چگونه از یک رابطه سمی نجات پیدا کنید

0 15

هر رابطه ای از فراز و نشیب ها عبور می کند و سطحی از سمیت دارد، بنابراین می توان گفت گاهی ناراحتی در رابطه وجود که متقابل کارهایی برای انجام دادن و بهبود وجود دارد. اما یک رابطه سمی متفاوت است، یعنی دائما ناخوشایند است و لحظات منفی در آن بیشتر از لحظات مثبت است. یک رابطه سمی از نظر عاطفی، ذهنی و احتمالا جسمی برای یک یا هر دو شریک زندگی مضر است. یک یا هر دو طرف را از نظر عاطفی تخلیه، تحقیر و ناراضی می کند و این باعث می شود که شما احساس سوء تفاهم، حمایت نشدن یا مورد حمله بی اعتنایی قرار گرفتن کنید.

البته که پارتنر سمی همیشه از روی بدخواهی با افرادی که دوستشان دارند بد رفتاری نمی کنند. آنها ممکن است با مسائلی دست و پنجه نرم کنند که باعث می شود دیگران را مورد انتقاد قرار دهند. به طور مثال افسردگی، اضطراب و سایر اختلالات می توانند آنها را شریک بدی کنند و البته در برخی موارد، خودشیفتگی در نحوه رفتار آنها با عزیزانشان نقش دارد.

رابطه سمی چیست؟

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

رابطه سمی رابطه ای مضر است و شما را درگیر خود می کند. در حالی که برخی علائم یک رابطه سمی مانند سوء استفاده فیزیکی، خیانت مکرر و رفتار جنسی نامناسب واضح ترند اما تشخیص برخی رفتارهای سمی دیگر دشوارتر است. ممکن است شامل رفتارهای بی احترامانه، غیر صادقانه یا کنترل کننده باشد. به عنوان مثال شریک شما مرتب رابطه اش را با شما قطع کند در نتیجه ممکن است سلامت روانی شما دچار مشکل شود.

سوء استفاده و خشونت خانگی

اگر چه یک رابطه نیازی به سوء استفاده ندارد تا سمی تلقی شود، اما با این حال همه روابط سوء استفاده کننده سمی هستند. سوء استفاده می تواند به طرق مختلف از جمله احساسی، کلامی، اقتصادی، جسمی و جنسی ظاهر شود.

سوء استفاده می تواند به صورت خشونت فیزیکی یا جنسی، نام گذاری و تمسخر، تحقیر یا تهدید ظاهر شود. این نوع روابط معمولا با رفتارهای مالکانه و کنترل کننده مشخص می شوند. اگر شما تحت هر نوع سوء استفاده ای هستید، بدانید که شما شایسته چنین رفتارهایی نیستید و فورا برای حمایت کمک بگیرید.

 

چطور یک رابطه عاطفی سمی را تمام کنیم اما به خودمان حس بدی نداشته باشیم؟ - چطور

 

چگونه از یک رابطه عاطفی سمی نجات پیدا کنید؟

وقتی شما در طولانی مدت در رابطه سمی قرار می گیرید دچار رفتارهای سمی مثل خشم و احساس سرخوردگی و پوچی و بی معنایی و بی ارزشی می شوید. وقتی تصمیم به جدایی و بیرون آمدن از این نوع ارتباط می گیرید، باید حتما بتوانید این احساسات منفی را حل کنید در غیر اینصورت و به خصوص در این شرایط پیچیده، نیاز به یک مشاوره یا روان شناسی دارید. پذیرش خود را قوی کنید، و بپذیرید که قسمتی از زندگی شما دچار بحران شده و شما در مدتی از لحظات زندگیتان، این رابطه را تجربه کرده اید وسعی کنید خودتان را قهرمان این داستان بدانید قهرمانی که خیلی زجر کشید ولی خودش و زندگیش را با بالابردن اعتماد به نفسش نجات داد. نقش خودتان را در سمی کردن ارتباطتان پیدا کنید. نقاط ضعفتان را بررسی کنید. و تجسم کنید که اگر بخواهید همچنان به این رابطه سمی ادامه دهید چه خسارت هایی ممکن است به خود وارد کنید. لطفا تمام مسیرهایی که رفته اید تا شریک عاطفیتان را تغییر دهید را، لیست کنید. دیگر آن مسیرهای تکراری و پر از اشتباه را، تکرار نکنید. حتما خودتان را در مسیر یادگیری قرار دهید سعی کنید در یک حرفه متخصص و توانمند شوید تا احساس های بی ارزشی و پوچی که در ارتباطتان بطور مداوم تجربه کردید، کم کم از بین برود.

یک شبه نمی شود ره صد ساله را رفت به این معناست که یادتان باشد مسیر درمان و رسیدن به حال خوب یک فرایند است. در لحظه زندگی کنید و سعی کنید روزانه کارهای هدفمند و ارزشمند انجام دهید. هرگز به فکر انتقام نباشید بزرگترین انتقام تمام کردن ارتباط است.

در هیچ شرایطی به بهانه های مختلف وارد ارتباط سمی تان نشوید. اجازه دهید و به خودتان لطف کنید که ارتباط تمام شود. هرگز منتظر این نباشید که حالتان باید خوب شود تا برای احیای خودتان و زندگیتان قدمی بردارید. حتی اگر احساس ناتوانی و بی رمقی دارید با تمام این سختی ها قدم هایی برای بهبود زندگیتان بردارید تا هرچه سریعتر از این شرایط منفی و معیوب بیرون بیایید و وارد چرخه مثبت زندگیتان شوید.

توصیه پایانی:

با ترک یک رابطه عاطفی سمی، دنیا به آخر نمی رسد. تصمیم شما نه تنها وضعتان را بدتر نمی کند بلکه در نهایت به نفع سلامت جسم و روح شماست. شما هنوز فرصت های زیادی برای تجربه روابط جدید یا کشف خودتان در اختیار دارید. باید به این نتیجه برسید که دوست داشتن خودتان مهم ترین رکن زندگی شماست و نباید به خاطر کسی، آن را تخریب کنید.

 

جهت رزرو وقت مشاوره حضوری یا آنلاین با مشاورین کلینیک نخصصی نیک داد با شماره های زیر در ارتباط باشید:

09389099541

09010881970

 

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات