنامه نئو توصیف دقیق شخصیتی را ارائه می دهد که کاربردهای زیادی دارد، از مربیگری شغلی گرفته تا مشاوره روانپزشکی.
این پرسشنامه 5 عامل شخصیت را اندازه گیری میکند به همین علت به آن “تست 5 عاملی شخصیت” نیز گفته می شود. این 5 عامل شامل : روان رنجوری (N)، برونگرایی (E)، اشتیاق به تجربیات تازه (O)، توافقپذیری (A) و مسئولیت پذیری(C) می باشد.
بیایید هر یک از صفات و ویژگیهای این پرسشنامه مهم را بررسی کنیم.
نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟
روان رنجوری: Neuroticism
روانرنجوری صفتی است که گرایش فرد را از نظر تجربه پریشانی رونی و بی ثباتی عاطفی را اندازهگیری میکند. افراد با N بالا مقادیر زیادی از جنبه های زیر را در شخصیت خود دارند.
1. اضطراب
افرادی که سطح بالایی از روان رنجوری دارند بیشتر مضطرب و نگران هستند. رفتار آنها اغلب ناشی از ترس از اینکه چه چیزی ممکن است اشتباه باشد، یا چه احتمالات منفی ممکن است در یک موقعیت خاص ایجاد شود، کنترل می شود. حتی زمانی که به نظر میرسد همه چیز خوب پیش میرود، باز هم نمیتوانند این احساس را که ممکن است اتفاق بدی رخ دهد، از بین ببرند.
احتمال کمتری دارد که احساساتی را که دیگران ممکن است غیرمنطقی یا غیرضروری بدانند، رها کنند. در عوض، آنها به خود اجازه می دهند که با این احساسات مشغول شوند. برای درمان اضطراب حتما به یک مشاور اضطراب که درمانگر مطمئن باشد مراجعه کنید.
2. خشم / خصومت
افراد با روان رنجور خویی بالا نیز می توانند تحریک پذیرتر و عصبانی تر از دیگران باشند. این یکی دیگر از علائم کنترل بیشتر احساساتشان نسبت به افرادی است که ثبات عاطفی بیشتری دارد. آنها ممکن است راحت تر کینه و کینه ایجاد کنند یا نظرات بی گناه را به عنوان حملات شخصی تلقی کنند.
همچنین ممکن است احساس کنند که باید در نوع خود واکنش نشان دهند و برای انجام حملات مستقیم تر و دقیق تر احساس توجیه می کنند. متأسفانه، بسیاری از این موارد میتواند یک موضوع چشمانداز باشد، اما آنها به قدری روی لنز خودشان متمرکز هستند که دیدن بیرون از خود دشوار است.
3. افسردگی
افراد بسیار روان رنجور نیز می توانند در جهت مخالف حرکت کنند و راحت تر افسرده یا بدخلق شوند. اگر احساس کنند نادیده گرفته شدهاند یا کنار گذاشته شدهاند، یا حتی تحت تأثیر شرایط عادی زندگی قرار بگیرند، میتوانند گوشهگیر شوند و تسلیم احساسات منفی شوند.
این ممکن است به دلیل افسردگی پزشکی یا هر نوع عدم تعادل شیمیایی نباشد. و بنابراین این حملات افسردگی معمولاً کوتاه مدت هستند. با این حال، احساسات خود بسیار واقعی هستند و می توانند از خفیف تا فلج کننده متغیر باشند. برای درمان افسردگی حتما با یک مشاور افسردگی که درمانگر هم باشد صحبت کنید.
4. خودآگاهی
افراد بسیار روان رنجور به شدت از فرآیندهای ذهنی و حالات عاطفی خود آگاه هستند. آنها دائماً خودارزیابی هایی را انجام می دهند تا ببینند که چگونه کار می کنند، و اگر چیزی نامتعادل باشد، درگیر تشخیص علت اصلی مشکل می شوند. گفتوگوی درونی آنها در برخی موارد میتواند باعث پریشان شدن یا دوریشان از محیطهای اجتماعی شود.
آنها این را بیادبانه نمیدانند، بلکه صرفاً سعی میکنند یک رشته فکر را دنبال کنند. تنها زمانی که این کار انجام شود، آنها می توانند به اندازه کافی احساس آرامش یا ثبات کنند تا به کارهای دیگر بروند.
5. تکانشگری
اگرچه ممکن است یک تناقض به نظر برسد، افراد روان رنجور می توانند بسیار تکانشگر باشند. در حالی که به نظر می رسد یک حالت عاطفی ناپایدار باعث ثبات در بیشتر زمینه های دیگر زندگی می شود، این افراد ممکن است تصمیمات فوری را به عنوان راهی برای کنار آمدن با محیط یا احساسات خود بگیرند.
ممکن است جای خود را به هوس های لحظه ای بدهند و عمل کنند. به روش هایی که برای ارضای یا حل آن ها می تواند به روش های بی پروا به نظر برسد. در اغلب موارد، چنین تصمیماتی تغییر دهنده زندگی یا خطرناک نیستند، اما نزدیکترین افراد باید در صورت داشتن چنین تمایلاتی آگاه باشند.
6. آسیب پذیری
مجموع چنین آگاهی عاطفی، اضطراب و خودآگاهی می تواند افراد روان رنجور را بسیار آسیب پذیر کند. آنها ممکن است قبلاً از افکار و احساسات خود احساس غرق شدن کنند، اما محرکهای بیرونی میتوانند به همان اندازه تهدیدکننده باشند – بهویژه اگر بهعنوان قضاوتی در مورد توانایی آنها در عملکرد یا تعامل با دیگران تلقی شود.
آنها ممکن است فعالانه از اجتماعی اجتناب کنند. موقعیت ها یا به دلیل این ترس در ایجاد دوستی کند باشید، بنابراین صبر و تفاهم برای این افراد کلید خواهد بود.
برون گرایی: Extraversion
برون گرایی فراوانی و شدت تحریک اجتماعی خارجی را که توسط یک فرد ترجیح داده می شود، شناسایی می کند. افراد با E بالا مقادیر زیادی از جنبه های زیر را در شخصیت خود دارند.
1. گرما
کسانی که سطح بالایی از برونگرایی دارند، واقعاً هرگز غریبه ای را ملاقات نکرده اند. آنها میخواهند تا آنجا که ممکن است در طول روز دست بدهند و لبخند بزنند، و واقعاً از ملاقات با هر کسی که با آنها برخورد میکنند خوشحال هستند. آنها خیلی سریع دوست می شوند و روابط برقرار می کنند و پیدا کردن زمینه های مشترک با دیگران برای آنها بسیار آسان است. آنها تمام ذهن و قلب خود را در هر تعاملی سرمایه گذاری می کنند و به طور خودکار تصور می کنند که دیگران همین کار را انجام می دهند.
2. بی طرفی (پرحرفی)
افراد بسیار برونگرا همیشه چیزی برای مشارکت در بحث دارند. آنها اولین کسانی هستند که در کلاس درس یا جلسه دست خود را بالا می برند و معمولاً اولین و آخرین کلمه را در بحث می گویند. آنها میخواهند مطمئن شوند که نظرشان شنیده میشود – نه لزوماً به دلیل نیاز به درست بودن، بلکه صرفاً به این دلیل که حرفهای زیادی برای گفتن دارند و نمیتوانند آن را حفظ کنند.
این میتواند زمانی مفید باشد که یک ارتباطگر قوی وجود داشته باشد. لازم است؛ چنین مشاغل و موقعیت هایی می توانند به آنها کمک کنند تا انرژی خود را به سمت هدفی سازنده هدایت کنند.
3. قاطعیت
افراد برونگرا می دانند چه چیزی را دوست دارند یا می خواهند و از درخواست آن خجالتی نیستند. هنگامی که نظرات یا پیشنهاداتی از گروه درخواست می شود، آنها به سرعت صحبت می کنند و همچنین به سرعت انتظار دارند که نظرات آنها جدی گرفته شود. این پتانسیل این را دارد که آنها را حتی در یک محیط معمولی به سلطه جویانه سوق دهد، اما آنها معمولاً هیچ گونه قصد آزاردهنده ای در پشت چنین عباراتی ندارند.
آنها ترجیح می دهند به سادگی حرف خود را بزنند تا خودداری کنند، و آنها همچنین برای این نوع صداقت و ارتباط صریح دیگران نیز ارزش قائل هستند.
4. فعالیت
افراد برونگرا همیشه در حال حرکت هستند. آنها دوست ندارند در یک محیط با ثبات و آرام بسته شوند. آنها ترجیح می دهند به جایی بروند یا فقط کاری انجام دهند که ذهن و دست آنها را درگیر کند. این افراد عاشق داشتن تقویمهای کامل و شرکت در فعالیتهایی هستند که نیاز به کار عملی زیادی دارد، و در محیطهایی که نیاز به خلق، تولید یا کار فیزیکی دارند، پیشرفت میکنند.
این را میتوان بیشتر به تمرینات ورزشی هدایت کرد. یا یک سرگرمی فعال دیگر، یا ممکن است خود را با یک تقویم اجتماعی کامل نشان دهد. در هر صورت، افراد برونگرا همیشه به کاری برای انجام دادن یا جایی برای بودن نیاز دارند.
5. هیجان خواه
افراد برونگرا از بودن با دیگران یا صرفاً قرار گرفتن در یک محیط جدید و هیجان انگیز انرژی می گیرند. یک شب آرام در خانه برای کسی مانند این بد به نظر می رسد. آنها ترجیح می دهند تمام شب بیرون باشند، حتی اگر برنامه مشخصی وجود نداشته باشد. آنها با دوستان و خانوادهشان تماس میگیرند تا ببینند چه کار میکنند، یا حتی ممکن است به تنهایی با هر کسی که در مقصد ملاقات میکنند دوستی برقرار کنند.
آنها همیشه نبض مهمانیها را دارند، کنسرتها یا گردهماییها در طول هفته برگزار میشوند و میتوان برای یافتن – و ایجاد – فضایی سرگرمکننده و جذاب روی آن حساب کرد.
6. عواطف مثبت
افراد برونگرا نیز تمایل دارند فقط بر روی احساسات مثبت تمرکز کنند. آنها همیشه چشم اندازی آفتابی به زندگی دارند و از دیدن بدترین ها در افراد یا تصور بدترین ها در یک موقعیت معین امتناع می ورزند. آنها مثبت و خوش بین هستند و همیشه لیوان را نیمه پر می بینند. به همین دلیل، آنها تحت تأثیر اخبار بد یا شکست قرار نمی گیرند و معمولاً اولین کسانی هستند که یک جایگزین مناسب ارائه می دهند.
این بدان معنا نیست که آنها نسبت به احساسات دیگران بی احساس هستند. در عوض، آنها فقط می خواهند اندوه و اضطراب اطرافیان خود را به سمت فرصت های شادتر هدایت کنند.
اشتیاق به تجربه های تازه: Openness to Experience
ویژگی اشتیاق به تجربه های تازه به تلاش فعالانه برای داشتن تجربیات به دلیل قدردانی از خود تجربه اشاره دارد. افراد با O بالا مقادیر زیادی از جنبه های زیر را در شخصیت خود دارند.
1. گشودگی به فانتزی
یکی از راه هایی که افراد با سطح باز بودن بالا این ویژگی را ابراز می کنند، ترجیح آنها به فانتزی است. آنها به راحتی می توانند از هر شکلی از داستان فرار کنند – کتاب، فیلم، بازی های ویدیویی، یا هر دنیایی از بیان هنری و خلاقانه. آنها به دنیای فیزیکی مقید نیستند، اما در عوض به امکانات تخیلات خود نگاه می کنند.
آنها گاهی اوقات می توانند از این تجربیات لذت یا رضایت بیشتری ببرند به این دلیل ساده که می توانند به ذهن خود اجازه دهند تا کار کند. آزاد کنید و دغدغه ها و نگرانی های روز را برای مدت کوتاهی کنار بگذارید.
2. گشودگی به زیبایی شناسی
افراد باز نیز زیبایی و زیبایی را به روش های متفاوتی نسبت به دیگران درک و پردازش می کنند. آنها می توانند در مناظر زیبا گم شوند یا ساعت ها به تماشای هر اثر هنری در یک گالری بپردازند و از هر رنگ، خط، شکل و فرم قدردانی کنند. آنها شایستگی را در بیان هنری می یابند و حتی زندگی خود را با چیزهایی که زیبا و جذاب می دانند پر می کنند. فرم در بیشتر موارد بر عملکرد ارجحیت دارد، و اگر آنها سلیقه خاصی داشته باشند، همه چیز را متوقف می کنند تا زمانی که همه چیز درست به نظر برسد.
3. گشودگی نسبت به احساسات
افراد بسیار باز به سرعت احساسات خود را تأیید می کنند و حتی سریعتر احساسات دیگران را تأیید می کنند. آنها معتقدند که باید زندگی را به طور کامل تجربه کرد و سرمایه گذاری عاطفی آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. آنها هرگز آنچه را که معتقدند بیان واقعی فکر یا احساس است نادیده نمی گیرند و معمولاً انگیزه ها و معنای عمیق تری پشت یک کلمه یا عمل ساده را درک می کنند.
4. گشودگی نسبت به اعمال
افراد باز تمایل به داشتن روحیات آزاد دارند و اگر احساس کنند باید اقدام خاصی را انجام دهند خودداری نمی کنند. از آنجایی که آنها به دنبال لذت و زیبایی در دنیای اطراف خود هستند، احساس می کنند که رد کردن یک تجربه مثبت بالقوه به دلیل ناآشنا یا امتحان نشده اشتباه است. آنها در صورت پیشنهاد طعم های جدید را امتحان می کنند، اولین کسانی هستند که به تکالیف جدید می پردازند، و همچنین اولین کسانی هستند که خود را به دوستان جدید معرفی می کنند.
5. گشودگی نسبت به ایدهها
حتی فراتر از هر اقدامی که انجام میدهند، افرادی که سطوح بالایی از گشودگی دارند، به روی افکار و ایدههای جدید نیز باز هستند. از آنجایی که آنها ارزشی جدید پیدا میکنند، وقتی کسی را درخواست میکنند یا بحث را برای طوفان فکری باز میکنند، از بستن کار خودداری میکنند. آنها آنچه را که دیگران روی میز می آورند را تصدیق و قدردانی می کنند و بیشتر از آن مایلند که فرآیندهای فکری خود را به پیشنهاد دیگران تغییر دهند.
6. گشودگی نسبت به ارزشها
افراد باز به سرعت تصدیق میکنند که زیبایی و شایستگی را میتوان به روشهای مختلف درک و قدردانی کرد، و بنابراین به همان اندازه سریع استدلال میکنند که ارزشی که آنها یا دیگران برای چیزی قائل هستند ذهنی است. . آنها افکار یا احساسات دیگران را بهعنوان کمارزشتر از خودشان محکوم نمیکنند و دیگران را دعوت میکنند تا «حقیقت خودشان را بگویند.»
آنها احساس میکنند که نظر همه معتبر است و در یک جایگاه عادلانه است. از فکر نادیده گرفتن یا انحصاری بودن عصبانی خواهد شد. آنها احساس میکنند که جایی برای نظر، ارزشها یا سبک زندگی همه وجود دارد.
توافق پذیری: Agreeableness
ویژگی توافق پذیری به ترجیح افراد برای یک نوع اشاره دارد. تعامل اجتماعی، در امتداد طیفی از دلسوزانه تا متضاد. افراد با A بالا مقادیر زیادی از جنبه های زیر را در شخصیت خود دارند.
1. اعتماد
یکی از راه هایی که افراد بسیار موافق پیوندهای محکمی را ایجاد می کنند، اعتماد تقریباً خودکار به همه اطرافیانشان است. آنها دلیلی نمی بینند که حرف کسی را قبول نکنند و حتی به افراد غریبه هم نهایت اعتماد را خواهند داشت. آنها هرگز فکر نمی کنند که یک نفر می تواند انگیزه های پنهانی در پشت گفتار یا اعمال خود داشته باشد. متأسفانه این می تواند آنها را به دردسر بیاندازد یا به کسی اجازه دهد تا از آنها سوء استفاده کند، اما حتی اگر این اتفاق بیفتد، آنها به دنبال توجیه این هستند که چرا به روشی که انجام داده اند، رفتار کرده اند.
2. روراستی
به روشی مشابه، یک فرد موافق “آنچه را که موعظه می کند” عمل می کند و با اطرافیان خود کاملاً صادق و روراست خواهد بود. اگر نسبت به چیزی احساس خاصی داشته باشند، همیشه به شما می گویند که دقیقا چه احساسی دارند. از آنجایی که آنها معتقدند دوستان، خانواده و همکارانشان صادق و راستگو هستند، اگر کاملاً راستگو نباشند، احساس می کنند به دیگران خیانت می کنند.
این ممکن است باعث شود برخی نشانه های اجتماعی را از دست بدهند یا صحبت کنند. به روشهای غیرممکن، اما آنها ترجیح میدهند کاملاً صادق باشند تا اینکه به ادب یا قرارداد اعتماد کنند.
3. نوع دوستی
افراد موافق نیز فوق العاده سخاوتمند و فداکار هستند. آنها دائماً به دنبال راه هایی برای کمک به اطرافیان خود خواهند بود و زندگی خود را برای اهداف یا جاه طلبی های خودخواهانه زندگی نمی کنند. اگر از هر نوع زیاده روی داشته باشند، یا بتوانند چیزی را تولید کنند که برای دیگران مفید باشد، آزادانه و با خوشحالی آن را تقدیم می کنند. آنها ترجیح می دهند که باعث شادی یا شادی دیگران شود تا این که این لذت را برای خود انباشته کنند.
آنها داوطلبان عالی هستند و معمولاً اولین کسانی هستند که در صورت نیاز به کار اضافی ثبت نام می کنند، اگر احساس کنند که می توانند کاری را انجام دهند. روز بهتر یا راحت تر.
4. انطباق
افراد موافق هرگز نمی خواهند موج ایجاد کنند و اکثر قوانین را کورکورانه و بدون هیچ گونه سوالی دنبال می کنند. آنها بر این باورند که سیستم ها به دلیلی وجود دارند و باور ندارند که نادیده گرفتن آنها یک اقدام قابل قبول است. آنها مشتاق هستند که راضی کنند، و برای جلب اعتماد یک نفر از دستورالعملها پیروی میکنند.
آنها همچنین سعی نمیکنند از سیستم به نفع خود استفاده کنند و حتی ممکن است قوانین را برای خودشان رعایت کنند. ضرر آنها این را شکل دیگری از صداقت و درستکاری می دانند و انتظار دارند اطرافیانشان نیز همین کار را انجام دهند.
5. متواضع
افراد موافق به دنبال کانون توجه یا جلب توجه به سمت خود نیستند. این بیان حیا در گفتار، کردار، عادات و حتی پوشش آنها ظاهر می شود. آنها احساس نمیکنند که نیاز به بیان چنین اظهارات جسورانهای دارند، بلکه میخواهند همه چیز را بهعنوان ارزش واقعی در نظر بگیرند. هر چیز زرق و برق دار یا پر جنب و جوش به سادگی بیش از حد است. یک بیان ساده و ساده در بیشتر موارد کافی است. آنها این را به عنوان “قرار دادن” برای یک تلاش نیمه راه یا یک هدف نامطلوب نمی دانند، اما از آنچه می توانند به دست آورند خوشحال هستند.
6. لطافت ذهنی
از آنجایی که آنها همه چیز را با ارزش می دانند، افراد بسیار موافق از احساسات دیگران آگاه هستند. آنها می توانند بسیار فراتر از همدلی ساده بروند و وارد شادی ها یا رنج های اطرافیانشان شوند. آنها خیلی راحت تر می توانند خود را به جای دیگران بگذارند. این همچنین زمانی صدق میکند که اعتمادشان شکسته شود، یا اگر احساس کنند به نحوی در معرض خطر قرار گرفتهاند: آنها این آسیب را شخصاً میپذیرند و ممکن است برای مدت طولانی آن را حفظ کنند.
مسئولیت پذیری: Conscientiousness
ویژگی مسئولیت پذیری، میزان هدف یا اقدامی که فرد به طرق مختلف از آن استفاده می کند را می سنجد. افراد با C بالا مقادیر زیادی از جنبه های زیر را در شخصیت خود دارند.
1. شایستگی
افراد بسیار وظیفه شناس نقاط قوت خود را می شناسند و به سرعت از آنها استفاده می کنند. آنها سخت کار خواهند کرد تا یک مهارت یا توانایی را توسعه دهند و در صورت امکان راه هایی برای استفاده از آنها پیدا خواهند کرد. آنها همچنین ممکن است بخواهند دیگران آنها را به خاطر توانایی هایشان بشناسند و راه های قابل مشاهده ای برای عملکرد در سطوح بالا پیدا کنند. آنها معتقدند که اگر کاری را بتوان انجام داد، ارزش آن را دارد که به درستی و به بهترین شکل ممکن انجام شود. آنها هرگز اقدامات نیمه تمام نمی کنند، بلکه قلب و روح خود را در هر کاری که انجام می دهند می اندازند.
2. نظم
افراد وظیفه شناس نیز بسیار سازماندهی شده اند. آنها برای همه چیز سیستم دارند و معتقدند که چنین نظمی تلاش ارزشمندی است. علاوه بر این، آنها چنین نظمی را گسترشی برای خود میدانند: اگر قرار بود هر کس دیگری دنیای خود را در وضعیتی نامرتب یا به هم ریخته ببیند، میتوانست بر تواناییهای خود بازتاب ضعیفی داشته باشد. همچنین به آنها اجازه می دهد تا انرژی ذهنی خود را صرف مشکلات یا پروژه های دیگر کنند. اگر همه چیز سر جای خود نیست، باید هر کاری را که انجام می دهند کنار بگذارند تا اوضاع را درست کنند.
3. وظیفه شناسی
افراد بسیار وظیفه شناس احساس وظیفه و تکلیف قوی در زندگی خود دارند. آنها بدون توجه به هزینه به تعهدات خود احترام می گذارند و به خاطر کنوانسیون از قراردادهای اجتماعی پیروی می کنند. این می تواند یک مزیت بزرگ در یک رابطه و تنظیمات شغلی باشد زیرا آنها برخی از وفادارترین و فداکارترین افرادی هستند که می توانید ملاقات کنید. حرف آنها پیوند آنهاست و بیش از حد مایلند که تعهد خود را به دیگران یا شغلی از طریق اعمال خود ثابت کنند.
4. تلاش برای موفقیت
افراد با وجدان، دستاوردهای ملموس و قابل اندازه گیری را هدف نهایی و اثبات ارزش خود می دانند. آنها به دنبال بررسی هر کادر و نشان دادن این هستند که در تکمیل یک کار فراتر رفته اند. آنها به دلیل توجه به جزئیات و تعهد به کیفیت به دنبال تحسین و تشویق هستند.
یک سیستم ارزیابی عملکرد مبتنی بر پاداش برای رسیدن به نقاط عطف خاص یک انگیزه عالی است. این حتی میتواند به سرگرمیهای معمولی آنها نیز سرایت کند: آنها تنها در صورتی فعالیتی را دنبال میکنند که مسابقه یا جایزه دیگری امکانپذیر و قابل دستیابی باشد.
5. خود انضباط
افراد وظیفه شناس به طور فوق العاده ای منضبط هستند. آنها هدفی در ذهن دارند، می دانند برای رسیدن به آن هدف چه چیزی لازم است و تمام وقت و انرژی خود را صرف یافتن بهترین راه برای رسیدن به آن می کنند. آنها علاقه ای به کوتاه کردن گوشه ها یا “آسان گرفتن” ندارند – این به معنای فریب دادن خود از اوج عملکرد است. آنها از هر قانون پیروی می کنند و خود را به استانداردهای خود تحمیلی که ممکن است بسیار سخت گیرتر از نیاز دیگران باشد پایبند خواهند بود.
6. مشورت
افراد وظیفه شناس ممکن است بسیار بیشتر از برخی افراد تصمیم بگیرند. آنها با در نظر گرفتن تمام زوایا و احتمالات قبل از رسیدن به یک انتخاب نهایی، به شدت به دنبال اطلاعات تا حد امکان هستند. حتی تصمیمات بی اهمیت نیز می توانند از طریق یک فرآیند آزمون و خطای گسترده طی شوند. اگر به تصمیم فوری نیاز دارید، سراغ این نوع افراد نروید. آنها موضوع را برای مدت طولانی تری از آنچه شما انتظار دارید تجزیه و تحلیل خواهند کرد. آنها این را به عنوان یک عیب نمیدانند، اما احساس میکنند این روشی مناسب و مسئول برای انجام کارها است.
پیشزمینه تست NEO PI-R
آزمون اصلی در سال 1978 توسط پل کاستا و رابرت مک کری با سه ویژگی ایجاد شد: روان رنجوری (N)، برونگرایی (E) و گشودگی به تجربیات (O). این پرسشنامه روان رنجوری-برونگرایی-باز بودن (NEO-I) نامگذاری شد. در سال 1985، برای افزودن ویژگیهای توافقپذیری (A) و وظیفهشناسی (C) به روز شد و شامل شش مقیاس فرعی فقط برای سه عامل اصلی (N، E، و O) بود که به فهرست شخصیتی NEO تغییر نام داد. NEO PI).
سپس، در سال 1992، دوباره به روز شد تا شامل شش مقیاس فرعی برای عوامل باقیمانده (A & C) باشد و به فهرست شخصیتی NEO اصلاح شده (NEO PI-R) تغییر نام داد. که موضوع این مقاله است. در سال 2005، دوباره بهروزرسانی شد تا خواناتر شود و آن نسخه فهرست شخصیت NEO-3 (NEO PI-3) نامیده میشود.
نتیجهگیری
این مدل شخصیتی گواه این است که درک ما از رفتارها و خلق و خوی افراد دائماً در حال تغییر است. با افزودن ابعاد و جنبههای جدید برای مطالعه و ارزیابی، میتوانیم تصویر واضحتری از انگیزههای پشت افکار و اعمال یک فرد به دست آوریم و یاد بگیریم که چگونه با اطرافیانمان تعامل بهتری داشته باشیم.