مشاوره ازدواج

28 386

اگر قصد ازدواج دارید و به دنبال یک زندگی و روابط خانوادگی مستحکم می گردید، یکی از اقدامات بسیار مهم، استفاده از خدمات مشاوره ازدواج است. تصمیم گیری برای ازدواج و انتخاب همسر جزء تصمیم های مهم و اصلی در زندگی هر فردی به شمار می آیند و به هیچ عنوان نباید ساده انگاشته شوند. مشاوره قبل از ازدواج به شما کمک زیادی در این انتخاب این تصمیم مهم می کند. این را هم باید در نظر داشت که با ازدواج، کلیه اهداف زندگی، روابط اجتماعی و خانوادگی افراد دستخوش تغییر می شوند.

در این مطلب به سوالاتی نظیر «مشاوره ازدواج چیست»، «چرا باید به مشاور ازدواج مراجعه کنیم» و «چه سوالاتی در جلسه مشاوره ازدواج پرسیده می شود» پاسخ می دهیم. پس ما با ما همراه باشید.

مشاوره ازدواج یکی از موضوعات مهم در بحث «مشاوره خانواده» است. اهمیت این موضوع باعث می شود که در زمان تصمیم گیری برای ازدواج، استرس و اضطراب زیادی به افراد وارد می کند و امکان تصمیم گیری صحیح را از آنها سلب می کند.
از این رو شما عزیزان می توانید پیش از تصمیم گیری در رابطه با ازدواج با فرد مورد نظر، با مراجعه به یک مرکز مشاوره ازدواج از مشاوره تخصصی قبل از ازدواج بهره مند شوید و سپس با آگاهی بیشتر دست به انتخاب بزنید.

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

مشاوران تخصصی در این مرکز از طریق انجام مشاوره و تست های تخصصی روانشناسی و شخصیت شناسی به شما در تصمیم گیری برای یک ازدواج موفق کمک میکنند.

برای تصمیم گیری در مورد ازدواج، طرفین می بایست از دانش و اطلاعات کافی برخوردار باشند. عموما افراد، پیش از ازدواج، در تصمیم گیری قدرت و اختیار بیشتری دارند و از این رو به خوبی می توانند مانع از بروز بسیاری از مشکلات و عوامل مشکل زا شوند. اگر چه ما انسان ها در انتخاب خانواده اول خود هیچ نقشی نداریم اما با تصمیم گیری درست در زمینه ازدواج می توانیم خانواده آینده خود را مطابق با سلیقه و عقاید و علایق خود انتخاب نماییم. با بالا رفتن تعداد ازدواج های موفق در دنیا می توان زندگی انسان ها را به سمت شادی و بهتر زیستی سوق داد.

کمک گرفتن از مشاور ازدواج در انتخاب همسر پیش از ازدواج بسیار موثر است

انتخاب صحیح شریک عاطفی؛ یک اصل مهم

برای داشتن انتخابی صحیح در زمینه ازدواج، استفاده از راهنمایی های مشاور قبل از ازدواج بسیار کارساز و مهم می باشد. مشاوران و روانشناسان در یک مرکز مشاوره ازدواج خوب ضمن تسلط کافی بر مسائل و مشکلات زندگی به راحتی قادر به تشخیص ویژگی های شخصیتی و اختلال های روانشناختی ای می باشند که ممکن است خیلی از افراد عادی متوجه آن ها نشوند.

موضوعات جلسات مشاوره پیش از ازدواج

اینکه دو فرد برای ازدواج می بایست در زمینه هایی چون فرهنگی، تحصیلی، اقتصادی، مذهبی، قومی و از نظر ویژگی های سنتی و تطابق ها دارای چه استانداردهایی باشند؛ توسط مشاور روانشناس ازدواج به راحتی تعیین می شود. در جلسات مشاوره قبل از ازدواج شما از جلسات «مشاوره انفرادی و زوجی»، «تحلیل دقیق رفتارها از طریق آزمون های معتبر کتبی» برخوردار می شوید و به این طریق شانس شما برای تجربه یک ازدواج موفق بسیار افزایش می یابد. به کمک آزمون های روانشناختی که عموما در قالب تست های روانشناسی می باشد، می توان به خوبی زیر ساخت های شخصیتی دو طرف را تشخیص داد.

مشاور روانشناس ازدواج با استفاده از آزمون های روانشناسی به شناختی بهتری از زوجین دست پیدا میکند

یکی از اقداماتی که مشاور ازدواج در جلسات ابتدایی انجام می دهد، انجام تست های روانشناسی و شخصیت شناسی است. با این کار از تفاوت های بنیادینی که طرفین دارند آگاه می شود. این آگاهی به مشاور کمک می کند تا در فرآیند تصمیم گیری زوجین بتواند نقش موثرتری را ایفا کند. در این فرآیند مشاوره حتی هر یک از افراد نسبت به خود نیز به شناخت بیشتری دست پیدا می کنند.

آرزوها، خواسته ها، انتظارات، خط قرمزها و… از دیگر مواردی هستند که در جلسات مشاوره پیش از ازدواج به آنها به صورت ویژه ای توجه می شود.

3 دلیل مهم برای مشاوره پیش از ازدواج

ازدواج هم مانند هر تصمیم دیگری در زندگی میتواند باعث ایجاد استرس شود. مشاور قبل از ازدواج به افراد کمک می کند که هم روی مدیریت استرس کار کرده و هم مهارت خود را در این زمینه ارتقا دهند. با این شرایط است که افراد می توانند تصمیم های بهترین را اتخاذ کنند.

برای اینکه نسبت به همسر آینده خود به شناخت متقابل بهتری برسید، مشاور قبل از ازدواج به شما کمک میکند تا بتوانید توقعات، خواسته ها و نیاز های خود را به خوبی بیان کنید و همچنین نسبت به خواسته ها و نیازهای همسر آینده تان به شناخت بهتری دست پیدا کنید. جلسات مشاوره ازدواج به شما کمک میکند تا فارغ از هرگونه محدودیت و سانسوری نظرات خودتان را بیان کنید و نظرات طرف مقابل را بشنوید.

مشاور ازدواج با شنیدن نظرات و اهداف هر یک از طرفین، آن ها را در راستای نزدیک شدن به خواسته های یکدیگر راهنمایی می کند تا از این طریق به شناخت بهتری از انتظارات و توقعات یکدیگر دست پیدا کنند.

با این مقدمه (البته طولانی!) به سراغ این 3 دلیل مهم می رویم:

مشاور ازدواج با شنیدن صحبت های طرفین، میتواند زوجین را بهتر به سمت اهدافشان هدایت کند

1. داشتن نگرش تخیلی در موضوع ازدواج

عموما افراد قبل از ازدواج، تصور رویایی و ایده آل از ازدواج دارند و فکر میکنند که با ازدواج تمامی مشکلات حل شده و یک زندگی فوق العاده و بدون مشکل در انتظار آنهاست.
اما واقعیت این است که بعد از ازدواج، زوج ها با پستی و بلندی های بسیاری رو به رو می شوند و از این رو نیاز است که به کمک جلسات مشاوره پیش از ازدواج نگرش خود را تغییر داده و به صورت عمیق تر به ازدواج نگاه کنند.
به نوعی مشاوران قبل از ازدواج با شناساندن واقعیت های تلخ و شیرین ازدواج، به افراد کمک می کنند که تصمیمات بهتر و واقع بینانه تری در خصوص ازدواج بگیرند.

به کمک مشاوره ازدواج، افراد به درک عمیق تری از مسائل بعد از ازدواج دست پیدا میکنند

2. شناخت دقیق تر زوجین از یکدیگر

به گفته روانشناس مشاور ازدواج؛ غالبا در جلسات خواستگاری، حجب و حیای جوانان و همچنین موضوع زمان مانع از این می شود که طرفین خود واقعی شان را به همدیگر و همچنین به خانواده ها نشان دهند. و به نوعی نقابی بر روی صورت خود می گذارند. علاوه بر آن، خجالت ها و ملاحظات مانع از دستیابی دو خانواده به شناختی صحیح از یکدیگر می گردد و از این رو، بعدها اختلاف نظرها بیشتر بروز کرده و باعث مشکلات و دلخوری های بسیاری می گردد.

این در حالی است که به کمک یک مشاور ازدواج خوب، افراد بدون سانسور خود واقعی شان را به طرف مقابل نشان داده و مشاور نیز افکار و ری اکشن های طرفین را به خوبی آنالیز کرده و اطلاعاتی کاملا مفید و موثر در رابطه با هر یک را در اختیار دیگری قرار می دهد.
از این رو انتخاب صورت گرفته بعد از این جلسات کاملا آگاهانه تر خواهد بود.

3. برنامه ریزی کردن برای بعد از ازدواج

اگر چه کسی نمی تواند به طور کاملا دقیق برای آینده خود برنامه ریزی کند و به تمامی برنامه ریزی ها و اهداف خود نیز جامه عمل بپوشاند اما بی برنامگی نیز باعث می شود که افراد زندگی هدف داری نداشته باشند و زمان و عمر خود را نیز هدر دهند.

مشاوره قبل از ازدواج توسط یک مشاور روانشناس خوب با مشخص کردن برنامه و یک چارچوب زمانی، زمان اجرای هر اتفاق را به زوجین محول می کند تا با هم در این زمینه به توافق رسیده و پیش بروند.

به عنوان نمونه یکی از خواسته ها و دلایل اصلی مردان از ازدواج، فرزندآوری است و اغلب مایلند بعد از ازدواج خیلی زود برای آوردن بچه نیز اقدام کنند! در حالی که ممکن است در اهداف اولیه و برنامه ریزی های طرف مقابل برای چند سال اول ازدواج، فرزندآوری جایی نداشته باشد. این که زوجین پیش از ازدواج در این زمینه به توافق نرسند می تواند زمینه ساز مشکلات و اختلافات بسیاری در آینده گردد.

از این رو مشاور ازدواج در رابطه با اهداف ازدواج سوالات مختلفی را مطرح می‌کند و برای هر یک از اهداف، زمانی را نیز در نظر می‌گیرد تا خواسته های طرف مقابل برای هر یک از افراد قابل درک تر باشد.

کلام آخر

مشاور روانشناس ازدواج با هدف استحکام پایه های رابطه زوجین به آن ها مشاوره می دهد. به طور کلی می توان اهداف مشاوره ازدواج را موارد زیر دانست:

  • زوجین به شناختی مطلوب از یکدیگر دست پیدا کنند؛
  • افراد در رابطه با ویژگی های روانشناختی زن و مرد اطلاعاتی ضروری کسب کنند؛
  • زوجین یاد بگیرند که چطور با یکدیگر رفتار نمایند؛
  • از بروز بسیاری از اختلاف نظرها و عمق گرفتن آن ها جلوگیری شود؛

عدم توجه به این موارد می تواند آسیب های جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. از این رو توصیه می شود به منظور تجربه یک زندگی باکیفیت و روابط زناشویی مطلوب حتما از مشاوره بعد از ازدواج و مشاوره خانواده نیز برای ادامه راه کمک بگیرید.

در این مطلب سعی کردیم به موضوعات مختلفی نظیر «مشاوره پیش از ازدواج چیست» و «در مشاوره قبل از ازدواج چه موضوعاتی بررسی می شود» بپردازیم. همچنین 3 دلیل بسیار مهم برای مشاوره پیش از ازدواج را مورد بررسی قرار دادیم. در صورتی که در بحث ازدواج سوالی دارید، میتوانید از طریق کامنت های همین صفحه با ما مطرح کنید. کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اسرع وقت پاسخ سوالات شما را خواهند داد.

همچنین در صورت تمایل میتوانید جهت رزرو وقت مشاوره ازدواج از طریق دکمه زیر اقدام کنید.

موضوعاتی که شاید به آنها علاقه مند باشید:

»  10 موضوع مهم برای صحبت های قبل از ازدواج

»  ازدواج های ممنوع از دیدگاه روانشناسی چیست؟

»  نکات مهم برای داشتن یک ازدواج موفق

»  مواردی که باید در مشاوره قبل از ازدواج مطرح شود

نیاز به خدمات مشاوره روانشناسی دارید؟

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید
اشتراک در
اطلاع از
guest
28 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات
علی

حدود 3 ساله که با خانومی دوستم و رابطه هم داشتیم و الان می خواهم برای ازدواج پیش قدم بشم. آیا رابطه میتونه بعد مشکل ساز بشه؟

رعنا

سلام وقتتون بخیر
خیلی ممنون میشم که جواب من رو بدید. من دانشجوی پرستاریم و با آقایی در ارتباطم که ایشون دیپلم دارند و البته نسبت فامیلی هم داریم. پسر عمم میشه. ولی پدرم مخالفه. میشه راهنمایی کنید.

مریم

دو سال و نیم با آقایی رابطه دارم. من ترک قشقایی هستم و اونا فارس. مامانش مدام میگه اختلاف فرهنگی داریم. من پسرم رو میشناسم. بنظرتون ازدواج کنیم یا نه؟

حسین

با دختر خانمی آشنا شدم ۳ سال از من بزرگ ترن. خانوادم مخالف ازدواج ما هستن ..در صورتی که کاملا با هم تفاهم
داریم

فاطمه

سلام بازم پرسیدم جواب ندادین. پسرم تازه وارد۲۲ سال شده. حرف از ازدو اج میزنه. البته شیطونم هست. آیا د رسته برای ازدواجش اقدام کنیم؟

عباس

چه راهکارهایی برای یک زندگی بدون دردسر و با توجه به وضعیت اقتصادی خراب دارید؟

مژگان

سلام خانم دکتر من نماز میخونم. خواستگاری اومده که نماز نمیخونه و ملاک های دیگه خوبه آیا میتونم باهاش ازدواج کنم ؟34سالمه

مریم

سلام خانم دکتر. ی خواستگار غریبه دارم چه سوالاتی بپرسم که متوجه بشم شکاک نیست یا خسیس نیست؟

خدیجه

سلام خانم دکتر برادرزاده من سیزده سالشه ومیخاد بایه سرباز ازدواج کنه چجوری بهش بفهمونیم سن تو مناسب ازدواج نیس؟

علی

سلام خانم دکتر من تو رابطه ای هستم ک همو خیلی دوست داریم ولی طرف مقابلم درگیر بیماری هست نمیتونیم باهم ازدواج کنم.

مهسا

من با یه نفر به قصد ازدواج به روش سنتی باهم در ارتباط هستیم و ارتباط مون در حد نامزدی غیر رسمی هست تو این مدت شش ماه ما ارتباط مون محدود و در چارچوب خانواده بوده ما در تحقیقاتی که انجام دادیم گفتن که ایشون اهل دوست دختر بوده و به اصطلاح دختر باز بوده من نمیدونم چی کار کنم الان خودم چیزی متوجه نشدم الان من چی کار باید کنم

مریم

سلام خانم دکتر؛ من یه دختر 18 ساله هستم. چهار ماه که عقدم و بشدت کلافه و خسته شدم. بدترین دورانم هست. دیگه طاقت ندارم. شوهرم 22 سالشه و خیلی مادریه هر چی مادرش بگه میگه چشم. بشدت تو زندگیمون دخالت میکنه. همش میخواد حرف حرف اون باشه. شوهرمو با حرفاش پرمیکنه. حالا هم میگه برج 12 باید بیاین طبقه بالای خودمون. اجباریه یعنی و منم دوست ندارم برم چون میدونم شرایط بدتر میشه اگه برم. به راه حل بدین لطفا. خواهش میکنم

زهرا

اگر فرد مورد علاقه، نوسانات خلقی بالا و پایین متناوب داشته باشه، با مشاوره ممکنه امیدی باشه به ازدواج متعادل؟

میترا

ازدواج با کسی که تقریبا 20 سال از شما بزرگتر میشه آقا بزرگتره لطفا جواب بدید