4 توصیه به کسانی که دلشوره و اضطراب دارند

0 95

افراد زیادی هستند که وقتی به مرکز مشاوره مراجعه میکنند، این صحبت را از آن ها میشنویم:

هر زمان که اخبار بد را میشونم، احساس دلشوره و اضطراب پیدا میکنم. و تصور میکنم که الان اتفاق بدی قرار هست بیافتد. به نظر شما محیطم رو عوض کنم و هیچ خبر بدی را نشونم؟

جوابی که ما در مرکز مشاوره نیک به این دسته از افراد میدهیم این است که نمی شود در بی خبری محض قرار گرفت. ما که نمیتوانیم خودمان را در محیط خلا قرار دهیم و هیچ خبر بدی را نشنویم. اما میتوانیم تعداد این ها رو کم کنیم. نکته ای که باید بدان توجه شود این است که وقتی در زندگی روزمره در معرض اضطراب و استرس قرار میگیرم، باید سعی کنیم آن ها را مدیریت کنیم و الی با فرار کردن و یا اینکه در معرض این استرس ها همواره بمانیم، قطعا ما را از پا در می آورد.

فرار کردن از محیط روش خوبی برای درمان دلشوره و اضطراب نمی باشد

تنظیم این که چه‌ طور به محرک‌ های محیطی پاسخ دهیم تا حدی در اختیار خودمان است. درست است که تیپ شخصیتی ما و نوع نگرش‌ مان به مسایلی که به وقوع می‌ پیوندند نقش مهمی در این ‌باره دارند اما خودمان هم باید کمک کنیم تا بدن ‌مان پاسخ مناسبی در مواقع لازم ارایه کند. مانند کسی که دزدگیر ماشین‌ اش را طوری تنظیم می ‌کند که فقط وقتی دزدی قصد ربودن آن یا صدمه زدن به آن را کرد، آژیر بزند اما شخص دیگری آن‌ قدر آن را حساس می ‌کند که تا از کنارش رد می‌ شوید آژیر می ‌زند.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

ما باید سعی کنیم که تا اضطراب و استرسی که به دلایل مختلف از محیط دریافت میکنیم را کنترل کنیم. اگر نتوانیم تعادل لازم را در ذهن خودمان ایجاد کنیم، قطعا استرس و اضطراب ما را از پا در می آورند.

حال این علائم استرس و اضطراب که قبلا در مقاله راجع به آن ها مفصل صحبت کردیم زیاد هستند:

بعضی ها سردرد می گیرند، بعضی ها دلشوره دارند، بعضی ها تپش قلب، بعضی ها مشکل معده برایشان ایجاد می شود و علائم مختلف دیگر که در هر شخص میتواند متفاوت باشد و به یک شکلی بروز پیدا کند.

این که کسی بخواهد به جای رفتار صحیح و ارزشمند، از مشکلات فرار کند در واقع به یک مکانیسم ناپخته روی آورده است. ما فقط به کسانی که بیمار هستند و مبتلا به وسواس فکری هستند(یعنی مدام یک فکر آزاردهنده در ذهن‌ شان می ‌آید و تکرار می ‌شود) و تحت درمان‌ هستند توصیه می ‌کنیم دنبال اخبار بد نروند، صفحه حوادث را نخوانند و یا اگر در خیابان با دعوای کسانی مواجه شدند، از آن جا دور شوند. اما در مورد دیگر افراد توصیه می‌ کنیم به جای این که سرشان را مانند کبک در برف بکنند و در این خیال باشند که هیچ خبری نیست، با واقعیات رو به‌ رو شوند و آن را آن‌ طور که هست، ببینند.

اگر شما جزء کسانی هستید که نمی ‌دانید چه‌ طور باید از دست این دلشوره‌ ها رها شوید و مدام با آن درگیر هستید، چند توصیه ساده برای تان داریم. بهتر است این توصیه‌ ها را عملی کنید و اگر پاسخ مناسب دریافت نکردید و همچنان دلشوره داشتید به یک مشاور روانشناس بالینی مراجعه کنید:

  1. کلاه خودتان را قاضی کنید

اکنون زمان آن است که خودتان قاضی شوید. بنویسید که چند بار این دلشوره ها و افکار منفی که به ذهن شما خطور کرده است، صحت داشته و به واقعیت پیوسته است؟ و دلشوره و اضطراب شما هم به دلیل آن عامل بیرونی بوده است.

اگر پاسخ شما هم به تمام این موارد منفی بوده است، بهتر است با خودتان صادق باشید و بدانید که در ادامه زندگی هم باز همین است. این ذهن شماست که مدام شما را فریب میدهد و احساس میکنید که قرار است اتفاق بدی بیفتد. دفعه بعد که باز در این موقعیت دلشوره آور قرار گرفتید، به این مواردی که روی کاغذ نوشتید و دیدید که هیچ اتفاقی نیافتاده بود فکر کنید. قطعا احساس شما بهتر خواهد شد.

  1. ذهن ‌خوانی، ممنوع! پیش ‌داوری را کنار بگذارید

گاهی اوقات افراد در محیط کار میبینند که مثلا همکارشان در حال صحبت با مدیر است و هرزگاهی هم به ما نگاهی می اندازد. سریعا فکر به این سمت میرود که راجع به من به مدیر چه دارد میگوید؟!! یا اینه وقتی شما به آن ها نزدیک میشوید صحبت قطع می شود!

کاری که شما باید انجام دهید این است که بی جهت دلشوره نگیرید که حتما در باره شما صحبت میکرده و منتظر اتفاق بد باید باشید! نگاهتان را مثبت کنید و به جنبه مثبت این قضیه توجه کنید.

  1. در مورد آنچه شما را می ‌آزارد با یک هم‌ راز صحبت کنید:

کسی که قابل اعتماد باشد و از نظر شخصیتی مانند شما نباشد (اهل دلشوره نباشد) می ‌تواند گوش شنوای شما شود و انرژی مثبت بدهد و باعث شود شما با گفتن و گفتن از بار استرس و غمی که در دل دارید بکاهید. البته باید دقت کنید سفره دل‌ تان را پیش هر کسی باز نکنید.

  1. از تکنیک ‌های آرام‌ سازی استفاده کنید

اگر هیچ کدام از توصیه ‌ها فایده نکرد و همچنان مشکل باقی بود، قدم پنجم مراجعه به روان‌ پزشک است که بتواند در کاهش اضطراب کمک‌ تان کند.

ورزش کردن و حتی نرمش کردن میتواند باعث کاهش اضطراب و دلشوره شود. حتما در طول روز ساعتی را به خودتان اختصاص دهید و آن حرکات ورزشی که به شما احساس خوب می دهد را انجام دهید. این حرکات با شل و سفت کردن عضلات باعث کاهش استرس در بدن می شود.

اگر همه لحظات شبانه‌ روز درگیر همسر و فرزند و کار باشید و اصلا خودتان را فراموش کنید، کم می‌ آورید و به مرور حتی در انجام وظایف خود در قبال آن ها نیز موفق نخواهید شد. شاید در این یک ساعت دل‌ تان بخواهد پیاده ‌روی کنید، مجله بخوانید، یا دوستی را ملاقات کنید. این که اهل معاشرت باشید می ‌تواند در کاهش دغدغه و دلشوره شما موثر باشد.

کلام آخر

اگر با هیچ کدام از این مواردی که گفته شد، استرس و اضطراب شما کاهش پیدا نکرد، حتما به یک مشاور روانشناس مراجعه کنید. متخصصین روانشناسی خوب با پرسیدن سوالات خوب و راهنمایی شما میتوانند به شما در کاهش سطح دلشوره و اضطراب کمک زیادی کنند.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات