5 تمرین زوج درمانی و مشاوره رابطه برای برقراری ارتباط بهتر
هنگامی که یک ازدواج با مشکل مواجه است، همیشه مهم است که در تمرینات مشاوره رابطه شرکت کنید که به زوج کمک می کند تا از سخت ترین مسائل عبور کنند.
از خیانت تا عدم صداقت، روابط می تواند به شدت توسط ارتباطات ناکارآمد، نیازهای برآورده نشده و خواسته های متعددی که خانواده را به خود مشغول می کند، آسیب ببیند . تمرینات زوج درمانی برای برقراری ارتباط می تواند ازدواج را بهبود بخشد و به زوج ها کمک کند تا یک رابطه رضایت بخش تر ایجاد کنند.
در این مقاله از سلسله مقالات روانشناسی برای زندگی مجله نیک داد، به بررسی روش های بهبود رابطه در زوجین از زبان مشاور روانشناسی می پردازیم. با نیک داد همراه باشید.
نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟
مشاوره زوج درمانی چیست؟
مشاوره زوج درمانی از ابزارها و تمرینهایی استفاده میکند که بر حل مشکلات در یک رابطه متمرکز میشود که شامل تعارضات فردی یا زوجی، مشکلات رفتاری، چالشهای بین فردی و عصبانیت و احساسات نادرست است.
اگر مایلید صادقانه در آینه به خود نگاه کنید و از طرف خود و شریک زندگیتان متعهد به تغییر پایدار باشید، تمرینهای مشاوره زوج درمانی که در زیر پیشنهاد میکنیم میتواند به شما کمک کند.
مسیری که باعث ایجاد مشکلات بیشتر می شود را نروید، مسیری که رابطه شما با شریک عاطفیتان را سرد میکند را نروید.
زمان و عشقی که در رابطه سرمایه گذاری کرده اید، نباید بدون تلاش برای بازسازی به حاشیه برود.
مشاوره رابطه چیست؟
طبق نظر متخصصین روانشناسی، مشاوره رابطه به بررسی مسائل و چالش های مربوط به روابط بین دو طرف می پردازد تا عواملی که باعث ایجاد اختلاف نظر های سخت، دعواهای مکرر و … می شود را حل کند.
چه اینکه شما در روز ها و مراحل اولیه رابطه خود قرار داشته باشید و یا حتی اگر به دنبال این هستید که چگونه میتوان روابط عاشقانه تری با شخص مقابل ایجاد کرد، مشاوره رابطه میتواند برای شما بسیار سودمند باشد.
به طور معمول، مشاوران و درمانگران رابطه با زن و شوهر به صورت جداگانه کار می کنند. این کار کمک میکند تا درک دقیق تری از علت درخواست مشاوره و اقدامات مورد نیاز هر دو طرف برای اطمینان از ادامه روابط خود بدست آید. همچنین کمک میکند تا رضایت طولانی مدت و رضایت شخصی هر یک از زوجین فراهم شود.
در ادامه به بررسی 5 تمرین مهم در زوج درمانی و ایجاد رابطه بهتر با شریک زندگی تان می پردازیم.
1. گوش دادن فعال
گوش دادن فعال جزء جدایی ناپذیر تمرینات زوج درمانی برای برقراری رابطه بهتر با شریک عاطفیتان است.
گوش دادن فعال فرآیندی است که در آن شرکاء (طرفین رابطه) یاد می گیرند به کلماتی که عزیزانشان به اشتراک می گذارند احترام بگذارند و به گونه ای پاسخ دهند که صدای تایید و اعتماد را به همراه داشته باشد.
با استفاده از زبان شخص اول مانند «احساس میکنم»، یک شریک میتواند نگرانیها، شادیها و کشمکشها را بدون تحقیر دیگری با اتهامات و تهمتهای نامناسب و بیش از حد بالا بیان کند.
طرف دیگر ارتباط با پاسخ دادن به این موضوع، «میشنوم، بله، یا سایر کلمات تاییدی»، مبادله پیام را تأیید میکند. چنین تمرینهای ارتباطی برای زوجها به آن ها این امکان را میدهد تا ارتباط خود را حفظ کنند، در حالی که در برخی از مسائل دشوارتر در زندگی زناشویی وجود داشته باشد.
بر اساس تحقیقات علمی صحیح و آزمایش های میدانی قوی، گوش دادن فعال به همه امکان شنیدن و بررسی انواع رویکردها را می دهد.
2. تعیین هدف
تمرینات مشاوره زوج درمانی برای رابطه بین دو نفر، هدف گذاری را به عنوان محور اصلی در ایجاد شادی پایدار در ازدواج طبقه بندی می کند.
زوج هایی که می توانند صحبت کنند اما از طریق تبادلاتشان موفقیت چندانی ندارند، باید هدف گذاری را در نظر بگیرند.
هدف گذاری رویه ای است که توسط آن شرکا – از قبل – هدف های خود را برای گفتگو تعیین می کنند.
اهداف ممکن است شامل مواردی مانند بیان نگرانی ها، برنامه ریزی برای آینده و افکار در مورد مداخلات بیشتر باشد.
اگر زوجین نتوانند در طول مکالمه بر سر کار خود باقی بمانند، اهداف امکان بازگشت به سمت چیزهایی را فراهم میکنند که برای یک پیوند سالمتر حیاتی هستند.
به عنوان یکی از مؤلفههای کلیدی تمرینهای زوجدرمانی برای برقراری ارتباط، تعیین هدف یک ابزار ارتباطی بسیار مهم است، زیرا ثبت مکتوب از درونیترین خواستههای هر یک از طرفین را فراهم میکند.
3. زبان ایفای نقش و سازش
یادگیری زبان سازش بخشی جدایی ناپذیر از تمرینات ارتباط زوجین است.
خواسته ها و تصمیمات یکجانبه باعث تعمیق اضطراب زناشویی و ایجاد یک جنگ نامطلوب بین طرفین خواهد شد.
پیدا کردن یک شخص”بی طرف” برای میانجیگری بین شرکا نیز می تواند به تقویت رابطه کمک کند.به طور مثال یک مشاور رابطه میتواند این جا بسیار بسیار کمک کننده باشد. این شخص می تواند نقش آفرینی بین طرفین را تسهیل کند که در نهایت باعث افزایش کیفیت ارتباطی می شود. ایفای نقش به زوج ها کمک می کند تا نتایج را بر اساس فهرستی از مسائل در نظر بگیرند.
به طور معمول، یک مشاور به عنوان یک جایگاه برای یکی از شرکا عمل می کند تا دیگری بتواند در مورد نوع مبادلاتی که باعث اعتماد و سهولت مبادله می شود، بیاموزد.
4. بررسی شخصیت
تمرینات مشاوره زوج درمانی برای برقراری ارتباط به شدت به بررسی شخصیت به عنوان ابزاری ارزشمند در ایجاد رابطه متکی است.
آزمون های شخصیتی مانند آزمون مایرز-بریگز و موارد مشابه، بینش فوقالعادهای را در مورد نحوه نزدیک شدن و زندگی در جهان به شرکایشان ارائه میدهد.
پس از به اشتراک گذاشتن نتایج آزمون شخصیت خود با شرکای خود، افراد ممکن است درک عمیق تری از نحوه برخورد همسرشان با تعارض، فاصله، خستگی، موقعیت های اجتماعی و موارد مشابه به دست آورند.
بسیار مهم است که آزمون توسط یک متخصص مشاوره روانشناسی تفسیر شود. یک آزمون عالی بدون بازخورد بالینی یک آزمون بی ارزش است.
5. مبادلات غیرکلامی
گاهی اوقات زوج ها، زبان و مهارت های زبانی لازم برای گفتگوی سالم در مورد مسائل مختلف زندگی را ندارند.
اگر ارتباط کلامی مؤثر نباشد، ممکن است برای زوجین بسیار مهم باشد که ارتباط غیرکلامی مؤثر و مطمئن را یاد بگیرند.
تمرینهای مشاوره زوجدرمانی برای موارد غیر کلامی هم بسیار حائز اهمیت است. مثلا در خصوص لیست ایمیلهایی که بین دو طرف رد و بدل می شود، یادداشتهای دستنویسی که برای هم ارسال میکنند، چت هایی که در پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی ارسال می شود و مواردی از این دست که به طرفین رابطه اجازه میدهد تا اطلاعات را در عین احترام به یکدیگر بیان کنند.
پس مهم است که قبل از ارسال پیام های غیر کلامی، نظیر مواردی که گفته شد، زوج ها به متن و نحوه ی برقراری ارتباطی توجه ویژه داشته باشند. تا درگیر مشکلات بیشتر نشوند.
اگر طرفین رابطه برای بررسی پیشنهادات مختلف وقت بگذارند، تمرینهای مشاوره رابطه و زوج درمانی برای ارتباط بهتر زوجین بسیار زیاد است.
علاوه بر تمرینهای ارتباطی گفته شده، شرکت در دوره های آموزشی رایگان و غیر رایگان به صورت آنلاین در خصوص مشاوره زوج درمانی و رابطه میتواند به شما در بازسازی و یا نگهداری یک ازدواج سالم، قدم به قدم کمک کند.
کلام آخر
اگر از ابزارهای تمرینات مشاوره زوج درمانی برای برقراری رابطه جهت تقویت ارتباط سالم، ایجاد اعتماد و فضای مثبت در ازدواج استفاده شود، ارتباط زوج ها می تواند دوباره شکوفا شود.
پیشنهاد میکنیم که قبل از رفتن به مشاوره رابطه و زوج درمانی جهت تقویت مهارت های ارتباطی بین دو طرف، از تمرین های گفته شده استفاده کنید. در کنار این تمرین های میتوانید از جلسات مشاوره به صورت حضوری و غیر حضوری نیز بهره مند شوید تا مسیر رسیدن به یک رابطه سالم را سریع تر طی کنید.
مشاوره رابطه برای زوجین یکی از مفیدترین روش ها برای بهبود ارتباطات است. با این حال، این تمرینهای ارتباطی زوجدرمانی تنها در صورتی به شما کمک میکند که بخواهید دیدگاه همسرتان را درک کنید و در عین حال مراقب لحن و انتخاب کلمات خود باشید.
سلام خسته نباشید من و شوهرم در تلگرام تو ی گروه باهم آشنا شدیم سه ماه چت کردیم دوبار از دور هم دیگر رو دیدیم الان سه ساله باهم زندگی میکنیم چهار ماهه به خاطر حرف زدن با دختر عمو ترکش کردم دختر عمو شوهر داره و دوتا پسر داره رابطه اونا فقط چت در اینستا و واتساپ هست اونم تصویری من اونا رو هم زمان آنلاین میبینم رفته رفته چت کردن اونا بیشتر شده حتی مدیریت خونه رو دختر عمو ش به دستش گرفته منم مهریه رو اجرا گذاشتم برای طلاق نه فقط حق و حقوق چون به فرمایش دختر عمو به من پول نمیده لباس نمیخره با من بیرون نمی ره . خواهشن راهنمایی فرمائید چیکار کنم
درود عزیز شما باید مشاوره داشته باشید تا بررسی بشه
برای رزرو مشاوره حضوری یا آنلاین با شماره تلفن زیر تماس بگیرید 🙏
09389099541