وقتی دچار اضطراب می‌شويم چه كنيم؟

0 57

اگر مطالب مجله روانشناسی نیک داد را دنبال کرده باشید، ما در مطلبی مفصل به این موضوع که استرس و اضطراب چیست؟ پرداختیم. در این مطلب قصد داریم که به صورت کوتاه برای زمان هایی که دچار اضطراب می شوید راه کارهای اجرایی ارائه کنیم. پس اگر در طول روز گاهی دچار استرس می شوید، و یا اینکه از اضطراب رنج میبرید، این مطلب را حتما مطالعه کنید.

اضطراب‌ عبارت‌ است‌ از احساس‌ ناراحت‌ کننده‌ و مبهم‌ ترس‌، وحشت یا خطر با علتی‌ ناشناخته‌ که‌ بر فرد چیره می‌شود.

به عقیده روانشناسان در برخی از افراد این حالت ممکن است که به یکباره و ناگهانی وارد شود و بعد برطرف شود. اما در برخی هم به صورت مزمن در می آید که می بایست حتما به مشاور روانشناس بالینی جهت درمان اضطراب مراجعه کنند.

اضطراب یکی از بیماریهایی است که میبایست برای درمان آن به مشاور روانشناسی بالینی مراجعه کرد

طبق نظر متخصصین بالینی، هر زمان که دچار اضطراب یا استرس شدید و یا احساس دلشوره پیدا کردید، اقدامات زیر میتواند جهت کاهش آن بسیار مفید باشد:

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

  • با دوستان و آشنایان که به شما حس خوب میدهند دیدار کنید
  • صحبت كردن با نزدیکان، دوستان
  • درخواست كمك از دیگران در صورت نیاز
  • مشغول شدن به کارهایی که مورد علاقه شما است. حتی اگر حوصله نداشتید حتما انجام دهید. کارهایی نظیر، تماشای تلوزیون، خواندن کتاب، ورزش و …
  • خارج شدن از خانه برای مدت كوتاه و تماشای مغازه‌ها یا قدم زدن در پارك
  • ورزش کردن و رفتن به پارک
  • انجام تمرینات آرام سازی: در این تمرین عضلات به ترتیب از سر به طرف پا یا برعكس سفت می‌شود 10 تا 15 ثانیه در این حالت نگه داشته و بعد به آرامی شل می‌شود این سفت و شل شدن عضلات تاثیر خوبی بر آرامش ذهن می‌گذارد.
بیشتر بخوانید : مشاوره اضطراب

روش تمرینات آرام سازی

  1. ابتدا به یك مكان خلوت بروید روی صندلی بنشینید و پشت خود را صاف نگه دارید. كف پاها را روی زمین بگذارید و دست‌ها را روی ران قرار دهید.
  2. ابروها را تا جایی كه می‌توانید به طرف بالا بكشید و در این حالت نگه دارید. سپس به آهستگی رها كنید.
  3. چشم‌ها را محكم ببندید و پلك‌ها را روی هم فشار دهید در این حالت نگه دارید. سپس به آهستگی چشم‌ها را باز كنید.
  4. زبان خود را به سقف دهان فشار دهید آن را چند ثانیه نگه دارید. سپس آهستگی رها كنید.
  5. دندان‌های خود را روی هم به مدت چند ثانیه فشار دهید، سپس به آهستگی رها كنید در صورتی كه دندان مصنوعی دارید این حركت را انجام ندهید.
  6. شانه‌ها را بالا بكشید و سفت نگه دارید. سپس به آهستگی رها كنید.
  7. دست راست را مشت كنید و ساعد را روی بازو خم كنید و محكم فشار دهید در این حالت نگه دارید سپس به آهستگی رها كنید این حركت را با دست چپ نیز انجام دهید. یك نفس عمیق بكشید و ریه خود را از هوا پر كنید و نفس خود را حبس كنید ودر این حالت به شكم خود فشار آورید. سپس به آهستگی نفس خود را بیرون دهید و ریه را كاملا خالی كنید.
  8. كتف‌ها را تا جایی كه می‌توانید به عقب ببرید و فشار دهید و در این حالت سفت نگه دارید، سپس به آرامی رها كنید.
  9. پای راست را صاف نگه دارید و پنجه پا را به طرف بیرون بكشید و در این حالت نگه دارید بعد پنجه پا را به طرف خود خم كنید و پا را سفت در این حالت نگه دارید، سپس به آهستگی پا را زمین بگذارید. این حركت را با پای چپ تكرار كنید.
  10. زانوی راست را خم كنید و ران را تا جایی كه می‌توانید بالا بیاورید و سفت نگه دارید، سپس به آهستگی پا را زمین بگذارید این حركت را با پای چپ تكرار كنید.

کلام آخر

در این مطلب به این موضوع که در مواقع اضطراب و استرس باید چکار کنیم پرداختیم و راه حل های متنوعی را طبق نظر متخصصین روانشناسی ارائه کردیم. همچنین مراحل تمرینات آرام سازی را نیز به صورت کامل بیان کردیم. در صورتیکه احساس میکنید نیاز به صحبت با مشاور روانشناسی در این خصوص دارید، میتوانید با ما تماس بگیرد. برای این منظور از شماره های داخل سایت استفاده کنید و یا در واتس اپ جهت رزرو وقت مشاوره استفاده کنید.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات