مشاوره تربیت کودک: 9 نکته مهم که باید بدانید

0 24

کنترل رفتار کودکان را باید به تدریج و از اوایل کودکی آن‌ها انجام داد تا مفاهیم مختلف در ذهن آن‌ها کم کم نقش ببنند. یکی از کارهایی که انجام آن می‌تواند فرآیند انجام این کار را تسهیل کنید ماوره تربیت کودک است؛ زیرا امکان استفاده از تجربیات یک فرد متخصص را خواهید داشت که سال‌ها با افرادی مانند کودک شما در ارتباط بوده‌اند.

مشاور کودک سعی می‌کند تا روش‌های تربیت کودک را به شما بگوید تا در مورد آن‌ها آگاهی لازم را کسب کنید؛ اما بهتر است، قبل از مراجعه خودتان نیز مطالعه داشته باشید؛ به همین دلیل و برای کمک به شما در این جهت، این مقاله را آماده کردیم تا این روش‌ها را برای شما بیان کنیم.

مشاوره تربیت کودک چیست؟

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

در قدم اول و قبل از پرداختن به بحث روش‌های تربیت، لازم است تا متوجه شوید که مشاوره تربیت کودک چیست؟

مشاوره تربیت کودک بر ایجاد رابطه سالم و مناسب بین کودک و والدین تأکید دارد؛ این نوع از مشاوره سعی می‌کند تا روش‌های مختلف برای انجام درست و دقیق نقش پدری یا مادری را به شما آموزش دهد تا بتوانید از آن‌ها استفاده کنید؛ همچنین به شما می‌گوید که باید با فرزندخودتان به چه صورتی رفتار کنید تا او هم از نظر ذهنی و هم از نظر فیزیکی درست بار بیاید و در آینده مشکلی نداشته باشد.

روش‌های تربیت کودک

روش‌های تربیت کودک می‌توان از آن‌ها کمک گرفت؛ ما در این قسمت قصد داریم نکاتی را به شما بگوییم تا بتوانید با استفاده از آن‌ها این کار را بهتر انجام دهید؛ این نکات را به حافظه خودتان بسپارید و سعی کنید تا حد ممکن آن‌ها را رعایت کنید.

1. به کودکان خودتان امکان بلندپروازی بدهید

بسیاری از والدین فکر می‌کنند که شجاعت و بلندپروازی موضوع مهمی نیست و خود به خود در کودک به وجود می‌آید؛ در صورتی که نیاز به تمرین بسیار دارد؛ کودکی که امکان بلندپروازی را نداشته باشد؛ به تدریج ترسو خواهد شد و خلاقیت و شجاعت خودش را از دست خواهد داد که این موضوع در بزرگسالی باعث ایجاد محدودیت برای او می‌شود؛ بنابراین توصیه می‌کنیم که به او امکان بلندپروازی را بدهید. شما میتوانید از مشاوره کودک برای این کار استفاده کنید.

بازی با کودکان به عنوان روش مشاوره تربیت کودک

2. بازی با کودکان را جدی بگیرید

بازی با کودکان بسیار مهم است و کودکان بسیاری از چیزها را در طول بازی یاد می‌گیرند؛ بنابراین باید با آن‌ها بازی کنید؛ سعی کنید بازی‌های جذاب و آموزنده را انتخاب کنید تا هربار کودک در خلال بازی موضوع یا مهارت جدیدی را یاد بگیرد. طبق تحقیقات انجام‌شده بازی علاوه بر یادگیری، اثر روانی قابل‌توجه نیز برروی کودک دارد و می‌تواند در بزرگسالی ثمرات فراوانی برای او به همراه داشته باشد.

3. با کودکان خودتان هرروز کتاب بخوانید

کتاب‌خواندن و عادت‌دادن کودک به انجام آن کاری بسیار مهم و پسندیده است؛ زیرا کودکی که از بچگی کتاب خوانده است؛ در بزرگسالی نیز این کار را به احتمال بسیار زیاد انجام خواهد داد؛ سعی کنید کتاب‌های قصه و داستان جذاب برای کودک بخرید و همراه با خود او کتاب را بخوانید؛ این کار باعث حس همدلی کودک نیز تا حد بسیار زیادی می‌شود.

بیشتر بخوانید: مشاوره کودکان و نقش خانواده در تربیت آن ها

4. اگر خطایی کردید؛ به آن اعتراف کنید

بسیاری از پدر و مادرها، فکر می‌کنند که کودک متوجه خطاهای آن‌ها نمی‌شود و به همین علت از خطای خودشان عذرخواهی نمی‌کنند؛ در صورتی که کودک تمام رفتارهای پدر و مادر را رصد می‌کند و در صورت بروز اشتباه آن را به خوبی متوجه می‌شود.

عذرخواهی‌نکردن شما باعث شکل‌گیری این موضوع در ذهن کودک می‌شود که او نیز نباید این کار را انجام دهد که بعدها باعث ایجاد مشکل و تنش برای شما خواهد شد؛ بنابراین توصیه می‌کنیم که حتما عذرخواهی از کودک در هنگام خطا را جدی بگیرید و این کار انجام دهید.

5. محبت به همسرتان را به کودک نشان دهید

محبت‌کردن عادتی است که کودک باید آن را یاد بگیرد؛ اما این یادگیری نیز به صورت تدریجی صورت می‌گیرد؛ یکی از کارهایی که می‌تواند سرعت انجام این کار را بیشتر کند؛ دیدن محبت‌کردن است؛ به عنوان مثال محبت‌کردن پدر و مادر، یکی از نمونه‌های مناسب آن به شمار می‌رود؛ بنابراین سعی کنید تا به همسرتان در جلوی کودک محبت کنید تا او نیز این کار را به خوبی یاد بگیرد.

بیشتر بخوانید: فقدان محبت در دوران کودکی؛ مانع جدی رشد کودک شما

6. از کودک خودتان دقیق تمجید کنید

اگر قصد تمجید از کودک خودتان را دارید؛ سعی کنید این کار را به صورت دقیق و کامل انجام دهید؛ به عنوان مثال تنها نگویید که « تو عالی بودی»؛ بلکه برای او بیان کنید که علت تمجیدتان چیست و چرا این کار را به انجام می‌رسانید تا او متوجه نقاط قوت خودش بشود و حس خوبی از طرف شما دریافت کند.

7. نه گفتن به کودکتان را بیاموزید

بسیاری از پدر و مادرها فکر می‌کنند که باید به تمامی خواسته‌های کودک جواب مثبت دهند؛ در صورتی که این تفکر غلط است و کودک باید در جاهای زیادی کلمه نه را بشنود؛ این موضوع باعث می‌شود تا او عادت به شنیدن این کلمه را پیدا کند و در جامعه به مشکل جدی برنخورد.

8. در مقابل بی‌احترامی‌های کودک قاطع باشید

اگر کودک شما بی‌احترامی کرد؛ در مقابل او قاطع باشید تا یاد بگیرد که نباید این کار را انجام دهد؛ حتی در صورت لزوم برای او تنبیه‌های غیربدنی نیز در نظر بگیرید تا این موضوع به خوبی در ذهنش جا بیفتد.

9. زمینه فعالیت بدنی بیشتر فرزندان خودتان را فراهم کنید

فعالیت‌های بدنی کودک بسیار مهم است؛ بنابراین سعی کنید تا زمینه مناسب برای حرکت فیزیکی کودک را فراهم کنید تا او از نظر فیزیکی آماده شود و در آینده نیز با مشکلی روبه‌رو نشود.

روش‌های تربیت کودک را به طور دقیق و کامل بشناسید

روش‌های تربیت کودک بسیار مهم است و باید برای استفاده از آن‌ها وقت و انرژی کافی را قرار داد؛ در این مقاله سعی کردیم تا مهم‌ترین آن‌ها را بیان کنیم و کمی در موردشان شرح دهیم؛ اما برای آگاهی کامل نیاز است تا از مشاوره و درمان اصولی کمک بگیرید که یک مشاور خبره می‌تواند در این جهت برای شما کمک‌کننده باشد.

برای دریافت خدمات مختلف و مشاوره تربیت کودک می‌توانید به سایت نیک‌داد مراجعه کنید و در صورت وجود هرگونه سوالی، آن را با استفاده از شماره تلفن‌های موجود در سایت با ما مطرح کنید.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات