افراد مختلف در طول زندگی خودشان با بحرانهای بیماریهای روحی بسیاری روبهرو میشوند که باعث میشود تا در زندگیشان اختلالهایی به وجود بیاید. مشاوره فردی میتواند این موارد را شناسایی کند و به شما کمک کند تا بتوانید آنها را به سرعت رفع نمایید. اما تعریف دقیق آن چیست و مراحل مشاوره فردی به چه صورتی است؟ در این مقاله قصد داریم به این دو سوال پاسخ کامل و دقیقی دهیم و تمامی موضوعات مربوط به آن را برای شما بررسی کنیم.
مشاوره فردی چیست؟
مشاوره فردی به شما امکان میدهد تا بتوانید مشکلات زندگی خودتان مانند خشم، افسردگی، اضطراب، سومصرف مواد، ازدواج و چالشهای درون روابط، مشکلات والدین، مشکلات مدرسه و تغییرات شغلی را به خوبی تشخیص دهید و آنها را در سریعترین زمان ممکن حل کنید.
نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟
در حین فرآیند مشاوره فردی، فرد متخصص برای فرد برنامهریزی میکند تا بتواند مشکلات را در یک محدوده زمان درست و مشخص حل نماید. در ادامه مراحل مشاوره فردی را برای شما بیان میکنیم تا به طور کامل با آنها آشنا شوید و ابهامی در این زمینه نداشته باشید.
مراحل مشاوره فردی
مراحل مشاوره فردی شامل پنج مرحله میشود که باید دقیقا و زمانبندیشده زیرنظر یک متخصص صورت بگیرید تا در این زمینه مشکل یا اختلالی وجود نداشته باشد. در ادامه این مراحل را برای شما بیان میکنیم.
1. افشای اولیه
یکی از مهمترین مراحل مربوط به درمان بیماریهای روحی، افشای اولیه است. در این مرحله فرد باید به خوبی مشکلات و معضلاتش را شرح دهد تا فرد متخصص به آگاهی کامل در مورد مشکلاتی شخص برسد و بتواند سوالات خودش را به درستی جهتدهی کند.
2. کشف مشکل فرد مراجعهکننده در لایههای عمیقتر
گذشته افراد در بروز بیماریها و مشکلات روحی روانی آنها اثر ویژهای دارد و باعث میشود تا آنها روز به روز تشدید پیدا کنند. بنابراین مهم است که مشاور بتواند به لایههای عمیق گذشته فرد مراجعه کند تا بتواند ریشه مشکلات او را درست و دقیق شناسایی کند. زیرا اگر این کار صورت نگیرد، به طور عملی انجام این کار امکانپذیر نیست و باعث تلفشدن وقت مراجعهکننده و مشاور موردنظر میشود که به هیچ وجه برای دو طرف مطلوب نیست.
کشف گذشته فرد همچنین کمک میکند تا مشاور بتواند مسیر درمانی فرد را بهتر معین کند و جهتدهی خوبی برای آن تعیین نماید که بسیار مهم است.
3. تعهد به عمل یا هدفگذاری برای درمان مشکلات موجود
پس از تعیین مسیر، باید تعهد هدفگذاری مناسبی برای رسیدن به مقصد نهایی صورت بگیرد. زیرا کارهای بزرگ نیاز به هدفگذاری کوچک دارد. فرد نیز باید متعهد به انجام کارهای برعهده خودش باید باشد تا در مسیر رسیدن به آنها خللی به وجود نیاید.
4. استفاده از استراتژی مناسب جهت درمان
برای رسیدن به مقصد استفاده از استراتژی مناسب بسیار مهم است. هر مشاوری روش خودش را برای رسیدن دارد، اما به طور معمول آنها برای تعیین نحوه حرکت به سمت مقصد، از سه مرحله بیان خلاصه مشکل، مشخصکردن روش و اجرای آن استفاده میکنند. در قسمت بیان خلاصه مشکل تجزیه و تحلیل با استفاده از چهار پارامتر عاطفی، رفتاری، شناختی و بین فردی و سیستمی صورت میگیرد. پس از تجزیه و تحلیل باید مشاور براساس بیشتربودن هرکدام از قسمتها، استراتژی خودش را مشخص کند. به عنوان مثال اگر قسمت عاطفی بیشتر است، باید استراتژی مناسب با آن تدوین شود.
پس از تعیین استراتژی نیز، مشاور باید مداخله خودش در امر درمان را به خوبی انجام دهید و مداخلههای لازم را به انجام برساند که بسیار مهم و قابل توجه است.
5. ارزیابی مهارتهای فرد مراجعهکننده
چه نتایجی از درمان فردی انتظار میرود؟
پس از طیکردن مراحل مشاوره فردی، شخص موردنظر باید به سطحی از توانایی برسد که بتواند راهکارهای بهینه و مناسب برای انجام این کار را به کار بگیرد. این موضوع باعث میشود تا دیگر شخص نیازی به استفاده از رواندرمانگر خاصی نداشته باشد که نکته بسیار مهمی به شمار میآید. کسب این مهارت شاید چندین جلسه طول بکشد، اما به طور قطع باید در پایان فرآیند مشاوره فرد باید به آن برسد؛ وگرنه درمان بیفایده بوده است که باید به آن توجه زیادی کنید و از آن غافل نشوید.
نسبت به مراحل مشاوره فردی به طور کامل آگاهی کسب کنید
مشاوره فردی یکی از راهکارهایی است که میتواند مشکلات زندگی را به خوبی رفع کند و از بروز مشکلات و معضلات بعدی مربوط به آنها جلوگیری کند. مراحل مشاوره فردی شامل افشای اولیه، کشف مشکل فرد مراجعهکننده در لایههای عمیقتر، تعهد به عمل یا هدفگذاری برای درمان مشکلات موجود، استفاده از استراتژی مناسب جهت درمان و ارزیابی مهارتهای فرد مراجعهکننده میشود که باید حتما زیرنظر یک فرد متخصص در این زمینه انجام شود.