5 روش ساده برای حل مشکلات رابطه

0 20

تلاش برای بهبود روابط چالشی است که ما همواره با آن دست به گریبان بوده ایم. ممکن است هدف ما از تلاش برای بهبود روابط تحکیم دوستی یا روابط خانوادگی باشد یا بخواهیم روابط خود را با شریک عاطفی مان را عمیق تر کنیم. در هر حال در هر برهه ای از زمان داشتن اطلاعاتی در خصوص راهکارهای بهبود روابط می تواند کمک بزرگی به زندگی شادتر بکند. جالب است بدانید که طبق آمار، افراد شاد رابطه بهتری با شریک عاطفی خود دارند. بنابراین شاید بتوان گفت که شاد بودن اولین گام برای بهبود روابط است. اگر به دنبال راهکارهایی برای حل مشکلات رابطه خود هستید، پیشنهاد می کنم در ادامه همراه ما باشید

 

چالش مشکلات ارتباطی در زندگی زوجین

مهارت خوب گوش کردن را تقویت کنید:

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

شنیدن حرف های طرف مقابل به اندازه صحبت کردن، در حل مشکلات اهمیت دارد. در واقع شما با گوش کردن به حرف های طرف مقابل، بهش نشون میدین که براش احترام قائل هستید. برای اینکه به حرف هاش به خوبی گوش کنید، باید سکوت کنید و اجازه بدید افکار و احساساتش رو بروز بده. در هنگام گفت و گو، باهاش ارتباط چشمی برقرار کنید و اصلا به موبایل، تلوزیون و .. توجه نکنید. گوش دادن نه تنها یک توانایی است بلکه یک فرهنگ است که همه باید به آن توجه کنند. شما باید به گفته های پارتنر عاطفی خود گوش دهید، گوش دادن در اصل نقش درک کردن فرد را ایفا می کند. شما وقتی به حرف های طرف مقابل خود گوش دهید محیطی از درک و احترام متقابل را به وجود می آورید و به شریک عاطفی شما این حس را انتقال می دهد که نظرات او مورد توجه و احترام قرار می گیرد. گوش دادن فرهنگی است که همه ی ما باید بیاموزیم، گوش دادن باید در روابط ما جا بیفتد، زیرا می تواند به ما کمک کند که چگونه مشکلات رابطه عاشقانه را برطرف کنیم، گوش دادن ما را در بهبود روابط اجتماعی و رابطه دوستی کمک می کند. گوش دادن در اینکه چگونه رابطه خوبی داشته باشیم نقش مهمی دارد پس، بیشتر گوش بدهیم و کمتر صحبت کنیم.

مشکلات خود را شناسایی کنید:

یکی از جذاب ترین مباحثی که می تواند بین زوجین اتفاق بیفتد این است که مشکل کنونی را شناسایی کنند. طرفین باید بنشینند و فکر کنند که مشکل و موضوعی که اخیرا زیاد بینشان مطرح شد چیست و به دنبال الگوی آن بگردند. آیا زمینه اصلی و رایجی برای مجادلات آن ها وجود داشته است؟ پاسخ آریست. ممکن است در ابتدا متوجه نشوند اما اصولا، زوجین همیشه یک بحث ثابت داشته اند اما ممکن است در چهره های مختلفی ظاهر شود. باذ شریک زندگی خود بنشینید و درباره ی تمام مجادلاتی که اخیرا و در طول چند ماه گذشته داشته اید فکر کنید. تلاش کنید که الگویی زیرین مجادلات و دعواها رو پیدا کنید.

به محضی که الگوهای خود را شناسایی کردید، به روشنی هر گونه جبهه گیری شریکتان را در طول مجادله ترسیم کنید. این کار رو بدون هر گونه پیش داوری انجام دهید. به عنوان مثال، مسئله میتواند صرف شود. شوهر شما دوست دارد که گاهی شام را در بیرون از منزل صرف کند اما زن تمایل دارد که هزینه های خود را کم کرده و صرفه جویی کنند. هیچ کدام از این کارها اشتباه نیست اما خب حداقل در می یابید که هر دو نفرتان کجا ایستاده اید.

نداشتن توقع بیجا در رابطه:

نباید از شریک عاطفی خود انتظارات بیجا داشته باشید سعی کنید او را درک کنید و خودتان را جای او بگذارید و حتی اگر فکر می کنید که انتظار شما بیجا نیست، این را بگویید تا از این موضوع آگاه شود. بهتر است که هر موضوعی را که فکر می کنید می تواند رابطه شما را تهدید به خراب شدن بکند آن را با شریک عاطفی خود به اشتراک بگذارید. مانند با هیچ دختر و پسری( جنس مخالف) نباید حرف بزنی، فقط باید با من بیرون بروی، شب اگر شب بخیر گفتی دیگه نباید آنلاین باشی و ..

فریاد نزنید، صحبت کنید:

گفتگو، پایه و اساس رابطه عاطفی سالم و موفقه. کسانی که با هم گفت و گو می کنند اعتماد را در رابطه شان می سازند و میدانند که شریک عاطفی شان چه فکر و احساسی می کند. همیشه با طرف مقابل گفت و گو کنید مخصوصا زمانی که در رابطه با موضوعی، باهاش مخالف هستید. وقتی بحث بالا می گیرد، سخته که خودتان را کنترل کنید اما اگر نمی خواهید به طرف مقابل آسیب بزنید و ناراحتش کنید، نباید فریاد بزنید و یا تحقیرش کنید.

بخشش را یاد بگیرید:

خیلی آسونه که بگید بخشیدینش اما بخشش فراتر از این حرف هاست. بخشیدن یعنی شما اون موضوع و مشکل را فراموش کنید و در دعواها و بحث های بعدی را فراموش کنید و در دعواها و بحث های بعدی دوباره مطرحش نکنید و به رخش نکشید. بخشیدن یعنی بعد از بحث و دعوا، بتوانید با طرف مقابل، با محبت و عشق رفتار کنید و بهش توجه کنید.

 

نتیجه گیری:

نتیجه اینکه مشکلات شما در رابطه قابل حل است، زمانی که مهارت های ارتباطی مثل گوش دادن فعال، همدلی کردن، مدیریت خشم، مهارت حل مسئله را یاد گرفته باشید، آموزش دیدن و مشاوره گرفتن مشاوره برای بالا بردن آگاهی و مدیریت رابطه بسیار ضروری است.

 

جهت مشاوره آنلاین با مشاورین کلینیک تخصصی نیک داد با شماره های زیر در ارتباط باشید:

09389099541

09010881970

 

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات