آشنایی با برخی از  اختلالات بالینی در کودکان

0 54

در این مقاله به بررسی برخی از مهم ترین اختلالات بالینی در کودکان می پردازیم. اختلالاتی که میتواند با آگاهی نسبت به آن ها، سنجیده تر عمل کنیم.

بیش فعالی

در بین کودکان مدارس ابتدایی تقریبا 7 تا 8 درصد افراد درگیر اختلال کم توجهی بیش فعالی می باشند. یکی از مهم ترین نشانه هایی که با توجه به آن ها می توان به بیش فعالی کودک پی برد نیاز مدام کودک به توجه است. میدان توجه کوتاه و حواس پرتی را نیز می توان از دیگر ویژگی های یک کودک بیش فعال دانست. این کودکان در مدرسه عکس العمل های به موقعی از خود نشان نخواهند داد و نیاز است که معلم مدام آن ها را مورد توجه قرار داده و زیر نظر داشته باشد.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

به طور معمول کودکان بیش فعال در خانه نیز حرف شنوی از والدین نداشته و والدین بایستی به منظور انجام کوچکترین تکالیف نیز مدام به آن ها یادآوری کنند. بی ثباتی هیجانی و نیز تحریک پذیری نیز در این کودکان بسیار شایع است. از دیگر ویژگی هایی که در این نوع اختلال در کودکان مشاهده می شود را می توان بسته به میزان شیوع به ترتیب زیر دانست:

  • بیش فعالی
  • کم توجهی با نشانه هایی از قبیل میدان توجهی کوتاه، حواس پرتی، درجا ماندگی، ناتوانی برای تمام کردن تکلیف
  • تمرکز ضعیف

تکانش گری با نشانه هایی چون اقدام قبل از اندیشیدن، تغییرات ناگهانی فعالیت، ضعف سازماندهی و از جا پریدن در کلاس

جلسات مشاوره کودکان در یک کلینیک تخصصی روانشناسی و مشاوره خانواده میتواند در بهبود روند زندگی کودک نقش بسزایی داشته باشد.

اختلال یادگیری Learning disability

اختلال یادگیری در کودکان

این اختلال را می توان یک اختلال عصبی رشدی دانست که باعث خواهد شد کودک در اوایل کودکی خود در زمینه یادگیری مهارت های تحصیلی نظیر خواندن، ریاضیات و بیان نوشتاری به مشکل بربخورد و به نوعی با توانایی هوشی کلی کودک در تضاد است. به منظور درمان این مشکل بهترین روانشناس کودک در کلینیک نیک داد از روش هایی چند حسی جهت استفاده حواس مختلف یادگیری توسط کودک به منظور دستیابی به یادگیری بهتر و باکیفیت تر، روش های آموزش شناختی با هدف توجه به تغییر افکار پنهانی و رفتار آشکار و… به منظور درمان اختلال یادگیری در کودکان بهره می گیرد.

اختلال زبان در کودکان

اختلال زبان در کودکان

اختلال زبان در واقع سبب ایجاد مشکلاتی در رابطه با یادگیری و کاربرد زبان در زمینه های مختلف نظیر زبان شفاهی و نوشتاری خواهد شد. کودکانی که دارای نقص زبان بیانی هستند احتمال داشته به خوبی و با وضوح قادر به بازگویی یک داستان نباشند و به طور معمول زبان علامتی یا کلامی در این کودکان در مقایسه با ظرفیت هوش غیر کلامی مورد انتظار از کودک بسیار کمتر است.

در صورتی که این اختلال در کودکی بسیار شدید باشد می توان تا سن 18 ماهگی آن را تشخیص داد. در واقع چنانچه کودک قادر به تکرار کلمات منفرد یا اصوات نباشد بایستی کمی در این زمینه حساسیت به خرج داد. برخی از کودکان حتی ساده ترین و ابتدایی ترین واژه ها مانند مامان و بابا را قادر به ادا کردن نخواهند بود و به منظور رساندن منظور و خواسته خود به ایما و اشاره روی می آورند. این اختلال به طور معمول بعد از زبان باز کردن کودک خود را نشان خواهد داد و کودک دارای تلفظی ناپخته و اشتباهات بسیاری در تلفظ کلمات خواهد بود. به طور معمول اکثر کودکانی که به اختلال زبان بیانی دچار هستند قادر به ساخت عبارت هایی کوتاه خواهند شد اما با یاد گرفتن کلمات جدید، موارد قبلی را از یاد برده و در مقایسه با دیگر کودکان دیرتر شروع به صحبت کردن خواهند نمود.

لکنت زبان در کودکان

لکنت زبان در کودکان

به طور معمول این اختلال خود را بین 18 ماهگی تا 9 سالگی نشان خواهد داد. در برخی از افراد که درگیر لکنت هستند مشکلاتی نظیر مشکلات زبان و تکلمی چون اختلال زبان بیانی و اختلال آوایی دیده می شود. لکنت زبان رفته رفته بروز پیدا کرده و غالبا در دوره ای چند هفته ای و یا چند ماهه به صورت تکرار اصوات و کل کلمات اول عبارات یا کلمات طولانی خود را نشان خواهد داد.

در صورتی که این اختلال شدت پیدا نموده و پیشرفت کند، میزان تکرارها نیز بیشتر شده و در نهایت فرد بیشتر کلمات و عبارات مهم را با لکنت بیان خواهد نمود. لذا بسیار مهم است که به منظور جلوگیری از پیشرفت این اختلال در همان کودکی این اختلال را تشخیص داده و آن را درمان نمود. با درمان به موقع می توان با شانس 7 برابری به طور کامل لکنت زبان را از بین برد. در صورت شدت یافتن لکنت، این اختلال دارای یک الگوی ریشه دار شده و درمان آن بسیار دشوار خواهد شد و فرد در اجتماع از نظر روانی بسیار تحت فشار قرار خواهد گرفت.

شب ادراری در کودکان

اختلال ادرار در کودکان

به طور معمول پسرها 50 درصد بیشتر به شب ادراری دچار می گردند و برای آن که ارادی و یا غیرارادی بودن آن تشخیص داده شود بایستی کودک از نظر تقویمی و یا رشدی دست کم 5 ساله باشد. به هیچ عنوان نباید مشکل شب ادراری کودک مورد تمسخر و شوخی گرفته شود و حتما به عنوان یک مشکل جدی احساسی و روانی بایستی مورد درمان قرار گیرد.

به طور کلی دلایلی چون موارد پزشکی، احساسی و عاطفی، تکاملی و نوع خواب را می توان علل شب ادراری به شمار آورد و پس از تشخیص علت می توان راهکار مناسبی را به منظور درمان این مشکل در پیش گرفت. در صورتی که شب ادراری کودک به دلیل مشکلات عاطفی بروز پیدا کرده باشد مشاور کودک می تواند راهکارهای موثری را برای حل این مشکل به والدین ارائه دهد.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات