مشاور کودکان پرخاشگر؛علت و روش‌های برخورد با کودک پرخاشگر

0 63

پرخاشگری در کودکان می‌تواند به صورت‌های عصبانیت های فیزیکی، ضربه‌زدن، لگد‌زدن یا گاز‌گرفتن، تخریب اموال، قلدری، حملات کلامی و تلاش برای کنترل دیگران از طریق تهدید یا خشونت می‌تواند بروز پیدا کند. علت پرخاشگری کودکان می‌توانند متفاوت باشد که باید آن‌ها را در روند درمان و مشاوره پیدا کرد و با کمک یک مشاور کودک مناسب اقدام به درمان آن‌ها کرد.

در این مقاله قصد داریم؛ مهم‌ترین موارد علت پرخاشگری کودکان و بهترین روش‌های برخورد با کودک پرخاشگر را به شما می‌گوییم تا نسبت به آن‌ها آگاهی پیدا کنید و بتوانید در مواقع موردنیاز از این آگاهی استفاده‌های لازم را ببرید که بسیار مهم است.

علت پرخاشگری کودکان

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

علت پرخاشگری کودکان چیست؟

علت پرخاشگری کودکان در مواقع مختلف متفاوت است که نیاز به واکاوی درست و اصولی دارد؛ در این قسمت قصد داریم، مهم‌ترین موارد زیرمجموعه آن را برای شما شرح دهیم تا به آشنایی درستی در این زمینه برسید.

1. عوامل ژنتیکی

یکی از علت‌های پرخاشگری در کودکان می‌تواند عوامل ژنتیکی باشد؛ این عوامل می‌توانند باعث ایجاد خشم و عصبانیت‌های بی‌دلیلی شود که به راحتی قابل کنترل نیست و باید برای حل آن‌ها به مشاوره و درمان در کنار یک فرد خبره و حرفه‌ای پناه ببرید.

2. عوامل محیط برون از منزل

در بسیاری از مواقع اتفاقاتی در بیرون از خانه از می‌افتند که باعث پرخاشگری کودکان به حد زیادی می‌شود؛

به عنوان مثال فرض کنید، کودک در حال بازی با اسباب‌بازی خودش است که کودک دیگری را با اسباب‌بازی‌های گران‌تر و قشنگ‌تر مشاهده می‌کند؛ در این هنگام کودک ممکن است که دو کار به انجام برساند؛ یا شروع به جیغ‌زدن؛ یا اینکه این خشم را در داخل خودش نهفته کند. اگر اتفاق اول بیفتد، بسیار بهتر است؛ اما اگر کودک راه دوم را انتخاب کند؛ به تدریج خشم درون او افزایش پیدا می‌کند و یکدفعه‌ای خودش را با یک پرخاشگری بسیار شدید به نمایش می‌گذارد که باعث گیجی والدین می‌شود.

در این مواقع درنگ نکنید و سریعا به پیش مشاور کودک بروید تا این موضوع را حل کنید و از کش‌دارشدنش به صورت جدی جلوگیری کنید.

3. خود پدر و مادر

گاهی اوقات نیز خود پدر و مادر علت پرخاشگری کودکان هستند؛ به طور مثال ممکن است، پدر یا مادر رفتاری کرده باشد که کودک از آن بدش آمده باشد و سعی می‌کند تا با پرخاشگری از ادامه‌دارشدنش جلوگیری کند و انزجار خودش را نیز به خوبی نمایش دهد.

درمان کودکان پرخاشگر به کمک مشاوره

روش‌های برخورد با کودک پرخاشگر

پس از اینکه در مورد علت پرخاشگری کودکان به آگاهی رسیدید و مهم‌ترین آن‌ها را شناختید؛ نوبت آن است که در مورد روش‌های برخورد با گودک پرخاشگر صحبت کنیم و روش‌های درمان پرخاشگری کودکان را برای شما شرح دهیم.

بدبینی به کودکان خودتان را کنار بگذارید

اولین راهکار این است که بدبینی نسبت به کودکان خودتان را کنار بگذارید تا بتوانید منصافانه و براساس واقعیت مشکلات آن‌ها را مشاهده کنید؛ زیرا اگر عینک بدبینی داشته باشید؛ همواره سعی می‌کنید تا کودک را مورد عتاب قرار دهید و با تنبیه‌کردنش پرخاش را کنترل کنید که در بسیاری از مواقع روش خوبی به شمار نمی‌آید و باید از آن دوری کنید.

بیشتر بخوانید: مشاوره کودکان و نقش خانواده در تربیت آن ها

در مورد کودک خودتان انتظارات واقع‌بینانه داشته باشید

سعی کنید انتظارات در مورد کودک خودتان را واقع‌بینانه کنید تا بتوانید مشکلات و ضعف‌های رفتاری او را به درستی تشخیص دهید؛ زیرا هم انتظارات زیاد از حد و هم دست‌کم گرفتن کودک می‌تواند باعث تشدید پرخاش او می‌شود.

انتظار همدلی بسیار زیاد از کودک نداشته باشید

بسیاری از کودکان همدلی را از والدین خودشان یاد می‌گیرند؛ بنابراین رفتار شما در این مواقع مهم است و باید به آن اهمیت زیادی بدهید؛ همدلی با کودک را جدی بگیرید؛ اما از او انتظارات بی‌جا در این مقطع نداشته باشید؛ زیرا مدت زمانی به طول می‌انجامد تا کودک موردنظر همدلی را یاد بگیرد و بتواند آن را به خوبی انجام دهد.

سعی کنید؛ رابطه مثبتی با کودک خودتان بسازید

رابطه خودتان با کودک را بهبود دهید و برروی این موضوع متمرکز شوید؛ زیرا هنگامی رابطه شما با کودک خوب شود؛ او اعتماد زیادی به شخصتان می‌کند و رازها و مشکلاتش را به شما می‌گوید؛ این موضوع می‌تواند به خالی‌شدن او و کم‌شدن پرخاشگری کمک شایانی کند و راهکاری بسیار مناسب در جهت درمان پرخاشگری کودکان به حساب بیاید.

آرامش روانی خودتان را حفظ کنید

هنگامی که کودک عصبانی می‌شود و شروع به پرخاشگری می‌کند؛ شما نباید آرامشتان را از دست بدهید؛ زیرا باعث وخیم‌تر شدن اوضاع و تشدید پرخاش کودک می‌شود؛ در این زمان بهتر است که آرامش خودتان را حفظ کنید تا بتوانید عصبانیت کودک را نیز کنترل نمایید.

 سیستم انضباطی خاص خانه خودتان را بسازید

وجود یک سیستم انضباطی مناسب در کنترل کودک بسیار اثرگذار است و می‌تواند کمک‌کننده باشد؛ زیرا به طور خود به خودی در ناخودآگاه کودک این موضوع نقش بسته است که در صورت انجام رفتار نادرست جریمه خواهد شد و در صورت انجام کار درست نیز مورد تشویق و پاداش قرار می‌گیرد؛ این موضوع به طور غیر ارادی عاملی برای رفتارهای او می‌شود که راهکاری بسیار مطلوب به شمار می‌آید.

برای یادگیری و انجام کارها به کودکان فرصت دهید

کودکان برای یادگیری چیزهای مختلف نیاز به فرصت دارند؛ کنترل خشم نیز یکی از این کارها است که باید شما به آن‌ها برای فراگیری این موضوع به آن‌ها فرصت دهید و در این مورد نیز عجول نباشید.

بازی با فرزندان را فراموش نکنید

بازی با فرزندان نیز یکی از راه‌هایی است که می‌تواند از میزان پرخاش آن‌ها بکاهد یا اصلا باعث درمان ریشه‌هایش به طور تدریجی شود؛ بنابراین توصیه می‌کنیم که بازی با کودکان را جدی بگیرید و از این راهکار بسیار مهم غافل نشوید.

تکنیک‌های حل مسئله را به کودکان آموزش دهید

به عنوان آخرین راهکار برای درمان پرخاشگری کودکان به شما پیشنهاد می‌کنیم که تکنیک‌های حل مسئله را به کودک آموزش دهید تا بتواند مشکلات خودش را در زمان‌های مختلف حل کند و نیاز برای پرخاشگری نداشته باشد؛ این روش بسیار ریشه‌ای است و می‌تواند در این جهت بسیار کمک‌کننده باشد.

روش‌های درمان پرخاشگری کودکان را یاد بگیرید

در این مطلب علت پرخاشگری کودکان و روش‌های برخورد با کودک پرخاشگر را باشما در میان گذاشتیم تا به طور کامل نسبت به آن‌ها آگاهی پیدا کنید و بتواند از این موارد در زمان مناسب استفاده کنید. در صورتیکه نیاز به مشاوره برای کودک دارید میتوانید از طریق دکمه “رزرو وقت مشاره” درخواست خود را ثبت کنید. همچنین میتوانید از بخش انتهای همین صفحه و از باکس نظرات، سوالات خودتان را بپرسید.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات