7 راهکار گره گشای مشکلات زندگی زوجین

0 64

برخی از زوجین فکر میکنند که در زندگی مشترک نباید هیچ وقت مشکلی داشته باشند. یا اینکه هیچ تعارضی بینشان نباید هیچ وقت بوجود آید. این نوع نگاه ناشی از سیستم آزموشی ضعیفی است که در آن بزرگ شده ایم. نگاه ایده آل و کامل گرایانه به زندگی. در صورتی که پیدا کردن زوجی که هیچ وقت در زندگی مشترکشان به مشکلی برنمیخورند نه تنها کم یاب نیست بلکه تقریبا غیر ممکن است!

زندگی سرشار از لحظات سخت و راحت است. اکثر تعارضات در لحظاتی از زندگی ایجاد می شود که حداقل یکی از طرفین در وضعیت احساسی خوبی قرار ندارد. با وجود اینکه هر رابطه ای بالا و پایین های خودش را دارد، اما زوج های موفق یاد گرفته اند که چطور بتوانند از پس مشکلاتشان بر آیند یا به تعبیر بهتری چطور مشکلات رابطه ای را مدیریت کنند؟

این مدیریت کردن صحیح می تواند باعث پویا نگه داشتن زندگی و رابطه بین طرفین است. زوج موفق مشکلات را بررسی و برای حل آن ها قدم های جدی بر می دارند. گاهی مشکلات بسیار کوچک اگر به آن توجه نشود در آینده میتواند به یک مشکل بزرگ تری تبدیل شود.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

بسیاری از زوجین این مدل مدیریت کردن رابطه را با آموزش دیدن، مطالعه کتاب، شرکت در کلاس و کارگاهای آموزش زندگی، مشاوره های روانشناسی و … یاد میگیرند. نکته مهم این است که این سبک زندگی و مدیریت قابل یادگیری است.

در ادامه ما به برخی از مشکلات رایج در رابطه به زن و شوهر می پردازیم. همچین برای هر مشکل راه حل های متفاوتی را نیز ارائه میکنیم. شما میتواند صرفا با مطالعه عنوان مشکل و راه حل آن، برای مدیریت بهتر رابطه خودتان اقدام کنید. با نیک داد همراه باشید.

1. رابطه ضعیف

مهارت های ارتباطی ضعیف از موارد ایجاد مشکل زوجین است

به عقیده مشاور ازدواج اکثر مشکلات ارتباطی به زوجین (مشکلات زناشویی) ناشی از تعامل و ارتباط ضعیفی است که طرفین با هم دارند. احتمالا این سناریو برای شما هم آشنا است. یکی از طرفین در حال صحبت کردن است اما طرف مقابل بجای اینکه با تمام وجود به صحبت ها گوش دهد، در حال تماشای تلویزیون، چک کردن گوشی موبایل، ارسال پیام و … می باشد. این نوع برقراری رابطه می تواند مشکلات زیادی در آینده ایجاد کند.

راه حل :

  • با یکدیگر یک قرار ملاقات واقعی بگذارید. اگر با هم زندگی می کنید، تلفن های همراه خود را روی حالت لرزش قرار دهید، بچه ها را در رختخواب بگذارید، و اجازه دهید تلفن روی پیغام گیر برود.
  • اگر نمی توانید بدون بالا بردن صدای خود با هم ارتباط برقرار کنید، به یک مکان عمومی مانند کتابخانه، پارک و یا رستوران بروید، جایی که اگر کسی شما را در حال فریاد زدم ببیند، خجالت می کشید.
  • یک سری قوانین برای هم بگذارید. سعی کنید میان کلام همسرتان نپرید و از عباراتی مانند “تو همیشه…..” یا ” تو هیچوقت …..” هرگز استفاده نکنید.
  • از زبان بدن برای نشان دادن اینکه به حرف طرف مقابل گوش می دهید استفاده کنید. چشمانتان دو دو نزند، به ساعتتان نگاه نکنید یا با ناخنتان ور نروید،بلکه واقعا به حرفهایش گوش کنید.برای اینکه طرف مقابل بفهمد که حرفش را می فهمید سرتان را تکان دهید یا اگر متوجه کلامی نشدید از او بخواهید که تکرارش کند. به عنوان مثال، بگویید، “آنچه که من می شنوم، این است که تو می گویی با این که ما هردو کار می کنیم، با این حال کار خانه برای تو زیاد است.”. چنانچه درست فهمیده باشید، طرف مقابل می تواند تایید کند. اگر منظور طرف مقابل در حقیقت این باشد  که ” هی تو آدم شلخته ای هستی و جمع کردن آشغال هایت پشت سرت برای من زحمت زیادی دارد که به من مربوط نیست”، می تواند آن را بیان کند اما به شیوه ی خوب تری.

2. ارتباط جنسی

نداشتن رابطه جنسی منظم باعث ایجاد مشکلات بین زوجین می شود

حتی زوج هایی  که عاشق یکدیگر هستند، می توانند از نظر جنسی یک عدم انطباق باشند. مریم جوی فای، نویسنده کتاب “لطفا عزیزم، امشب نه”، می گوید فقدان خودآگاهی جنسی و آموزش این مشکلات را بدتر کرده است. امّا فای می گوید داشتن رابطه جنسی یکی از آخرین مواردی است که باید از آن کوتاه بیایید. او می گوید:

رابطه ی جنسی، ما را به هم نزدیک تر می کند، هورمون هایی را که سلامت بدن ما را از لحاظ جسمی و ذهنی حفظ می کند، آزاد می کند و شیمی بین یک زوج سالم را سالم نگه می دارد.

راه حل :

  • برنامه ریزی، برنامه ریزی، برنامه ریزی کنید. فای پیشنهاد می کند باهم یک قرار بگذارید، اما نه لزوما در شب زمانی که هردو خسته هستید. شاید وقتی که بچه چرت بعد از ظهرش را می زند یا رابطه ی کوتاه پیش از رفتن سر کار! . از دوستان یا خانواده بخواهید تا جمعه شب بچه ها را پیش خود مگه دارند. فای می گوید: “وقتی رابطه ی جنسی  در تقویم است، پیش بینی شما افزایش می یابد.” او می گوید تغییر دادن کوچک برخی  چیزها می تواند رابطه جنسی را سرگرم کننده تر کند. چرا در آشپزخانه رابطه جنسی برقرا نمی کنید؟ یا کنار شومینه یا ایستاده در راهرو؟
  • لیستی از جذابیت های جنسی، و هر آنچه حقیقتا هر کدامتان را تحریک می کند تهیه کنید و به هم بدهید. لیست ها را مبادله کنید و از آنها برای ایجاد سناریوهای بیشتری استفاده کنید که هر دو شما را تحریک می کند.
  • اگر نتوانید مشکلات رابطه جنسیتان را خودتان حل کنید، پزشکان سکس درمانی را برای کمک به حل مشکل پیشنهاد می کنند.

3. مشکلات مالی

مدیریت مالی از موضوعات مهم مشکلات زندگی زناشویی می باشد

مشکلات مالی می توانند حتی قبل از ازدواج و تعهد رسمی آغاز شوند. آنها می توانند، به عنوان مثال، شامل از هزینه مراقبت از خانه و یا هزینه های عروسی باشند. زوج هایی که دچار مشکلات مالی می شوند، بهتر در کمال آرامش  یک نفس عمیق بکشند و گفتگویی جدی در مورد امور مالی داشته باشند.

راه حل :

  • در مورد وضعیت مالی فعلی خود صادق باشید. اگر وضعیت مالی خراب است، ادامه دادن شیوه ی قبلی زندگی به نظر غیر واقعی می آید. باید شیوه ی زندگی خود را مداوما با شرایط مالیتان وفق دهید تا از خرج های بی خود جلوگیری شود.
  • در گرمای نبرد به موضوع نپردازید. در عوض، زماني را که براي هر دوي شما مناسب و غير تهديد آمیز است را برای بحث انتخاب کنید.
  • درک کنید که یکی از طرفین رابطه می تواند خرج گر باشد در حالی که طرف دیگر پس انداز کن است. متوجه باشید که هر دو آنها مزایایی دارند و قبول کنید در مورد این گرایشات همدیگر راجع به طرف مقابل بیشتر بدانید.
  • درآمد یا بدهیتان را پنهان نکنید. اسناد مالی، شامل یک گزارش اعتباری اخیر، عبارات پرداخت، بیانیه های بانکی، بیمه نامه ها، بدهی ها و سرمایه گذاری ها را به هم نشان دهید.
  • یکدیگر را سرزنش نکنید.
  • یک حساب دو نفره باز کنید و در آن پس انداز هایتان را ذخیره نمایید.
  • تصمیم بگیرید که کدام یک مسئول پرداخت قبوض ماهیانه است.
  • به یکدیگر اجازه بدهید تا هر فرد برای خود جداگانه پولی داشته باشد تا بتواند در کنار مخارج زندگی مشترک به مخارج شخصی اش هم برسد.
  • بر اساس اهداف بلند یا کوتاه مدت تصمیم گیری نمایید. مشکلی نیست که اهداف فردی داشته باشید، اما باید اهداف خانوادگی نیز داشته باشد.
  • کم کم با پیر شدنشان در مورد اهمیت دادن و نگه داری از والدینتان و نحوه ی مناسب برنامه ریزی برای نیاز های مالی آنان با هم صحبت کنید.

4. مشکلات انجام کارهای خانه

اکثر زوج ها هر دو  در خارج از منزل کار می کنند و اغلب بیش از یک شغل دارند. با این اوصاف مهم است که تقسیم کار در خانه تقریبا یکسان باشد.

راه حل :

  • منظم باشید و در مورد کار محترمتان در خانه شفاف باشید. تمام کار های خانه را فهرست کنید و درمورد این که چه کسی کدام را انجام دهد به توافق برسید. عادل باشید تا مشکلی بینتان پیش نیاید.
  • راهکار های دیگر را پذیرا باشید. اگر هر دو از کار خانه نفرت داشتید، شاید بتوانید از سرویس های موجود برای تمیز کردن منزل استفاده کنید. اگر یکی از شما کار داخل خانه را دوست دارد، طرف  دیگر می تواند لباس ها و حیاط را تمیز کند. شما می توانید خلاق باشید و تا زمانی که به نظر هر دو شما منصفانه باشد کارهایی را که ترجیح می دهید انجام دهید

5. اولویت قرار ندادن رابطه

اگر میخواهید زندگی عاشقانه خود را ادامه دهید قرار دادن رابطه ی خود به عنوان نقطه کانونی، با جمله ی  “من انجام می دهم” پایان نمی یابد. رابطه خود را در اولویت قرار دهید، بیابیدش، نگهش دارید و کاری کنید ادامه پیدا کند.

راه حل :

  • کار هایی را که در اوایل آشنایی تان انجام می دادید باز هم انجام دهید : قدردانی تان را نشان دهید، از یکدیگر تعریف کنید، با یکدیگر در طول روز تماس بگیرید و علاقه خود را به یکدیگر نشان دهید.
  • با هم برنامه های قرار های شبانه در بیرون تنظیم کنید. زمانتان را روی تقویم با هم هماهنگ کنید و برخی شب ها مانند اوایل رابطه با هم بیرون بروید.
  • به یکدیگر احترام بگذارید. بگویید ” ممنونم” و “قدر تو را می دانم که …” . این کار به همسرتان اجازه می دهد بداند که برایتان مهم است.

6. مشکلات دعوا

درگیری های گاه به گاه بخشی از زندگی است. اما اگر شما و همسرتان احساس می کنید هر روز زندگیتان تکرار دقیق کابوسی تکراری است، زمان آن فرا رسیده که این روند تکراری را پایان دهید. هنگامی که تلاش می کنید، می توانید خشمتان را کاهش دهید و نگاهی آرام به مسائل اساسی پیدا کنید.

راه حل :

شما و شریک زندگی می توانید یاد بگیرید که به شیوه ای مفیدتر و متمدنانه تر بحث کنید. این استراتژی ها را به بخشی از این که شما در این رابطه که هستید تبدیل کنید.

  • بدانید که شما متهم نیستید. انتخاب شماست که واکنش نشان دهید یا چطور واکنش نشان دهید.
  • با خودتان صادق باشید. زمانی که وسط یک بحث و دعوا هستید آیا حرفهایتان در جهت حل مشکل و دعوا است یا به دنبال مقابله به مثل و انتقام هستید؟ اگر حرفهایتان در طول دعوا سرزنش آمیز و دل شکن بود بهتر است یک نفس عمیق بکشید و استراتژی تان را تغییر دهید.
  • آن را تغییر دهید. اگر همچنان به نحوی واکنش نشان می دهید که در گذشته موجب درد و ناراحتی شما می شد، الان هم نمی توانید انتظار نتیجه ی دیگری از آن داشته باشید. فقط یک تغییر کوچک می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. اگر شما معمولا قبل از اینکه همسرتان حرف خود را به پایان برساند، به دفاع از خود می پردازید، برای چند لحظه خود را خاموش کنید. شگفت زده خواهید شد که چگونه چنین تغییر کوچکی در سرعت می تواند کل تن یک بحث را تغییر دهد.
  • کم بدهید، کم بگیرید. وقتی حرفتان غلط بود غذر خواهی کنید. قطعا دشوار است اما فقط تلاش کنید تا شاهد چیزی فوق العاده باشید.

شما نمی توانید رفتار کس دیگری را کنترل کنید. تنها کسی که تحت ریاست و کنترل شما ست خود شمایید.

7. اعتماد

اعتماد بخشی کلیدی یک رابطه است. آیا برخی چیزهایی می بینید که باعث شوند به همسرتان اعتماد نداشته باشید؟ یا آیا مسئله ی حل نشده ای دارید که جلو اعتماد کردنتان به دیگران را می گیرد؟

راه حل :

با رعایت نکات جزئی زیر شما و همسرتان می توانید اعتمادتان به همدیگر را بیشتر کنید.

  • استوار باشید
  • سر وقت باشید
  • آن کاری را که می گویید انجام می دهید، انجام دهید
  • دروغ نگویید-حتی دروغ های مصلحتی کوچک
  • عادل باشید. حتی در طول دعوا
  • نسبت به احساسات دیگری حساس باشید. هنوز می توانید با نظرات همسرتان مخالف باشید اما حواستان از احساسات طرفتان پرت نشود.
  • زمانی که می گویید تماس خواهید گرفت، تماس بگیرید.
  • اگر دیر به خانه می آیید حتما زنگ بزنید و بگویید.
  • سهم عادلانه خود از کار خانه را انجام دهید
  • زمانی که مشکلی پیش می آی بیش از حد واکنش نشان ندهید
  • هرگز حرفی نزنید که نتوانید پس بگیرید
  • زخم های قدیمی را باز نکنید
  • به محدوده ی شخصی همسرتان احترام بگذارید
  • حسود نباشید
  • گوش خوبی برای همسرتان باشید و به حرف هایش گوش کنید.

اگرچه همیشه در یک رابطه مشکل هایی وجود دارد، شما هر دو می توانید برای به حداقل رساندن مشکلات ازدواج، اگر از همه ی آنها اجتناب نکنید، کار هایی را انجام دهید .

اول، واقع بین باشید.  تصور این که همسرتان تمام نیاز هایتان را می بیند و بدون خواستن از طرف شما قادر است آنها را شناسایی کند تصوری خیالی مختص فیلم های رمانتیک است. مستقیما چیزی را که می خواهید از همسرتان طلب کنید.

در گام بعدی از شوخی استفاده کنید. بیاموزید که آزاد تر و بی قید تر زندگی کنید و اتفاقات لحظه لذت ببرید.

و در نهایت مشتاق باشید که روی رابطه تان کار کنید و واقعا به نیاز هایی که باید برآورده شود نگاهی بیاندازید. فکر کنید که اگر به جای شما شخص دیگری بود اوضاع بهتر می شد. تا مشکلاتتان را پیدا نکنید، عدم وجود مهارت های مشابه که الان دردسر ساز شده  صرف نظر این که در چه رابطه ای یا به چه کسی هستید، باز هم می تواند دردسر ساز باشد.

کلام آخر

در این مطلب به این موضوع پرداختیم که تعارض بین زوجین و مشکلاتی که برایشان ایجاد میشود، عموما از مهارت های ارتباطی ضعیف است که با آموزشی قابل یادگیری می باشد. همچنین به 7 موردی که برای رابطه زوجین مشکلاتی را ایجاد میکند پرداختیم که راه حل آن ها را نیز ذکر کردیم. امیداوریم با آموزشی و یادگیری این موارد بتوانید زندگی بهتری را تجربه کنید.

منبع : https://couplestherapy.ir

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات