مشاوره رابطه چیست؟ نکاتی برای کمک به زندگی عاشقانه شما

4 56

مشاوره رابطه چیزی است که همه ما در زمینه های مختلف در مورد آن می شنویم. از آنجایی که مشاوره رابطه اغلب زمانی مطرح می شود که رابطه ای در حالت غیر عادی باشد، ممکن است فرض کنیم که این نوع مشاوره، تنها برای کمک به زوج هایی است که مشکلات جدی را تجربه می کنند.

برخلاف تصویر فوق، مشاوره روابط در همه اشکال به دنبال این است که به زوجین و افراد در حل مشکلات در روابط خود کمک کند. یک متخصص مشاور رابطه همچنین در مورد درک هر فرد و نحوه عملکرد آنها صحبت می کند. افزایش آگاهی از رفتار و اعمال، منجر به درک بیشتر نحوه عملکرد آنها در یک رابطه می شود.

این مقاله به شما یک نمای کلی از مشاوره روابط و روانشناسی پشت آن می دهد. با نیک داد همراه باشید.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

مشاوره رابطه چیست؟

مشاوره رابطه چه کمکی به افراد میکند

مشاوره رابطه مسائل مربوط به روابط را بررسی می کند. تمرکز بر عواملی که ممکن است منجر به چالش هایی شود که باعث اختلاف نظر، دعوا و حتی پایان روابط زوجین می شود.

همچنین اگر شما در مراحل اولیه یک رابطه هستید یا به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد الگوهای روابط عاشقانه و یا بررسی اینکه چرا برای یافتن شخص مناسب تلاش می کنید، می توانید از مشاوره روابط استفاده کنید.

به طور معمول، مشاوران و درمانگران رابطه با زن و شوهر به صورت جداگانه کار می کنند. این کار کمک میکند تا درک دقیق تری از علت درخواست مشاوره و اقدامات مورد نیاز هر دو طرف برای اطمینان از ادامه روابط خود بدست آید. همچنین کمک میکند تا رضایت طولانی مدت و رضایت شخصی هر یک از زوجین فراهم شود.

بیشتر بخوانید : 6 مشکل اساسی رابطه زوجین که نیاز به مشاور دارید

اگرچه هر زوج یا فردی می تواند در هر زمان درخواست مشاوره رابطه داشته باشد، اما چند عامل وجود دارد که ممکن است نشان دهد که یک مشاوره رابطه می تواند مفید باشد یا خیر:

برخی از این عوامل :

  • سابقه مسائل مربوط به ارتباطات بین فردی
  • پیشرفت به مرحله جدیدی از رابطه (به عنوان مثال، ازدواج، زندگی مشترک، اضافه کردن فرزند یا فرزند، ترکیب امور مالی)
  • مسائل مربوط به صمیمیت جنسی یا احساسی
  • ایجاد رابطه با فردی که از رابطه قبلی فرزند دارد یا خانواده های شما را در هم می آمیزد
  • کمک در مدیریت روابط دیگر  (خانواده، دوستان)
  • حرکت در پایان یک رابطه
  • مسائل مربوط به اعتماد به دلیل آسیب های گذشته یا حال
  • رابطه عاطفی یا جنسی با فردی خارج از رابطه زناشویی

روانشناسی پشت درمان رابطه

رابطه درمانی را می توان با چندین نظریه متفاوت تنظیم کرد. بیشترین مورد مربوط به بررسی نظریه دلبستگی است.

نظریه دلبستگی مبتنی بر این ایده است که توانایی فرد برای ایجاد و حفظ رابطه نزدیک در چند سال اول زندگی تعیین می شود. در حالی که دلبستگی ایمن از طریق برآورده ساختن مداوم نیازهای جسمی و عاطفی کودک شکل می گیرد، دلبستگی ناامن از طریق فقدان حمایت عاطفی و جسمی مداوم تسهیل می شود.

دلبستگی ناایمن باعث می شود که کودک یک مدل منفی از خود را درونی کند، خود را دوست داشتنی و دیگران را غیرقابل اعتماد یا حتی خطرناک نشان دهد.

اضطراب مربوط به دلبستگی با مشخص شدن حساسیت و نگرانی فرد در مورد طرد و رها شدن مشخص می شود، در حالی که اجتناب از دلبستگی با ناراحتی و بیزاری از صمیمیت مشخص می شود.

در این چارچوب، دلبستگی زود هنگام می تواند یک عامل پیش بینی کننده قوی در تعیین روابط عاشقانه آینده باشد. رابطه درمانی ایماگو می تواند بینش بیشتری در مورد تأثیر تجربیات دوران کودکی بر روابط عاشقانه مشتریان شما ارائه دهد.

در این رابطه بخوانید : روانشناسی مثبت روابط موفق

نگاهی به رابطه درمانی ایماگو

رابطه درمانی ایماگو یک نوع مشاوره و مربیگری است که هدف آن کاهش تعارضات با کمک به زوجین در برقراری ارتباط موثر می باشد.

هدف اولیه برای کسانی که در مشارکت متعهد هستند این است که سوء تفاهم ها را با کاهش درگیری و کشف مجدد راههای برقراری ارتباط و یافتن زمینه های مشترک حل کنند.

رابطه درمانی ایماگو بر ایجاد همدلی بین طرفین رابطه تاکید دارد. یک مهارت خاص مرتبط با همدلی که به روابط مربوط می شود، ایجاد حساسیت نسبت به نحوه عملکرد موقعیت ها است.

همدلی برای موفقیت در روابط عاشقانه بسیار مهم است زیرا درک دیدگاه شخص دیگر، به ویژه فردی که زندگی خود را با او به اشتراک می گذارید، در برقراری ارتباط در مورد اهداف متقابل و فردی شما مفید است.

رابطه درمانی فردی: کمک به مجردها

رابطه درمانی فردی

اگرچه مشاوره رابطه معمولاً به عنوان یک نوع مشاوره برای کمک به زوجین در مشکلات روابط طبقه بندی می شود، اما افراد مجرد نیز می توانند به دنبال رابطه درمانی باشند.

هدف مجردانی که به دنبال رابطه درمانی هستند این است که تعیین کنند آیا می خواهند رویکرد خود را در رابطه با دوست یابی تغییر دهند یا خیر. مشاوره روابط برای مجردها همچنین ممکن است الگوهایی را که هنگام انتخاب شریک عاشقانه دارند بررسی کند و ببیند چرا آنها افرادی را انتخاب می کنند که تیپ شخصیتی خاصی دارند یا دوباره وارد چرخه هایی می شوند که برای رفاه آنها سمی است.

سوالات رابطه درمانی که از مجرد ها پرسیده می شود شامل موارد زیر است:

  • آیا واقعاً می خواهید رابطه داشته باشید یا فقط کاری را انجام می دهید که فکر می کنید باید انجام دهید؟
  • آیا با افرادی با تیپ های شخصیتی مشابه دوستی می کنید؟
  • آیا سابقه روابط قبلی داشته اید؟ و این سابقه بر آینده شما تأثیر گذاشته است؟
  • چه احساسی دارید که باید به یک شریک احتمالی پیشنهاد رابطه دهید؟
  • آیا احساس می کنید در مجرد بودن ذاتاً مشکلی وجود دارد؟

کلام آخر

ممکن است شما زوجی باشید که درگیر مسائل سخت زندگی هستید، یا اینکه فرد مجری باشید که در حال ایجاد یک رابطه جدید. چیزی که مهم است و باید بدانید این است که روابط یکپارچه نیستند. آنچه که ممکن است برای شما مفید باشید، ممکن برای شخص دیگری مفید نباشد. بنابراین همواره سعی کنید در مواجهه با مشکلات از مشاوران خوب بهره بگیرید تا زندگی شادتری را تجربه کنید.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات
حسن

من همیشه سعی میکنم خوب باشم درست حرف بزنم و رفتار کنم ولی چرا با هرکی آشنا میشم درست پیش نمیره؟

اکرم

وقتی از یه رابطه میایم بیرون تا چه مدت نباید وارد رابطه دیگه ای شد؟