مشاوره افسردگی: تلفنی و آنلاین با بهترین مشاور افسردگی
این طبیعی است که گاهی اوقات احساس ناراحتی کنید، اما زمانی که این احساسات ادامه پیدا کنند، می توانند بر سلامت جسمی و روانی شما تأثیر منفی بگذارند. افسردگی سالانه بر 17 میلیون بزرگسال در ایالات متحده تأثیر می گذارد. افسردگی شما ممکن است منجر به مشکل در روابط شخصی و حرفه ای شود، باعث افزایش یا کاهش وزن ناسالم شود، و حتی می تواند باعث ایجاد افکار خودزنی و خودکشی شود.
اگر علائم افسردگی را تجربه می کنید که دو هفته یا بیشتر ادامه دارد، میتوانید از جلسات مشاوره افسردگی که توسط درمانگر متخصص انجام می شود کمک بگیرید. اکثر افرادی که این جلسات را شرکت می کنند، تاثیر بسیار خوبی در عملکرد روزانه زندگی شان داشته است.
در این مقاله به بررسی موضوع مشاوره افسردگی و روش های درمانی درمانگر می پردازیم. با نیک داد همراه باشید.
نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟
افسردگی چیزی نیست که بتوانید به سادگی بر آن غلبه کنید. به اعتقاد روانشناسان بالینی، افسردگی یک وضعیت پیچیده و بالقوه تهدید کننده زندگی است که می تواند از دلایل مختلفی ناشی شود. افسردگی به ندرت با یک روش درمانی مانند داروهای تجویزی درمان می شود. در حالی که برخی از افراد می توانند افسردگی خود را به طور مستقل مدیریت کنند، یک مشاور درمانگر افسردگی میتواند طیف وسیعی از گزینه های درمانی جدید و شخصی را ارائه دهد که اغلب منجر به نتایج بسیار بهتری از بیمارانشان می شود که بدون کمک می توانند به دست آورند.
تا اینجا به مقدمه موضوع پرداختیم. در ادامه ابتدا گریزی میزنیم به انواع افسردگی، و اینکه چرا افسرده می شویم. و سپس به روش های درمانی درمانگران می پردازیم.
انواع افسردگی
افسردگی انواع مختلفی دارد. برخی از موارد عبارتند از :
1. افسردگی خفیف
زمانی که علائم افسردگی تأثیر محدودی بر زندگی روزمره داشته باشد. به طور کلی، مبتلایان به افسردگی خفیف، خلق و روحیه ضعیف دائمی را تجربه خواهند کرد. برای آنها ممکن است انگیزه دادن به خود برای انجام کارهایی که معمولاً از آنها لذت می برند دشوار باشد.
2. افسردگی عمده (بالینی)
شکل شدیدتری که می تواند منجر به بستری شدن در بیمارستان شود. علائم بارزتر خواهند بود و با زندگی روزمره تداخل خواهند داشت. آنها می توانند بر عادات غذایی، خواب و سایر فعالیت های روزانه تأثیر بگذارند. برخی از مبتلایان ممکن است احساس خودکشی کنند و زندگی دیگر ارزش زیستن ندارد.
3. اختلال دوقطبی
نوعی از افسردگی شیدایی که با بالا و پایین های شدید مشخص می شود. به عنوان مثال، یک دوره بیش فعالی که در آن مبتلایان هیجان زده هستند و برای کارهای بیش از حد جاه طلبانه برنامه ریزی می کنند، یک دوره افسردگی شدید به دنبال دارد.
4. اختلال عاطفی فصلی (SAD)
افسردگی فصلی شکلی که ارتباط نزدیکی با طول روز دارد. معمولاً در ماه های پاییز و زمستان که روزها کوتاهتر هستند رخ می دهد. هنگامی که روزها روشن تر و طولانی تر می شوند، علائم کاهش می یابد.
5. افسردگی پس از زایمان
وضعیتی که می تواند بعد از زایمان در مردان و زنان ایجاد شود.
چرا افسرده می شویم؟
گاهی اوقات فوراً مشخص می شود که علت چیست، اما گاهی اوقات دلیل واضحی وجود ندارد که چرا شما اینقدر احساس ناراحتی می کنید. ممکن است چیزی یا کسی را از دست داده باشید، یا ممکن است ناشی از ناامیدی باشد. معمولاً بیش از یک دلیل برای ابتلا به افسردگی وجود دارد و این دلایل در افراد مختلف متفاوت است.
دلایل رایج در ایجاد افسردگی عبارتند از:
رویدادهای ناراحت کننده زندگی
رویدادهای ناراحت کننده زندگی می توانند بر ما تأثیر بگذارند. طلاق، مشکلات خانوادگی یا از دست دادن شغل همگی در زندگی ما مهم هستند که می توانند خلق و خوی ما را تغییر دهند.
سوگ
از دست دادن یکی از نزدیکانتان می تواند خطر را افزایش دهد. همیشه فقط از دست دادن نیست که باعث افسردگی می شود، بلکه نحوه برخورد ما با آن است. اگر غصه نخورید یا احساسات خود را به درستی ابراز نکنید، آنها می توانند در افسردگی ایجاد شوند و به آنها کمک کنند.
تجربیات دوران کودکی
تجربیات دوران کودکی شما می تواند در بزرگسالی شما را تحت تاثیر قرار دهد. اگر از نظر جسمی یا عاطفی مورد آزار و اذیت قرار گرفته اید، یا به شما آموزش داده نمی شود که با مشکلاتی که وارد زندگی شما می شود کنار بیایید، ممکن است در بزرگ شدن با مشکلاتی مواجه شوید.
خشم
” خشم ” اصطلاحی است که ارتباط نزدیکی با افسردگی دارد. ممکن است چیزی را پشت سر گذاشته باشید که باعث عصبانیت شما شده است، اما در آن زمان نتوانسته اید احساسات خود را به درستی بیان کنید. این نوع خشم سرکوب می شود. سپس می تواند ایجاد شود و به دلیل افسردگی تبدیل شود.
موقعیت
احساس تنهایی، استرس، خستگی جسمی و/یا اینکه کسی را ندارید که با او صحبت کنید، همگی می توانند در ایجاد این وضعیت موثر باشند.
الکل
نوشیدن زیاد مشروبات الکلی می تواند شما را بیشتر مستعد ابتلا به افسردگی کند.
بیماری جسمی
برخی از انواع بیماری های جسمی می توانند نحوه عملکرد مغز را تغییر دهند و باعث افسردگی شوند. چنین شرایطی عبارتند از:
- مشکلات هورمونی، به عنوان مثال تیروئید کم کار
- عفونت های ویروسی، به عنوان مثال تب غده ای یا آنفولانزا (شایع در افراد جوان تر)
- بیماری های دردناک یا پایدار، مانند آرتریت
- شرایط تهدید کننده زندگی، مانند بیماری قلبی و سرطان
آیا من افسردگی دارم؟
برای برخی، مانعی بر سر راه جستجوی کمک آنها این است که بفهمند آیا واقعاً افسردگی دارند یا خیر. قبل از اینکه به علائم افسردگی بپردازیم، مهم است که به این نکته اشاره کنیم که اگر با احساسات خود دست و پنجه نرم می کنید و احساس می کنید نمی توانید با آن کنار بیایید، می تواند به دنبال حمایت باشد. شما لایق کمک هستید، مهم نیست که مشکلاتتان چقدر پیش پا افتاده است.
مشاور درمانگر مناسب افسردگی
برای اینکه درمان موثر باشد، باید بتوانید با درمانگر خودتان راحت صحبت کنید. درمان افسردگی شامل صحبت در مورد افکار، احساسات و تجربیات زندگی شما است و درمانگری که بتوانید به او اعتماد کنید بسیار مهم است.
بنابراین بسیار مهم است که بتوانید با درمانگری جلو بروید که از نظر شما مناسب باشد. ممکن است به دنبال یک درمانگری باشید که همسن و سال شما باشد! تا با او احساس راحتی بیشتری کنید. یا نه ممکن است به دنبال فردی باشید که از شما بزرگ تر و سن و سالش بیشتر باشد. از طرفی اینکه با یک خانم صحبت کنید یا آقا هم مهم است که بتوانید راحت صحبت کنید. تمامی این موارد را در هنگام انتخاب یک درمانگر مناسب جهت مشاوره و درمان افسردگی در نظر بگیرید.
عموما هزینه جلسات درمان در ابتدای هر جلسه از مراجع دریافت می شود، و ساعت هر جلسه نزدیک به 60 دقیقه می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص درمان افسردگی، از طریق دکمه رزرو وقت مشاوره، پیام ارسال کنید.
آمادگی برای درمان افسردگی
می توانید با یادداشت برداری برای درمانگر خود برای اولین جلسه درمانی خود آماده شوید. علائمی را که تجربه کرده اید، مدت زمانی که این علائم را داشته اید و هر چیزی که متوجه شده اید که علائم شما را بدتر یا بهتر می کند، توضیح دهید. بنویسید که افسردگی چگونه بر زندگی شما تأثیر می گذارد و امیدوارید با کار با یک درمانگر افسردگی به چه چیزی برسید. همچنین، حتماً هر سؤالی را که ممکن است یاددشات کنید تا از مشاور درمانگر بپرسید.
روش های درمانی مشاور افسردگی
افسردگی بر سلامت جسمی، عاطفی، روحی و روانی شما تأثیر می گذارد، بنابراین درمان های افسردگی، اغلب شامل ترکیبی از گفتار درمانی، وظایف مراقبت از خود و برای برخی از بیماران، داروهای تجویزی است.
1. درمان شناختی
درمان شناختی با پرداختن به افکار منفی مرتبط با افسردگی کار می کند. که به شما کمک می کند تا تشخیص دهید که چگونه افکارتان بر احساسات شما تأثیر می گذارد. درمانگر شما با شما همکاری می کند تا الگوهای افکار منفی را شناسایی و تغییر دهد و در عین حال مهارت های مقابله ای سالم را ایجاد کند.
2. گروه درمانی
گروه درمانی شامل کار با گروه کوچکی از افراد تحت مدیریت درمانگر است که افسردگی را نیز تجربه می کنند. این نوع درمان افسردگی میتواند به کاهش احساس انزوا در میان افرادی که با افسردگی سر و کار دارند کمک کند و سیستم حمایتی را برای شرکتکنندگان فراهم کند که بتواند یکدیگر را در قبال برنامههای درمانی خود مسئول نگه دارد.
3. دارو درمانی
داروهای ضد افسردگی معمولاً همراه با سایر درمانهای افسردگی برای کمک به رفع عدم تعادل شیمیایی در مغز که میتواند علائم افسردگی را ایجاد کند، استفاده میشود. داروهای ضد افسردگی با افزایش فعالیت انتقال دهنده های عصبی در مغز عمل می کنند و این داروها در حدود 70 درصد از بیماران مبتلا به افسردگی متوسط تا شدید مفید هستند.
کلام آخر
اگر دچار افسردگی هستید، علاوه بر موارد گفته شده، شما می توانید با تغییرات ساده در شیوه زندگی تا حدودی علائم افسردگی را تسکین دهید. مصرف یک رژیم غذایی سالم و متعادل، محدود کردن مصرف دخانیات، ورزش زیاد، محدود کردن قرار گرفتن در معرض استرس و حفظ روابط با دوستان و اعضای خانواده حامی میتواند سلامت روانی را تقویت کند.
درمان افسردگی بدون دارو. لطفا راهنمایی کنید؟
سبک زندگی و تفكر سالم:
ورزش، نور آفتاب، تغذیه مناسب ، خواب کافی، تفريح سالم و… آگاهی نسبت به افکار ناکارآمد و جایگزین کردن افکار سالم و کار آمد